Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Bez līderiem spēlējošā Latvijas izlase Rīgas Domes kausu sāks pret beļģiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bez līderiem spēlējošā Latvijas izlase Rīgas Domes kausu sāks pret beļģiem
Armands Uščins. Foto: Romualds Vambuts

Šodien sāksies tradicionālā Rīgas Domes kausa izcīņa handbolā, kurā par uzvaru cīnīsies četras izlases – Latvija, Ukraina, Ēģipte un Beļģija. Mūsējiem pirmais mačs šovakar pulksten 20:00 pret Beļģiju, tiešraide Sportacentrs.com TV kanālā.

Rīgas Domes kauss ierasti norisinās tūdaļ pēc Ziemassvētkiem, un izņēmums nav arī 2018. gads. Pērn Latvijas izlase ierindojās trešajā vietā, bet izcīnīt uzvaru turnīrā laukuma saimniekiem nav izdevies kopš 2014. gada. Protams, latvieši ir titulētākie – viņu kontā deviņi triumfi.

Kausa pacelšana virs galvas arī šoreiz būs smags uzdevums, jo nepiedalīsies vairāki handbolisti, kuru sniegums ļauj viņus saukt par Latvijas izlases līderiem. Nebūs 2018. gada Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns, kurš balvu ieguva piekto reizi pēc kārtas. Nebūs arī izlases kapteinis Ingars Dude, kā arī Aivis Jurdžs un Evars Klešniks, kamēr Māris Veršakovs komandai pievienosies otrajā dienā. Līdz ar to Rīgas Domes kauss būs iespēja sevi apliecināt izlases tuvākajiem rezervistiem.

Pirmā pretiniece ir Beļģija, kas turnīrā piedalījusies divas reizes – 2004. un 2009. gadā, kad komanda ierindojās ceturtajā vietā. Pēcāk divi savstarpējie mači tikuši aizvadīti pasaules čempionāta kvalifikācijas ietvaros, un abos dueļos pārāki bija Latvijas sportisti. 2018. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā abām komandām veicās vienlīdz slikti – seši zaudējumi un nevienas uzvaras.

Rīt Latvijas valstsvienībai pretī stāsies Ukraina, kas Rīgas Domes kausā piedalīsies piekto reizi, bet noslēdzošajā mačā duelis pret Ēģipti, kas uz Latviju devusies ceturto gadu pēc kārtas, pie tam rezultāti uzlabojušies – ceturtā vieta, tad otrā pozīcija, līdz pērn Ēģiptes izlase kļuva par turnīra uzvarētāju. 2017. gadā Ēģipte piedalījās pasaules čempionātā un izkļuva no grupas, bet astotdaļfinālā atzina Horvātijas pārākumu.

Visus turnīra mačus piedāvās portāls Sportacentrs.com, bet Latvijas izlases spēles būs vērojamas arī televīzijas kanālā.

Rīgas Domes kauss

DatumsLaiksSpēle
27.1218:00Ukraina - Ēģipte
27.1220:00Latvija - Beļģija
28.1218:00Ēģipte - Beļģija
28.1220:00Latvija - Ukraina
29.1210:00Beļģija - Ukraina
29.1212:00Latvija - Ēģipte

  +1 [+] [-]

, 2018-12-27 12:30, pirms 5 gadiem
Nu ja zin kas nebūs, tad vairs nav svarīgi zināt kuri būs!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-27 13:06, pirms 5 gadiem
SC žurnālistiem laikam nav interesanti uzzināt mūsu sastāvu.
Tāds sastāvs tika publicēts handball.lv mājas lapā 30.novembrī, bet 3 no šī saraksta šajā turnīrā nespēlēs. Domāju, ka ir vēl izmaiņas...

Latvijas izlases sastāvs
Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Gosswallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (OHV Aurich, Vācija)
Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Tenax Dobele), Rihards Leja (Celtnieks Rīga)
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Toms Lielais (HG Saarlouis, Vācija), Normunds Seņkāns (SK Latgols), Emīls Kurzemnieks (Afturelding, Islande)
Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija)
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Vardar, Maķedonija), Guntis Piļpuks (HF Mors, Dānija)
Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Andis Ērmanis (Tenax Dobele), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele), Uvis Strazdiņš (HC Kehra, Igaunija)
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand 87, Francija), Egils Politers (Tenax Dobele), Antons Šuleiko (Tenax Dobele), Artūrs Meikšāns (SK Latgols)

     [+] [-]

, 2018-12-27 14:53, pirms 5 gadiem
Ko var sagaidīt no beļģiem? Kāds sastāvs viņiem?