Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Līderu kauja SynotTip Virslīgā: LHF kausa ieguvēji pret čempioniem

Līderu kauja SynotTip Virslīgā: LHF kausa ieguvēji pret čempioniem
Foto: Edgars Dāvidsons

Piektdienas vakarā plkst. 20:15 O. Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolā (Skrindu ielā 1) spēkiem mērosies aizvadītās sezonas divas spēcīgākās komandas – vicečempioni "Celtnieks Rīga" un čempioni Dobeles "Tenax".

Latvijas čempioniem "Tenax" un kausa ieguvējiem "Celtnieks Rīga" šī būs trešā tikšanās šajā sezonā. Rīgas atklātā čempionāta finālspēlē intriga izpalika, jo dobelnieki bija labāki jau no pirmajām minūtēm un uzvarēja ar 27:17, bet SynotTip Virslīgas pirmajā savstarpējā duelī "Celtnieks" spēja nodemonstrēt nopietnāku pretestību, tomēr atkal spēcīgāki izrādījās "Tenax" – 29:21.

Lai gan sezonas sākums "Celtnieka" handbolistiem nebija no veiksmīgākajiem, pamazām sniegums uzlabojies, kas ļāvis pakāpties uz otro vietu, atpaliekot tikai no saviem oponentiem Dobeles "Tenax". Komandas šķir tikai viens punkts, tiesa, rīdzinieki aizvadījuši par divām spēlēm vairāk.

Pēc diviem zaudējumiem sezonas ievadā "Celtnieks Rīga" handbolisti nav piedzīvojuši neveiksmi jau astoņās spēlēs pēc kārtas – gūti septiņi panākumi un viens neizšķirts. Tiesa, pēdējā Virslīgas mačā nebija tālu no sensācijas, jo "Celtnieks" tikai spēles galotnē spēja paglābties no zaudējuma pret turnīra pastarīti MSĢ/LAT-98, uzvarot ar 27:26. Vēl 51.minūtē murjāņiešiem bija četru vārtu pārsvars...

"Tenax" savukārt izcīnījuši astoņas uzvaras astoņās spēlēs un tieši +8 pirmajā spēlē pret "Celtnieku" ir vienīgā spēle, kurā dobelnieki nav uzvarējuši ar vismaz desmit vārtu starpību (citās spēlēs pārsvars bijis no 10 līdz pat 21).

Dobelniekiem gan šosezon nāksies iztikt bez pagājušās sezonas vērtīgākā spēlētāja Oskara Arāja, kas novembra sākumā Latvijas izlases rindās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Ukrainu guva nopietnu ceļgala savainojumu. "Celtnieks" handbolisti savukārt spēlei gatavojas optimālajā sastāvā, kas, iespējams, ļaus izrādīt vēl sīkstāku pretestību čempioniem.

SynotTip Virslīga

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2015-11-27 18:56, pirms 8 gadiem
Translāciju jau varēja noorganizēt.
, 2015-11-28 11:21, pirms 8 gadiem
Galvenais ir katrā rakstā pieminēt, ka LHF kausa ieguvēji
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.