Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Handbola dzimtene Dānija - tagad arī pasaules čempione

Ar ceturto piegājienu Dānijas vīriešu handbola izlasei izdevās iegūt pasaules čempiones titulu. Finālmačā Herningā dāņi svētdien vairāk nekā 15 000 skatītāju klātbūtnē ar 31:22 pārspēja Norvēģiju, kas otro reizi pēc kārtas ieguva sudraba godalgas.

Dāņi pirms finālmača pieteica savu pieredzējušāko spēlētāju 36 gadus veco Hansu Lindbergu, kurš jau bija spēlējis divos pasaules čempionātu finālos, bet tagad savainojuma dēļ palika malā. Uz finālmaču viņš tika pieteikts Johana Hansena vietā. Lindberga pieredze šādā spēlē dāņiem noteikti varēja noderēt, taču tas laikam bija simbolisks un skaists žests izlases veterāna un viņa nopelnu priekšā (savainojuma dēļ Lindbergs netika uz Rio olimpiskajām spēlēm un viņš izgāja laukumā spēles beigās, kad viss jau bija izšķirts). Toties norvēģu līdzjutējus iepriecināja ziņa, ka finālmačā varēs piedalīties 203 cm garais kreilis Magnuss Rēds - viņš izgāja sākumsastāvā un jau pašā mača sākumā guva vārtus (2:1). Tiesa, tas neko nevarēja izšķirt, jo dāņi bija pārliecinoši pārāki.

Dāņi pirmo reizi izvirzījās vadībā 7.minūtē (4:3) un tad soli pa solim, bet diezgan pārliecinoši audzēja savu pārsvaru. Vispirms tika ierobežota norvēģu izlases līdera Sandera Sagosena rīcība, kas tiešā veidā ietekmēja norvēģu līnijas spēlētāju Bjarti Mīrholu - pirmajā puslaikā viņš tikai vienreiz nopelnīja 7 m soda metienu - un pārējos spēlētājus. Saikne Sagosens-Mīrhols tika pārcirsta. Plus vēl vairākus bīstamus metienus atvairīja dāņu vārtsargs Niklass Landins. Dāņiem arī šoreiz visvairāk vārtu - 7 - guva Mikels Hansens (visā čempionātā - 72 vārti un pārliecinoši iegūts rezultatīvākā spēlētāja tituls), taču viņam bija arī labi palīgi. 23. minūtē dāņi pirmo reizi panāca 5 vārtu pārsvaru - 14:9, bet puslaiku pabeidza jau ar 18:11. Otrā puslaika vidū Dānijas izlase panāca 24:15, bet pēdējās piecās minūtēs jau notika svinības - gan tribīnēs, gan uz dāņu rezervistu soliņa. Galaiznākumā - 31:22. Dānijai - pirmo reizi pasaules čempiones tituls, bet Norvēģija atkal apliecināja savu piederību pasaules handbola elitei un atliek tikai novēlēt norvēģiem tikt uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Mačā par trešo vietu Francija ar 26:25 pārspēja Vāciju. Nikolā Karabatičs savu vārdu šajā turnīrā tomēr teica - tieši viņš sekundi (!) pirms spēles beigām guva uzvaras vārtus. Arī apakšgrupas mačā Vācija zaudēja vārtus spēlē ar Franciju pēdējā sekundē, taču toreiz vismaz palika neizšķirts (25:25) un tas neko būtiski neizšķīra, bet tagad Vācijas izlase palika tukšā gan mačā, gan visā turnīrā.

Par čempionāta MVP jeb vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Mikels Hansens. Tika nosaukta arī 26. pasaules čempionāta simboliskā izlase: vārtsargs - Niklass Landins, kreisā mala - Magnuss Jēndals (Norvēģija), kreisais insaids - Sanders Sagosens, saspēles vadītājs - Rasmuss Lauge (Dānija), labais insaids - Fabians Vīde (Vācija), labā mala - Ferans Sole Sala (Spānija) un līnijas spēlētājs - Bjarte Mīrhols.


, 2019-01-27 21:31, pirms 5 gadiem
LTV7 būtu vērts redzēt!
, 2019-01-27 21:32, pirms 5 gadiem
handbola un badmintona zeme
, 2019-01-27 22:18, pirms 5 gadiem
Viens no populārākajiem sporta veidiem Eiropā.
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.