Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Tihanovs met, nevis sargā; "Celtnieks" sagrauj ASK/LU

Tihanovs met, nevis sargā; "Celtnieks" sagrauj ASK/LU
Helmuts Tihanovs (pa kreisi), Artūrs Buračevskis un Raitis Puriņš. Foto: Sandra Škutāne

Šovakar Latvijas vīriešu handbola čempionāta vienīgajā spēlē turnīra tabulas vicelīderi "Celtnieks/LSPA" viegli ar 40:26 apspēlēja ASK/LU vienību. Interesanti, ka LSPA vārtsargs Helmuts Tihanovs šajā mačā darbojās kā laukuma spēlētājs.

Jau iepriekš "Celtnieks" bija nodrošinājis otro vietu regulārajā čempionātā aiz Latvijas čempioniem Dobeles "Tenax", tādējādi mačs pret ASK/LU bija sava veida gatavošanās Latvijas un Baltijas izšķirošajiem mačiem. Līdzšinējās savstarpējās spēlēs "Celtnieks/LSPA" bija uzvarējuši pārliecinoši – 30:18 un 32:25.

Pēc līdzīgām pirmajām piecām minūtēm (3:3) Arņa Butana vadītais "Celtnieks" guva četrus vārtus pēc kārtas (no tiem trīs – Aivars Čikuts), panākot 7:3. Puslaika turpinājumā pakāpeniski LSPA pārsvars pieauga un pirmās 30 minūtes noslēdza ar 21:14. Jāuzsver, ka "Celtnieka" vārtsargs Helmuts Tihanovs darbojās laukuma spēlētāja pozīcijā, jau pirmajā puslaikā gūstot trīs vārtus.

Spēles 37.minūtē pēc Ričarda Jablonska metiena mājinieki pirmoreiz panāca desmit vārtu pārsvaru – 27:17. Līdz puslaika vidum ASK izdevās četrus vārtus atspēlēt (28:22), piespiežot Butanu pieprasīt minūtes pārtraukumu, kas atgrieza ierasto lietu kārtību – "Celtnieks/LSPA" atkal atrāvās un spēli noslēdza ļoti pārliecinoši – 40:26.

Uzvarētāju rindās Lauris Eglītis un Aivars Čikuts guva pa astoņiem vārtiem, bet Tihanovs atzīmējās ar pieciem vārtu guvumiem, galvenokārt ātrajos uzbrukumos. Zaudētājiem septiņus vārtus guva Ingus Kivlenieks. Jāpiebilst gan, ka ASK rindās nespēlēja līderis Ēriks Drobots.

Virslīga vīriešiem

Celtnieks/LSPA – ASK/LU 40:26 (21:14)
Celtnieks: Eglītis 8, Čikuts 8, Tihanovs 5, Malahovs 5, Jablonskis 4, Blome 4, Maslaks 3/2, Freibergs 3.
ASK: Kivlenieks 7/2, Reniņš 5, Strazds 4, Ranka 3, Šibins 2, Grants 2, Sūnaitis 1, Vilsons 1, Liepiņš 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2015-02-28 11:04, pirms 9 gadiem
tas, kas raksta ''sagrauj'' ir liels LSPA fans un tādus rakstus pat lasīt negribās... tā vien liekas, ka autoram stāv uz celtnieka!
, 2015-02-28 11:23, pirms 9 gadiem
saweejais rakstīja: tas, kas raksta ''sagrauj'' ir liels LSPA fans un tādus rakstus pat lasīt negribās... tā vien liekas, ka autoram stāv uz celtnieka!
vispaar jau tieshaam sagraava,handola zaudeet ar 14 bumbaam taaa ir sagraave,skaties kaa gribi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-28 12:36, pirms 9 gadiem
saweejais rakstīja: tas, kas raksta ''sagrauj'' ir liels LSPA fans un tādus rakstus pat lasīt negribās... tā vien liekas, ka autoram stāv uz celtnieka!
+14..un piedevām petinieku LSPA vārtsargs gūst 5 vārtus spēlētjot laukumā..! tā ir sagrāve.
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.