Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Iepriekšējās sezonas fināla atkārtojums jau pusfinālā: Stopiņu NHK pret REIR Dobele

Jānis Pārums

Iepriekšējās sezonas fināla atkārtojums jau pusfinālā: Stopiņu NHK pret REIR Dobele
Uzbrukumā Ivita Asare (no kreisās)
Foto: Sandra Škutāne

Šovakar plkst. 18:30 ar Stopiņu NHK un "REIR Dobele" dueli startēs pusfināli Latvijas čempionāta sievietēm, kas ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pirms gada abas komandas tikās Latvijas čempionātā sievietēm, kur dramatiskā triju spēļu sērijā ar 2-1 pārākas bija Stopiņu NHK handbolistes, otro sezonu pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempionēm. Jāpiebilst, ka nevienā no trim finālspēlēm uzvarētāju pārsvars nepārsniedza vienus vārtus, bet divas no trim spēlēm noslēdzās tikai pēcspēles metienus sērijā.

Stopiņu NHK arī šosezon ar 30 punktiem triumfēja regulārajā čempionātā, piedzīvojot vien divus zaudējumus pret pērnās sezonas medaļniecēm – 24:33 pret jau pieminēto "REIR Dobele", kā arī 24:30 pret "Latgols". Tikmēr dobelniecēm sezona bijusi kā pa kalniem, un, pavisam nedaudz atpaliekot no labāko trijnieka, "REIR Dobele" ar 22 punktiem ierindojās ceturtajā vietā, priekšā palaižot arī "Latgolu" (25) un Jēkabpils sporta skolu (23).

Ceturtdaļfinālā dobelnieces spēkojās ar piektajā vietā esošo Salaspils sporta skolu, kam regulārās sezonas gaitā pamanījās divreiz zaudēt, taču izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nodemonstrēja pārliecinošu sniegumu, divu spēļu summā pārliecinoši iekļūstot pusfinālā – 72:51 (35:25, 37:26).

Tur, kā jau minēts, pretiniekos būs pieredzējusī Latvijas čempionvienība Stopiņu NHK. Bez jau pieminētās spēles, kurā uzvaru izcīnīja dobelnieces, komandas tikušās vēl trīs reizes, tajās pie panākuma tiekot čempionēm – 29:25, 25:24 (LHF prezidenta kausa izcīņā) un 35:31.

Rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā piecas no spēlētām pārstāv šovakar spēlējošos klubus – līdere ar 187 vārtiem ir Laura Ņeverovska (REIR Dobele), kuras jaunā un talantīgā komandas biedrene Anna Aleksa Stankeviča ar 101 vārtiem noslēdz desmitnieku (zīmīgi, ka vien 14 gadus jaunā Stankeviča 101 vārtus guvusi arī jaunatnes izlases komandas sastāvā jeb LAT-2002/Dobele). Stopiņu NHK pārstāvju pirmajā desmitniekā ir pat trīs – Elza Seržante ar 140 vārtiem ir ceturtā, Ivita Asare ar 128 vārtiem ieņem sesto pozīciju, bet astotā ir Lana Nikolajeva, kura guvusi 107 vārtus.

Sezonas gaitā dažādu iemeslu dēļ komandas ne vienmēr ir spēlējušas optimālajos sastāvos, bet izslēgšanas spēlēs, kur katrai spēlei ir milzu nozīme, jācer, ka gan čempiones, gan vicečempiones spēs sapulcināt uz šo brīdi iespējami optimālākos sastāvus. Jāpiebilst, ka Stopiņu NHK ir īsākais rezervistu soliņš līgā – lielāko daļu spēļu čempiones aizvadījušas vien 8 līdz 9 spēlētāju sastāvā.

Sērijas otrā spēle norisināsies pēc divām nedēļām – 11.aprīlī plkst.20:00 komandas tiksies Dobelē. Savukārt trešā spēle, ja nepieciešams, tiks aizvadīta 15. aprīlī plkst. 13:00 Ulbrokā. Otrajā pusfināla pārī spēkosies "Latgols" un Jēkabpils sporta skola, kas pirmo maču aizvadīs ceturtdien, 29. martā, plkst. 19:00 Ludzā.

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2018-03-27 12:49, pirms 6 gadiem
Nožēlojami, ka sportacentrs nevar rast iespēju parādīt vismaz izslēgšanas spēles. Protams, tie nav nekadi krūmu mači jeb kurā sporta veidā ar vīriešu piedalīšanos, ar kādiem te regulāri tiek piesārņots, tās ir sievietes. DISKRIMINĒJOŠI.