Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Tenax" vai "Celtnieks" - kura komanda pārņems vadību finālsērijā?

"Tenax" vai "Celtnieks" - kura komanda pārņems vadību finālsērijā?
Foto: GL Sports Photography

Sestdien, 28. aprīlī, plkst. 17:00 Dobelē tiks aizvadīta SynotTip handbola Virslīgas finālsērijas trešā spēle, kurā mājiniece "Tenax" uzņems Rīgas "Celtnieku". Tiešraide Sportacentrs.com TV.

Neskatoties uz Dobeles "Tenax" dominanci regulārajā čempionātā (20 uzvaras 20 spēlēs, tostarp vairāki pārliecinoši panākumi finālistu savstarpējās spēlēs), finālsērijas pirmās divas spēles starp regulārās sezonas uzvarētājiem "Tenax" un čempioniem "Celtnieks" nav likušas vilties – pēc tām sērijā rezultāts ir 1-1, katrai no komandām uzvarot savā laukumā. Sēriju ar uzvaru 37:33 iesāka dobelnieki, bet pēc nedēļas rīdzinieki savā laukumā revanšējās ar 35:32.

Jau pirms finālsērijas dobelnieku galvenais treneris Sandris Veršakovs akcentēja, ka pretinieku atslēgas spēlētāji ir Artūrs Lazdiņš un Raitis Puriņš. Ja pirmajā spēlē "Tenax" ar uzdevumu "neitralizēt Lazdiņu un pārspēt Puriņu" tika galā itin veiksmīgi, tad otrajā spēlē tieši rīdzinieku līderi bija galvenajās lomās – Lazdiņš dobelnieku vārtos bumbu raidīja 18 reizes, savukārt Puriņš demonstrēja pārliecinošu sniegumu vārtos.

Gan Puriņš, gan Lazdiņš uzsvēra, ka komanda, salīdzinot ar pirmo spēli, labāk spēlējusi aizsardzībā, mazāk kļūdījusies, turklāt arī rīdzinieku pamatvārtsargs vārtos demonstrējis pārliecinošāku sniegumu. Pats Puriņš pēc sērijas otrās spēles atzina: "Domāju, ka dobelniekiem tagad būs psiholoģiski grūtāk. Viss ir mūsu rokās. Ja uzvarēsim nākamo spēli, tad varam nosargāt pērn izcīnīto titulu". Lazdiņš izteicās, ka komanda vēl noteikti var uzlabot vairākuma izspēli.

Savukārt viens no dobelnieku līderiem finālsērijā Andis Ērmanis, kurš divās spēlēs guvis 17 vārtus, realizējot 94% metienu (17/18) atzina, ka pirmo divu spēļu iznākumus izšķīris tas, kura komanda mazāk kļūdījusies: "Visu izšķīra kļūdu skaits – pirmajā mēs mazāk kļūdījāmies, otrajā "Celtnieks". Domāju, ka vārtsargu darbība bija līdzvērtīga, varbūt vienīgi otrajā spēlē Raitis Puriņš nospēlēja labāk nekā Ivars Lācis. Protams, arī kombinācija Lisovskis – Lazdiņš bija par iemeslu tam, kāpēc Rīgā uzvarēja "Celtnieks". Artūru Lazdiņu bija doma segt individuāli, vienubrīd arī tā darījām, taču tas neko būtiski neietekmēja. Jāsakārto aizsardzība, jo ar tik daudz ielaistiem vārtiem uzvarēt nevar. Ja aizsardzība būs līmenī, viss būs kārtībā."

"Ja uzvaram, tad nav būtiski, cik iemetu es – vairāk vai mazāk. Pirmajā spēlē mans rezultatīvais sniegums palīdzēja, bet otrajā diemžēl nē. Man bija daudz iespēju, es tās izmantoju, tāpēc arī metienu procents tik augsts," piebilda Ērmanis.

Pēc pirmajām divām finālspēlēm tieši Ērmanis demonstrējis stabilāko sniegumu uzbrukumā un ar 17 vārtiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. 16 vārti Austra Tuminska rēķinā, kam pēc labas pirmās spēles (12) sekoja nepārliecinoša otrā (4). "Celtniekam" Artūrs Lazdiņš ar 28 vārtiem ir izteikts uzbrukuma līderis (viņš arī ir pirmais un vienīgais, kurš šosezon pārsniedzis 200 vārtu robežu – 201), kamēr 13 vārtus guvis Rihards Leja.
Metienu precizitāte pirmajās divās spēlēs nedaudz labāka bijusi rīdziniekiem, kas realizējuši 70% (68/97), savukārt dobelniekiem mērķi sasnieguši 67% metienu (69/103).

Šīs dienas spēli tiešraidē varēs vērot kanālā Sportacentrs.com TV, kā arī internetā. Pirms spēles un puslaika pārtraukumā notiks ekspertu studija. Spēli komentēs un studiju vadīs Sportacentrs.com TV žurnālists Krišs Upenieks.

Sērijas ceturtā spēle norisināsies 5. maijā Rīgā, bet piektā, ja nepieciešams, tiks aizvadīta 12.maijā Dobelē. Arī šīs spēles ieplānotas kanāla Sportacentrs.com TV tiešraidēs.

Izslēgšanas spēles
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2018-04-28 17:04, pirms 6 gadiem
ASK
, 2018-04-28 21:21, pirms 6 gadiem
нaрод недaвно рaскрыли секрет стройного и подкаченого тела, не зaнимаясь спортом и без диет. Этот способ вычитaл в одном блоге и решил сразу же опробовать, результaт удивил: зa две недели убрал живот и начали проступать кубики, подкачал руки и спину.Тeпеpь и жeна захотeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диетaх и ходить в cпоpт зал и цена вoпpоca копeeчнaя. Вот тот блог, где подробно все описaно --- Блог Домашнего качка
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.