Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pludmales handbola turnīrs "Jūrmala 2017" jau šajā nedēļas nogalē

Jānis Pārums

Pludmales handbola turnīrs "Jūrmala 2017" jau šajā nedēļas nogalē
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Šajā nedēļas nogalē, 1. un 2. jūlijā, Majoru pludmalē norisināsies starptautiskais pludmales handbola turnīrs "Jūrmala 2017", kas šogad tiks aizvadīts jau 21. reizi.

Vīriešu konkurencē sākotnēji bija pieteikušās 12 komandas, taču pēdējā brīdī viena no tām – Baltkrievijas žurnālistu komanda "Sport Press Team" savu dalību atsauca. Tiesa, viņu vietā pieteicās Igaunijas komanda "HC Polva". Pirmdien Latvijas handbola federācijas telpās norisinājās turnīra apakšgrupu izloze. 12 komandas izlozē tika sadalītas trīs apakšgrupās – divās pa četrām komandām, bet vienā apakšgrupā – trīs. Sieviešu konkurencē bija pieteikušās deviņas komandas, kas arī tika sadalītas trijās apakšgrupās pa trim komandām.

Pirms izlozes tika noteikts, ka izsētās komandas (vīriešu konkurencē – abas Baltkrievijas komandas, kā arī pērnā gada uzvarētāja Ludza, dāmām – visas trīs Igaunijas komandas) spēlēs katra savā grupā un vismaz turnīra pirmajā posmā savā starpā nespēlēs.

Turnīra izspēles kārtība nodrošina visām turnīra komandām līdzīgu spēļu skaitu. Turnīrs norisināsies Majoru pludmalē uz trim laukumiem 1. un 2. jūlijā. Jāatgādina, ka pērn turnīrā uzvarēja Ludzas komanda vīriešiem un Jēkabpils sievietēm. Detalizēts kalendārs pieejams ŠEIT.

Pludmales handbola turnīrs "Jūrmala" šogad norisināsies jau 21. reizi. Līdz 2014. gadam tas bija zināms ar nosaukumu "Nemo".

Izcīņas kārtība vīriešiem:

1.kārta
Komandas tiek sadalītas 3 apakšgrupās. Komandas apakšgrupās izspēlē vienu apli, pēc kura labākās 3 komandas no katras apakšgrupas iekļūst nākamjā kārtā, līdzi ņemot izcīnītos punktus. A, B un C grupas vājākās komandas nonāk Azarta kausa izcīņā kā 10.,11. un 12. komandas (attiecīgi kurai komandai ir labāka punktu vai setu bilance).
2.kārta
Attiecīgi pēc izcīnītās vietas apakšgrupā 1.kārtā, tiek veidotas 3 jaunas apakšgrupas pa 3 komandām katrā un atkal tiek izspēlēts viens aplis. Iegūtie punkti 1.un 2.kārtā tiek summēti un beidzoties pēdējai spēlei, tiek izveidots komandu rangs no 1.līdz 12.vietai.
3.kārta
Pirmās 3 labākās komandas pēc otrās kārtas ranga iekļūst automātiski "Final 4". Par pēdējo vietu uz "Final 4" sacenšas ranga ceturtā, piektā un sestā komanda, savā starpā izspēlējot vienu apli. Pārējās komandas sacenšas Azarta kausā, sākotnēji izveidojot divas apakšgrupas. Pirmajā apakšgrupā spēlē ranga septītā, desmitā un 12. komanda, bet otrajā apakšgrupā spēlē ranga astotā, devītā un 11. komanda. Abās apakšgrupās tiek izspēlēts viens aplis un katras apakšgrupas uzvarētāja iekļūst Azarta kausa pusfinālā.
4.kārta
"Final 4" komandas savā starpā aizvada viena apļa turnīru, sacenšoties katra ar katru. Azarta kausa pusfinālos sacenšas 3. kārtas 4., 5. un 6. komandu turnīra pedējo divu vietu ieguve'jas ar ranga 7., 10. un 12, kā arī ranga 8., 9. un 11. vietu turnīra uzvarētājām. Abu pusfinālu uzvarētājas sacenšas Azarta kausa finālā.
5.kārta
"Final 4" mazajā finālā par trešo vietu spēlē 3. un 4. labākā komanda, savukārt lielajā finālā par 1. vietu sacenšas 1. un 2. labākā komanda.

APAKŠGRUPAS:
A grupa: Minsk All Star Crew (Baltkrievija), Hidrobalt Latvija, HK Ogre, MSĢ
B grupa: HC Vityaz Minsk (Baltkrievija), Blue Jackets, ASK/LSPA, Pophouse.lv
C grupa: Ludza, Saļiks, Celtnieks Rīga, HC Polva (Igaunija).

Izcīņas kārtība sievietēm:

1.kārta
Komandas tiek sadalītas 3 apakšgrupās. Komandas apakšgrupās izspēlē vienu apli, pēc kura tiek noteikta vieta apakšgrupā.
2.kārta
Attiecīgi pēc izcīnītās vietas apakšgrupā 1.kārtā, tiek veidotas 3 jaunas apakšgrupas pa 3 komandām katrā un atkal tiek izspēlēts viens aplis. Iegūtie punkti 1.un 2.kārtā tiek summēti un beidzoties pēdējai spēlei tiek izveidots komandu rangs no 1.līdz 9.vietai.
3.kārta
Savā starpā sacenšas ranga 4.un 5.komandas. Uzvarētāja pievienojas finālčetriniekam, bet zaudētāja - četriniekam, kas spēlēs par Azarta kausu. Par iespēju turpināt sacensības un piedalīties Azarta kausā savā starpā spēlē ranga 8.un 9.komanda. Zaudētājai turnīrs ir noslēdzies, bet uzvarētāju komanda turpina cīnu par azarta kausu.
4.kārta
Komandas tiek sadalītas divos četriniekos. Vājākās 4 pēc ranga spēlē Azarta kausā un izspēlējot vienu apli nosaka Azarta kausa ieguvēju. Stiprākās četras komandas spēlē finālčetriniekā un izspēlējot viena apļa turnīru nosaka turnīra 3 labākās komandas.

APAKŠGRUPAS:
A grupa: Polva SK (Igaunija), LSPA, Ogre
B grupa: HC Oied (Igaunija), Ludza, Salaspils SS
C grupa: Padise (Igaunija), Jēkabpils, Skrīveri.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv