Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Krištopānam četri vārti, "Vardar" paliek ceturtā

Krištopānam četri vārti, "Vardar" paliek ceturtā
Dainis Krištopāns
Foto: Denis Dukovski / Vardar

EHF Čempionu līgas "Final Four" bez uzvarām pabeidza Daiņa Krištopāna pārstāvētā Skopjes "Vardar", kas spēlē par trešo vietu ar 28:29 piekāpās Parīzes "Saint-Germain" komandai.

Latvijas izlases līdera pārstāvētā komanda pagājušajā gadā kļuva par čempioni, tomēr aizstāvēt titulu neizdevās, jo vakar pusfinālā tika piedzīvots zaudējums sīvā cīņā ar viena precīza metiena starpību. Tieši tikpat pietrūka šodien cīņā par trešo vietu.

Skopjes "Vardar" pirmajās desmit minūtēs ieguva trīs vārtu pārsvaru, un Maķedonijas komanda priekšā turējās līdz pat 23. minūtei, kad sāncenši guva divus vārtus 35 sekunžu laikā. Komandai atgriezties vadībā ļāva Daiņa Krištopāna pirmais rezultatīvais metiens mačā, un puslaika pārtraukumā "Vardar" devās ar 15:14.

Arī otrajā puslaikā latvieša pārstāvētā komanda ieguva plus trīs, bet pārkāpumu dēļ pārsvars ātri izdzisa. Turklāt Parīzes "Saint-Germain" handbolisti nemanāmi pārņēma vadības grožus. Kad vajadzēja dzīties pakaļ, bumba biežāk tika iespēlēta Krištopānam, kurš nepievīla, pēdējo četru minūšu laikā gūstot trīs vārtus, bet izglābties "Vardar" vairs neizdevās – 28:29.

Dainis Krištopāns guva četrus vārtus, realizējot visus izdarītos metienus. Visā Čempionu līgas sezonā viņam 54 vārti. "Vardar" rindās rezultatīvākais ar septiņiem vārtiem bija Luka Cindričs, kamēr PSG rindās Nedims Remili izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem.

Par EHF Čempionu līgas uzvarētājiem pēc 15 gadu pārtraukuma otro reizi kluba vēsturē kļuva "Montpellier", kas finālspēlē tika galā ar citu Francijas klubu "Nantes". Spēles sākums nedaudz veiksmīgāks bija "Nantes" komandai, kas iekrāja dažu vārtu pārsvaru, taču pakāpeniski "Montpellier" pārņēma iniciatīvu un puslaika vidū panāca +3 (10:7). Ar triju vārtu pārsvaru tika noslēgts arī pirmais puslaiks – 16:13.

Pēc pārtraukuma "Nantes" ar trim vārtiem pēc kārtas līdzsvaroja rezultātu, bet pārņemt vadību Montpeljē handbolisti oponentiem neļāva. Arī pēdējās desmit minūtes komandas iesāka pie neizšķirta rezultāta (24:24), taču tam sekoja pieci "Montpellier" vārti pēc kārtas (trīs no tiem – Djego Simonē rēķinā), kas izrādījās izšķirošais pavērsiens. Visā spēlē "Montpellier" uzvarēja ar 32:27. Tas ir lielākais pārsvars EHF Čempionu līgas finālā kopš 2010.gada.

Uzvarētāju rindās Djego Simonē un Ludoviks Favregass pa sešiem vārtiem, bet "Nantes" sastāvā tikpat guva Kirils Lazarovs. Jau pieminētais Simonē tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju, kamēr par rezultatīvāko kļuva PSG spēlētājs Ūve Genšeimers ar 92 vārtiem. Kā vienīgais no Daiņa Krištopāna pārstāvētās "Vardar" komandas simboliskajā izlasē iekļuva vārtsargs Arpads Šterbiks.

Jāuzsver, ka par EHF Čempionu līgas uzvarētāju "Montpellier" sastāvā kļuva arī lietuvietis Jons Truhanavičs, kurš šosezon bija viens no komandas līderiem, gūstot 58 vārtus (no tiem "Final Four" – 4).

Simboliskā izlase:

Vārtsargs: Arpads Šterbiks (Vardar)
Labais malējais: Davids Balagvers (Nantes)
Labais ārējais: Dika Mems (Barcelona Lassa)
Saspēles vadītājs: Nikola Karabatičs (Paris Saint Germain)
Kreisais ārējais: Sanders Sagosens (Paris Saint Germain)
Kreisais malējais: Ūve Genšeimers (Paris Saint Germain)
Līnijas spēlētājs: Bjarte Mirhols (Skjern Handbold)

Citas nominācijas:

Vērtīgākais spēlētājs: Djego Simonē (Montpellier)
Labākais aizsargs: Luka Karabatičs (Paris Saint Germain)
Labākais jaunais spēlētājs: Romēns Lagārds (Nantes)
Labākais treneris: Patriss Kanajērs (Montpellier)

Vācijas Bundeslīgas priekšpēdējā kārtā Aivis Jurdžs guva vienus vārtus (1/2), divreiz asistēja komandas biedriem, bloķēja vienu metienu un nopelnīja vienu divi minūšu noraidījumu, bet viņa pārstāvētā "Leipzig" viesos ar 26:30 (12:20) piekāpās "Hannover Burgdorf". Tikmēr Evaram Klešnikam viens bloķēta metiens, brīdinājums un noraidījums "Wetzlar" zaudējumā 23:24 (7:12) pret "Lemgo". Latvijas handbola audzēkņa Aleksandra Pētersona pārstāvētā Vācijas čempione "Rhein Neckar Lowen" nedēļas vidū piedzīvoja otro zaudējumu pēdējās trijās spēlēs, piekāpjoties "Melsungen" (23:24), bet svētdien ar 34:26 pieveica ""Die Eulen Ludvigshafen". Kārtu pirms čempionāta beigām "Rhein Neckar Lowen" par punktu atpaliek no "Flensburg Handewitt", lai gan lielāko daļu sezonas bija līderpozīcijā. Jurdža "Leipzig" ir astotā, Klešnika "Wetzlar" - 11. vietā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
2017/18 EHF Champions League -


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.