Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Rīgas atklātais čempionāts: ASK/LSPA uzņems Skrīveri/Aizkraukle

Jānis Pārums

Rīgas atklātais čempionāts: ASK/LSPA uzņems Skrīveri/Aizkraukle
ASK/LSPA komanda

Šovakar plkst. 17:00 Rīgas atklātajā čempionātā handbolā tiks aizvadīta otrā spēle, kurā Andra Ulāna vadītā ASK/LSPA komanda savā laukumā uzņems Skrīveri/Aizkraukle.

Šogad Rīgas atklātajā čempionātā piedalās piecas komandas – Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", HK "Ogre", ASK/LSPA un Skrīveri/Aizkraukle. Iepriekšējās sezonas divas spēcīgākās komandas "Tenax" un "Celtnieks" turnīrā iesaistīsies tikai no pusfināla, kamēr pārējās trīs cīnīsies par divām ceļazīmēm uz pusfinālu, izspēlējot apļa turnīru.

Jāatgādina, ka turnīra pirmajā spēlē, kas norisinājās piektdien, handbola klubs "Ogre" ar 30:17 viesos pārliecinoši apspēlēja Skrīveri/Aizkraukle komandu.

Ja 1.līgas vienas no vadošajām komandām Skrīveri/Aizkraukle sastāvs, kā jau iepriekš ziņots, starpsezonā, būtiski nav pamainījies, tad ASK/LSPA rindās zināmas pārmaiņas ir notikušas. No iepriekšējās sezonas sešiem rezultatīvākajiem spēlētājiem, trīs gaidāmās sezonas pieteikumā vairs nav - Uldis Zariņš (104 vārti, pērn 2. rezultatīvākais komandā), Edgars Grīnbergs (71., 5.) un Ēriks Drobots (64., 6.). Pirmie divi gaidāmajā sezonā spēlēs "Jūrmalas Sporta" rindās.

Rīgas čempionātā komanda ar ASK vārdu startējusi periodiski, bet pēdējo gadu labākais rezultāts ir pērn izcīnītā ceturtā vieta, cīņā par bronzas medaļām piekāpjoties "Ogre/Miandum" handbolistiem. Vēl pirms tam ieņemtas pozīcijas no ceturtās līdz sestajai. Līdzīgi armijniekiem klājies arī Latvijas čempionātā, kur pie pēdējās godalgas ASK tika 2011.gadā, bet vēlāk ierindojušies no piektās līdz septītajai vietai.

Ja šīvakara spēlē pie panākuma tika ASK/LSPA, tad kopā ar Ogri kvalificēsies pusfinālam, savukārt Skrīveri/Aizkraukle panākuma gadījumā iespējami dažādi scenāriji. Tiesa, jebkurā gadījumā, pateicoties pārliecinošajam panākumam pirmajā spēlē, ogrēnieši tāpat ir ļoti tuvu pusfinālam. Pēdējā apakšgrupas spēle trešdien notiks Ogrē, kad mājinieki uzņems ASK/LSPA.

Jāatgādina, ka pusfinālā priekšsacīkšu pirmā vieta sacentīsies ar iepriekšējās sezonas Rīgas čempionāta otrās vietas īpašnieci (Celtnieks Rīga), kamēr otrās vietas īpašniece spēkosies ar pašreizējo Rīgas čempioni. Pusfināla un fināla cīņas 1. un 2. septembrī plkst. 13:00 un 15:00 norisināsies O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta zālē.

Rīgas atklātā čempionāta kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
24.08.19:00Skrīveri/Aizkraukle – HK Ogre17:30 (9:17)
26.08.17:00ASK/LSPA – Skrīveri/Aizkraukle
29.08.19:00HK Ogre – ASK/LSPA
01.09.13:001. pusfināls: Dobeles Tenax – priekšsacīkšu 2.vieta
01.09.15:002.pusfināls: Celtnieks Rīga – priekšsacīkšu 1.vieta
02.09.13:00spēle par 3.vietu
02.09.15:00spēle par 1.vietu

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv