Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Spīdveja Eiropas iekarošanu sāks Mihailovs un Trofimovs

Spīdveja Eiropas iekarošanu sāks Mihailovs un Trofimovs
Pirmais no Latvijas spīdvejistiem Eiropas čempionāta kvalifikāciju sāks Oļegs Mihailovs.

Šodien Poznaņas mototrekā Polijā un Goričanas mototrekā Horvātijā sāksies spīdveja Eiropas čempionāta (SEC) kvalifikācijas sacensības. Latviju tajās pārstāvēs četri "ātrā ceļa" braucēji un šodien startēs piemie divi no viņiem - abi pašreiz spēcīgākie mūsu juniori Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs.

Iekļūt finālsacensību pretendentu izšķirīgajās sacensībās jeb "SEC Challenge" (25. maijā Nireģhāzas mototrekā Ungārijā) būs grūti, jo no katrām kvalifikācijas sacensībām tajā tiks tikai četri labākie, bet konkurence SEC čempionātā ir kļuvusi vēl lielāka un tā arvien tuvojas "Grand Prix" līmenim.
Pirmais no mūsu kvarteta startēs Oļegs Mihailovs, jo sacensības Poznaņā sāksies plkst. 17 pēc Latvijas laika. Oļega spēcīgākie pretinieki būs viens no komandas biedriem Daugavpils "Lokomotīvē" un viens no komandas līderiem soms Timo Lahti, vācietis Kais Hukenbeks, krievi Andrejs Kudrjašovs, Iļja Čalovs un Vladimirs Boroduļins, savulaik viens no labākajiem braucējiem GP seriālos dānis Hanss Andersens un viņa tautietis Andreass Tomsens, poļu labākais juniors Bartošs Smektala un viņa tautietis Tobiass Musielaks, čehs Eduards Krčmažs, argentīnietis (startē ar Itālijas licenci) Nikolass Kovati, Ukrainas pārstāvis Aleksandrs Loktajevs... Cik jau sanāk? Vismaz 12-13 no 16 var tikt četriniekā, bet izteikta pastarīša nav vispār!
Mihailovam ir 8. starta numurs un savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar Smektalu, norvēģi Lassi Fredriksenu un Boroduļinu.
Goričanā sacensības sāksies plkst. 20.15 pēc Latvijas laika. Trofimovam spēcīgu konkurentu nav mazāk kā MIhailovam - čehs Vāclavs Miliks, poļi Dominiks Kubera un Adrians Miedziņskis, krievi Viktors Kulakovs un Deniss Gizatuļins, mājinieks horvāts Jurica Pavličs, dānis Mikels Behs, vācietis Martins Smolinskis, savulaik ilggadējs GP seriālu dalībnieks brits Kriss Hariss...
Trofimovam ir 3. starta numurs un jau pašā pirmajā braucienā viņš tiksies ar slovēni Niku Škorju, Miliku un Gizatuļinu.
1. maijā attiecīgi Rovnā (Ukraina) un Krško (Slovēnija) startēs Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks, bet jau rīt Daugavpils "Lokomotīve" aizvadīs Polijas Nice līgas čempionāta maču Ostruvā.


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax
1

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.