Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Ogre" Ludzā atspēlē -5 un bronzas sēriju sāk ar uzvaru pēcspēles metienos

"Ogre" Ludzā atspēlē -5 un bronzas sēriju sāk ar uzvaru pēcspēles metienos
Artis Laganovskis. Foto: Ritvars Raits

Pirmo no trim soļiem pretī bronzas medaļai spērusi "Ogre", kas Latvijas handbola čempionātā izbraukumā pārspēja Ludzas "Latgolu" – 29:29 pamatlaikā un 3:2 pēcspēles metienos.

Spēles sākumā ludzānieši ar trim vārtiem pēc kārtas pārņēma vadību (4:2) un ieguva arī trīs vārtu pārsvaru (7:4), taču ogrēnieši atspēlējās, un 16. minūtē Artis Laganovskis atguva vadību viesiem (9:8). Drīzumā "Latgolam" izdevās ļoti labs piecarpus minūšu nogrieznis, no 10:11 panākot 15:12, un tas ļāva mājiniekiem pēc pirmā puslaika uz ģērbtuvēm doties ar plus trīs (19:16).

Otrajā puslaikā "Ogre" atspēlēja arī piecu vārtu deficītu, Ivaram Bricam 53. minūtē atgūstot vadību un palīdzot no 20:24 panākt 27:26. "Latgols" gan atkal izvirzījās priekšā ar 28:27 un 29:28, bet Jānis Bauze trīs minūtes līdz pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu (29:29). Pamatlaika pēdējā minūtē ludzānieši ņēma minūtes pārtraukumu, tomēr līdz metienam netika un piespēlēja bumbu autā. "Ogrei" palika astoņas sekundes, viesi paņēma pārtraukumu, bet sagatavot metienu nepaguva.

Pirmā mača liktenis izšķīrās pēcspēles metienos. Jau pirmajā piegājienā Elvijs Kušners ar plecu atvairīja Bauzes metienu, taču uzreiz ar kļūdu atbildēja arī "Latgols" – Rolands Ļebedevs teicami ar kāju atsita Jāna Pavloviča mesto bumbu. Ļebedevs atvairīja arī Artūra Skovnas metienu, bet ceturtajā sērijā "Latgols" atgriezās cīņā, jo Artis Laganovskis meta neveiksmīgi un trāpīja virsū vārtsargam. Viss izšķīrās piektajā sērijā. Ivars Brics pārliecinoši meta pa vārtu augšu, bet Endijs Kušners norībināja ogrēniešu vārtu stabu.

Regulārajā sezonā abās savstarpējās spēlēs uzvarēja mājinieces ("Latgols" ar 28:24 un "Ogre" ar 23:16), taču augstāk tabulā bija ludzānieši. "Latgols" ar 20 punktiem 14 spēlēs pirmajā posmā ieņēma trešo vietu, bet "Ogre" ar 12 punktiem palika bez vietas labāko četriniekā. Pusfinālā ogrēnieši gan iekļuva tāpat un tajā ar 23:35 un 20:30 atzina Dobeles "Tenax" pārākumu. Savukārt "Latgols" pusfinālā piekāpās Rīgas "Celtniekam" (26:31, 23:30).

Nākamā spēle Ogrē norisināsies 5. maijā.

Ludzas "Latgols" – "Ogre" 31:32 (19:16, 10:13)
Latgols: Borodkins 7, Pavlovičs 6, Pegasovs 6/1, Strazds 3, Meikšāns 2, Mekšs 2/1, En. Kušners 2/1, El. Kušners 1, Lipskis 1, Skovna 1.
Ogre: Artis Laganovskis 12/3, Pozņaks 5/3, Brics 4/1, Bauze 3, Sļusarevs 3, Dravnieks 3/1, Lepers 2.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Kalendārs


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.