Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Ogre/Miandum" un "Latgols" turpinās cīņu par bronzu

Jānis Pārums

"Ogre/Miandum" un "Latgols" turpinās cīņu par bronzu
Foto: Ritvars Raits

SynotTip handbola Virslīgas sērijā par bronzas medaļām starp "Ogre/Miandum" un "Latgols" tiks aizvadītas divas spēles – piektdien plkst. 19:30 komandas tiksies Ogrē, bet svētdien plkst. 18:00 spēkosies Ludzā.

Šobrīd sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir 1-1. Sērijas pirmajā spēlē ogrēnieši savā laukumā uzvarēja ar 34:26, savukārt otrajā spēlē Ludzā laukuma saimnieki "Latgols", revanšējās, gūstot panākumu ar 30:27 un līdzsvarojot rezultātu sērijā.

Ogres komandas rindās pirmajā spēlē nepiedalījās Uvis Strazdiņš (otrajā – seši vārti), otrajā savukārt nebija viens no pirmā mača labākajiem spēlētājiem Artis Laganovskis (septiņi vārti), tikmēr Ludzai nevienā no spēlēm nepalīdzēja jaunais talants Guntis Piļpuks. Produktīvāko sniegumu ogrēniešu sastāvā nodemonstrēja Arvis Laganovskis, divos mačos gūstot 15 vārtus, kamēr ludzāniešiem iezīmējās divi izteikti līderi – Jānis Pavlovičs (20) un Normunds Seņkāns (14).

Līdz zaudējumam Ludzā ogrēnieši pret saviem oponentiem bija izcīnījuši piecas uzvaras pēc kārtas (ieskaitot LHF prezidenta kausu), turklāt bija tikuši pie panākumiem pret "Latgolu" visās izbraukuma spēlēs. Tas vēlreiz apliecina izslēgšanas spēļu augsto likmi. Kopējā bilance šosezon gan joprojām ir par labu Ogrei (5-2), taču ceļā pretī bronzai abām komandām mērojams identisks ceļš – tam nepieciešamas vēl divas uzvaras.

"Nesanāca pacietīgi nospēlēt uzbrukumā, sasteidzām savu uzbrukuma spēli, un arī es pats varētu veiksmīgāk nospēlēt un paņemt vairāk bumbas. Visi spēlētāji ir pieredzējuši, taču iespējams, ka vairākas uzvaras pēc kārtas savstarpējās spēlēs mūs tomēr kaut kādā mērā ietekmēja. Cerams šodien būsim pacietīgāki, rezultatīvāki, vārtu līnijā palīgā būs arī Jānis Noviks. Ja spēle neaizies vienam vārtsargam, būs kvalitatīva maiņa, kas varēs palīdzēt," pirms gaidāmajām spēlēm norādīja ogrēniešu spēlējošais treneris Andris Molotanovs. "Iepriekšējā spēlē ļoti pietrūka Artis Laganovskis, jo esot viņam tas mums paver daudz plašāku zīmējumu ārējā līnijā. Ludzas komandā līderi ir Jānis Pavlovičs un Normunds Seņkāns, kuri arī uzņemas iniciatīvu. Mūsu uzdevums ir neļaut darīt viņiem to, ko viņi vēlas. Uzbrukumā savukārt mums ir lietas, kas jāievēro."

Savukārt ludzāniešu galvenais treneris Andrejs Narnickis bija lakonisks, īpaši nevēloties izteikties par gaidāmo spēli: "Iepriekšējā spēlē mūs pavilka vārtsargi, tāpēc arī izdevās uzvarēt. Pēdējās divās spēlēs mums savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Guntis Piļpuks, bet šovakar viņš varētu būt ierindā. "

Sērijas trešo spēli komandas aizvadīs piektdien, 27. aprīlī, plkst. 19:30 Ogrē, savukārt ceturtā spēle svētdien, 29. aprīlī, plkst. 18:00 norisināsies Ludzā.

Svētdien tiks aizvadīta arī noslēdzošā spēle turnīrā par 5. līdz 7. vietu, kur ASK/LSPA savā laukumā uzņems Vaiņodi. Piekto vietu sev jau nodrošinājusi "Jūrmalas Sports", bet svētdienas duelī tiks noskaidrotas pēdējo divu pozīciju īpašnieces. Tuvāk sestajai vietai ir Vaiņode, kas pirmajā aplī savā laukumā bija pārāka ar 37:30.

Izslēgšanas spēles
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv