Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvija jubilejas Rīgas domes kausu sāks pret Nīderlandi

Jānis Pārums

Latvija jubilejas Rīgas domes kausu sāks pret Nīderlandi
Dainis Krištopāns uzbrukumā
Foto: Raivo Sarelainens

Trešdien, 27. decembrī, plkst. 18:00 sāksies 20. Rīgas domes kauss handbolā, kurā Latvijas vīriešu izlases pretinieces būs Nīderlandes, Igaunijas un Ēģiptes valstsvienības. Latvija pirmo spēli aizvadīs plkst. 20:00 pret Nīderlandi, tiešraide Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā.

Igaunijas handbolisti Rīgā bijuši regulāri viesi, piedaloties 12 turnīros, no kuriem pēdējoreiz – 2014.gadā, kad ierindojās otrajā vietā aiz Latvijas. Ēģipte Rīgas domes kausā startējusi pēdējos divos gados, ieņemot otro (2016.) un ceturto (2015.) vietu. Savukārt vienīgā pretiniece, kam dalība turnīrā būs debija, ir Nīderlande, kas bija Latvijas valstsvienības pretiniece aizvadītajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Tieši pret Nīderlandes valstsvienību Latvija arī sāks turnīru. Šī gada pavasarī latvieši un nīderlandieši sacentās jau pieminētajā kvalifikācijā, kur līdzīgā spēlē diemžēl nācās atzīt nīderlandiešu pārākumu gan savā laukumā (27:29), gan izbraukumā (24:25). Nīderlandes komandas sastāvā būs liela daļa no tiem spēlētājiem, kas valstsvienībā spēlēja arī pavasarī, ieskaitot tās uzbrukuma līderus Bobiju Shāgenu un Luku Steinu, kuri sešās kvalifikācijas cikla spēlēs guva, attiecīgi, 33 un 30 vārtus. Tāpat pieteikumā Rīgas domes kausam ir arī Joriss Bārts, kurš pirmajā kvalifikācijas spēlē pret Latviju guva septiņus vārtus jeb vairāk nekā pusi no kvalifikācijā kopumā iespētā (13).

No pieteikumā esošajiem 16 spēlētājiem tikai trīs pārstāv pašmāju klubus, bet pārējie spēlē Vācijā, Francijā, Beļģijā, Polijā un Dānijā. Vairāki spēlētāji ir ar Vācijas 1. un 2. Bundeslīgas pierakstu, piemēram, jau pieminētais Shāgens spēlē Vācijas 1. Bundeslīgas komandā "1898 Stuttgart", bet Dani Baijens pārstāv vienu no spēcīgākajām vienībām "Flensburg Handewitt".

Arī Latvijas izlases sastāvā šim turnīram būs Vācijas 1. Bundeslīgas spēlētājs, proti, Aivis Jurdžs, kurš pārstāv "Leipzig". Ņemot vērā, ka 27.decembrī Vācijas Bundeslīgā vēl norisināsies spēles, Jurdžs uz pirmo Rīgas domes kausa spēli nebūs (tas pats, visticamāk, arī ar šajā pašā līmenī spēlējošajiem pretinieku spēlētājiem), taču būs gatavs palīdzēt nākamajos divos mačos, attiecīgi, pret Igauniju un Ēģipti. Ierindā būs arī pēdējo gadu Latvijas labākais spēlētājs Dainis Krištopāns, valstsvienības kapteinis Ingars Dude un citi. Diemžēl dažādu iemeslu vairāki spēlētāji Rīgas domes kausā nepiedalīsies – Māris Veršakovs un Elvijs Borodovskis nespēlēs darba, bet Jānis Pavlovičs personisku apsvērumu dēļ.

Atšķirībā no pirmajiem pretiniekiem nīderlandiešiem, Latvijas sastāvā lielākā daļa ir tieši no pašmāju klubos spēlējošajiem handbolistiem – 11 no 18. Starp viņiem būs arī iepriekšējās SynotTip handbola Virslīgas vērtīgākais spēlētājs, vārtsargs Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga). No 18 spēlētājiem tikai viens līdz šim nav debitējis valstsvienībā – tas ir 17 gadus vecais līnijas spēlētājs Antons Šuleiko.

Latvijas izlases galvenais treneris Armands Uščins pirms turnīra norādīja, ka pirms janvārī gaidāmās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra (12.-14.janvāris, Klaipēda) vēlas labu rezultātu sasniegt arī Rīgas domes kausā: "Centīsimies sasniegt maksimālo rezultātu, īpaši ņemot vērā, ka šis ir jubilejas turnīrs. Vēl ļoti svarīgi ir iespēlēt Daini Krištopānu, jo viņš nebija ne pēdējās divās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs vasarā, ne Vācijas treniņnometnē oktobrī. Komanda ar Daini un bez – tās ir divas dažādas lietas. Jācenšas pieslīpēt tās lietas, ko darījām treniņnometnē, jāpiestrādā pie aizsardzības un jāiespēlē Daini. Ar viņu mēs būsim pavisam cita komanda."

Latvijas un Nīderlandes komandu spēle notiks plkst. 20:00, bet turnīrs tiks atklāts ar Ēģiptes un Igaunijas valstsvienību dueli plkst. 18:00. Visas Rīgas domes kausa izcīņas spēles būs skatāmas kanālā Sportacentrs.com TV, kā arī interneta tiešraidēs portālā Sportacentrs.com.

Rīgas domes kausa laikā, 27. decembrī, tiks sveikts pieredzes bagātais EHF kategorijas tiesnešu pāris Aleksandrs Rutkovskis un Uldis Dzērve, kuri pēc aizvadītās sezonas noslēdza tiesnešu karjeru. 28.decembrī, pirms Latvijas un Igaunijas izlašu spēles, tiks godināti arī 2017.gada Latvijas labākie handbolisti Dainis Krištopāns un Ivita Asare. Tāpat 28.decembrī notiks Latvijas izlases galvenā trenera Armanda Uščina seminārs.

Nāc uz spēlēm un ziedo labdarībai!
Ieejas maksa uz Rīgas domes kausa spēlēm šogad būs par ziedojumiem. Visi iegūtie ziedojumi tiks novirzīti "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" rīkotajam labdarības maratonam "Dod Pieci" un atbalsta programmai "Plecs", kas jau no 2018. gada sniegs emocionālu un praktisku palīdzību ģimenēm, kuras vēlas dot mājas un ģimeni Latvijas bērnu namu bērniem.

SPĒĻU KALENDĀRS

27. decembris:
18:00 Ēģipte - Igaunija
20:00 Latvija – Nīderlande
28. decembris:
18:00 Nīderlande - Ēģipte
20:00 Latvija – Igaunija
29. decembris:
10:00 Igaunija – Nīderlande
12:00 Latvija - Ēģipte

Latvijas izlases sastāvs Rīgas domes kausam:

Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Rihards Leja (Celtnieks Rīga), Nils Kreicbergs (Tenax Dobele), Toms Lielais (Bad Blankenburg, Vācija), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga), Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Austris Tuminskis (Tenax Dobele), Raivis Gorbunovs (Šala, Slovākija), Dainis Krištopāns (Vardar, Maķedonija), Guntis Piļpuks (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele, MSĢ/LAT-Hertz), Ingars Dude (Limoges 87, Francija), Artis Laganovskis (HK Ogre/Miandum), Emīls Kurzemnieks (Tenax Dobele), Antons Šuleiko (Tenax Dobele, MSĢ/LAT-Hertz).
Galvenais treneris: Armands Uščins
Treneri: Arnolds Straume, Andrejs Narnickis.
Fizioterapeites: Ilze Kristapsone, Agate Ādiņa.
Fiziskās sagatavotības treneris: Ēriks Visockis.

Detalizēts Latvijas izlases sastāvs: LATVIJA
Detalizēts Nīderlandes izlases sastāvs: NĪDERLANDE

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2017-12-27 11:20, pirms 6 gadiem
Vai var palūgt uzrakstīt, kurā zālē notiks spēles?

     [+] [-]

, 2017-12-27 12:23, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Vai var palūgt uzrakstīt, kurā zālē notiks spēles?
Domā, ka tas nebūs OSC?

     [+] [-]

, 2017-12-27 12:25, pirms 6 gadiem
Būšu uz Latvijas spēli. Pirmo reizi klātienē redzēšu spēlējam Krištopānu.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-27 14:45, pirms 6 gadiem
Tas jau nav Rīgas Domes kauss bez krieveļiem un baltkrievēniem. Kas noticis?

     [+] [-]

, 2017-12-27 16:13, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Domā, ka tas nebūs OSC?
Jā, šajā. Elektrum Olimpiskais centrs - Sākums