Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvija Rīgas domes kausu sāk ar zaudējumu Nīderlandei

Latvija Rīgas domes kausu sāk ar zaudējumu Nīderlandei
Foto: Romualds Vambuts, handball.lv

Šovakar ar zaudējumu 20. Rīgas domes kausu handbolā sāka Armanda Uščina vadītā Latvijas izlase, kas ar 24:29 piekāpās Nīderlandes valstsvienībai. Vēl vienā spēlē Ēģipte apspēlēja Igauniju.

Latvijas – Nīderlandes spēli veiksmīgāk iesāka nīderlandieši, atklājojot rezultātu un vēlāk iekrājot arī divu vārtu pārsvaru (2:4, 3:5), bet Latvijas handbolisti pakāpeniski iespēlējās un panāca neizšķirtu (5:5). Īsi pēc tam latvieši vēlreiz nokļuva iedzinēju lomā, taču Ingara Dudes un Nila Kreicberga rezultatīvie uzbrukumi ļāva Latvijai pirmoreiz iegūt arī vadību – 8:7. Diemžēl vairākas pieļautās kļūdas rezultējās nīderlandiešu gūtajos vārtos un arī puslaika beigu daļā veiksmīgāka bija Nīderlande, tādējādi Latvija pārtraukumā devās ar divu vārtu deficītu – 14:16. Ļoti rezultatīvs pirmajā puslaikā bija Austris Tuminskis, gūstot astoņus vārtus, četrus no tiem – no septiņu metru soda metienu līnijas.

Otrā puslaika sākumā komandas nespēja gūt vārtus četras minūtes, bet tad Latvija salīdzinoši īsā laika posmā ielaida divus, ļaujot Nīderlandei atrauties – 14:18. Latvija pirmos vārtus otrajā puslaikā guva vien devītās minūtes sākumā, kad precīzs bija Ingars Dude (15:18). Uz brīdi Armanda Uščina vadītajiem handbolistiem izdevās pievilkt arī līdz -2, taču pārāk daudz neizmantotās izdevības neļāva vēl vairāk saasināt spēli. Arī puslaika otrajā daļā latviešiem neizdevās rast pretargumentus nīderlandiešu spēlei, mūsējie arī vairākkārt nerealizēja septiņu metru soda metienus, piedzīvojot zaudējumu ar 24:29.

Par rezultatīvāko Latvijas izlasē kļuva Austris Tuminskis, kurš otrajā puslaikā vairs vārtus neguva un spēli noslēdza ar astoņiem vārtu guvumiem. Septiņi vārti izlases kapteiņa Ingara Dudes (attēlā) rēķinā, bet debiju valstsvienībā šovakar piedzīvoja Antons Šuleiko, spēles beigu daļā gūstot arī pirmos vārtus valstsvienībā.

Rīgas domes kausa dienas pirmajā spēlē pie panākuma tika Ēģipte, kas pārliecinoši ar 31:22 apspēlēja Igaunijas valstsvienību.

Rīgas domes kauss

Latvija – Nīderlande 24:29 (14:16)
Latvija: Tuminskis 8/4, Dude 7, Krištopāns 3, Gorbunovs 1, Kurzemnieks 1, Pančenko 1, Šuleiko 1, Kreicbergs 1, Art. Laganovskis 1.


, 2017-12-28 11:22, pirms 6 gadiem
Komandas pārbūve notiek!
Gaidām Aivi!
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax
1

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.