Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

MSĢ/LAT-"Hertz" handbolisti tiek pie otrās uzvaras Virslīgā

MSĢ/LAT-"Hertz" handbolisti tiek pie otrās uzvaras Virslīgā
Arnolds Straume. Foto: Handball.lv

LETA. Pie otrās uzvaras "SynotTip" Latvijas vīriešu handbola virslīgas ietvaros ceturtdien tika MSĢ/LAT-"Hertz".

MSĢ/LAT-"Hertz" komanda izbraukumā ar 30:27 (17:10) pārspēja "Ogri". Uzvarētāju labā septiņus vārtus iemeta Armands Usāns, kamēr pretiniekiem 11 vārti Arvim Laganovskim.

"Ogres" komanda vien mača beigās parūpējās par intrigu, jo pirms tam otrajā puslaikā MSĢ/LAT-"Hertz" pat astoņu vārtu pārsvaru. Mājinieki veica ofensīvu pašās cīņas beigās, tomēr pretiniekus tā arī nepanāca.

Turnīra tabulā čempionei Dobeles "Tenax" ir maksimāli iespējamie astoņi punkti četros mačos, kamēr Ludzas "Latgols" tikuši pie sešiem punktiem trīs spēlēs, bet "Celtnieks" kontā ir seši punkti četros mačos. Par diviem punktiem atpaliek "Vaiņodes" un MSĢ/LAT-"Hertz" handbolisti, kamēr tālāk ar diviem punktiem seko "Jūrmalas Sports", bet bešā šobrīd ir "Ogres" un ASK/LSPA komandas.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā virslīgā startē astoņas komandas, kuras vispirms izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tā rezultātiem tiks sadalītas divos četriniekos. Turpinājumā gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet vēl četras komandas - pirmās grupas trešā un ceturtā vieta, kā arī otrās grupas pirmā un otrā vieta, izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiks līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām.

MSĢ/LAT-"Hertz" komanda startēs tikai turnīra pirmajos divos posmos, bet pret šo komandu izcīnītie punkti tiek skaitīti kopējā vērtējumā.

Savukārt regulārā čempionāta pēdējās vietas ieguvējs aizvadīs pārspēles (uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā) ar 1.līgas uzvarētāju par tiesībām spēlēt virslīgā 2019./2020. gada sezonā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionu tronī atgriezās Dobeles "Tenax", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Rīgas "Celtnieku", bet bronzas medaļas ieguva Ludzas "Latgols", kas ar 3-1 pārspēja "Ogre"/"Miandum" komandu.

Izmantotie resursi:
LETA


Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.