Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"REIR Dobele" un Stopiņu NHK pārliecinoši iekļūst LHF kausa finālā

Jānis Pārums

"REIR Dobele" un Stopiņu NHK pārliecinoši iekļūst LHF kausa finālā
Dinija Purviņa (#17)

Šodien Ludzā par Latvijas Handbola federācijas (LHF) kausa izcīņas finālistēm kļuva "REIR Dobele" un Stopiņu NHK handbolistes, kas pārspēja, attiecīgi, Jēkabpils sporta skolu un Ludzas "Latgolu".

Pusfināla pirmajā duelī tikās "REIR Dobele" (Latvijas čempionāta 2.vieta pēc pirmajiem diviem apļiem) un Jēkabpils sporta skola (4.). Dobelnieces spēli aizvadīja bez Latvijas čempionāta rezultatīvākās spēlētājas Lauras Ņeverovskas (tikmēr jēkabpilietēm joprojām jāiztiek bez savainotās Simonas Ārmanes), tomēr tas neliedza viņām tikt pie pārliecinoša panākuma.

Spēles sākums gan veiksmīgāks bija Jēkabpilij, kas pēc diviem Anetes Čeičas un vieniem Kristīnes Dzenītes vārtiem izvirzījās vadībā ar 3:1. Pakāpeniski iespēlējās arī "REIR Dobele", kas puslaika vidū panāca izlīdzinājumu (5:5), bet nedaudz vēlāk pēc Elīnas Freibergas gūtajiem vārtiem pirmoreiz pārņēma arī vadību – 6:5. Vēlāk dobelnieces atrāvās un panāca pat +5, bet puslaiku noslēdza ar 14:11.

Otrajā puslaikā "REIR Dobele" demonstrēja vēl pārliecinošāku sniegumu, ātri vien atraujoties un jau pēc deviņām nospēlētām minūtēm panākot desmit vārtu pārsvaru – 23:13. Neilgi pirms spēles beigām Dobeles handbolistes ieguva arī +19, bet 20 vārtu pārsvars gan netika sasniegta. Visā spēlē dobelnieces triumfēja ar 38:21, pārliecinoši nodrošinot vietu LHF kausa finālā. Dinijai Purviņai uzvarētāju sastāvā 13 vārti.

Otrā pārī laukumā devās iepriekšējās sezonas Latvijas čempionāta finālistes Stopiņu NHK (1.) un Ludzas "Latgols" (3.). Ludzānietes, savu līdzjutēju atbalstītas, iesāka lieliski, izvirzoties vadībā ar 3:0, un Stopiņu NHK pirmos vārtus guva tikai piektajā minūtē, kad precīza no septiņu metru soda metiena atzīmes bija Ivita Asare. Tomēr drīz vien stopiņietes ne vien panāca izlīdzinājumu, bet arī pārņēma vadību – 6:5. Puslaika otro daļu Stopiņu komanda aizvadīja krietni pārliecinošāk, iekrājot piecu vārtu pārsvaru pēc pirmajām 30 minūtēm – 15:10.

Lanas Nikolajevas un Ivitas Asares vārti otrā puslaika sākumā ļāva Latvijas čempionēm panākt 17:10, vēlāk pārsvaru palielināt līdz astoņiem vārtiem (22:14). Tālāk atrauties mājinieces pretiniecēm neļāva, tiesa, arī pašas tuvāk par pieciem vārtiem netika. Stopiņu NHK pārliecinoši nosargāja uzvaru – 30:23.

Svētdien plkst. 13:00 LHF kausa finālā sievietēm sacentīsies Stopiņu NHK un "REIR Dobele" komandas. Spēles tiešraide Sportacentrs.com TV kanālā un internetā Sportacentrs.com Spēli komentēs Anatolijs Kreipāns.

LHF kausa izcīņa. Sievietes

REIR Dobele – Jēkabpils SS 38:21 (14:11)
REIR Dobele: Purviņa 13/6, Freiberga 6, Veldze 6, Veide 5, Egle 4, Krūmiņa 2, Zinčenko 2/1.
Jēkabpils: Čeiča 9/3,Dzenīte 4, Lapsa 3, Kaulakane 3, Damenauska 1, Gerasimova 1.

Stopiņu NHK – Ludzas Latgols 30:23 (15:10)
Stopiņu NHK: Ekkerte 9, Asare 9/5, Nikolajeva 7, Seržante 3, Fenogenova 1, Sergejeva 1.
Latgols: Sidorova 7, Kukurāne 5, Rutkovska 4, Daņiļenko 3/1, Borisenko 2, Zaharāne 1, Oļipova 1.

Rezultāti
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv