Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Pludmales handbola čempionātā piedalīsies pasaules labākās līgas spēlētāji

Pludmales handbola čempionātā piedalīsies pasaules labākās līgas spēlētāji
Foto: Helmuts Tihanovs

18. starptautiskajā pludmales handbola turnīrā "Nemo", kas 28. un 29. jūnijā norisināsies Vaivaros, un vienlaikus būs Latvijas atklātā pludmales handbola čempionāta 1. posms, piedalīsies arī Vācijas Bundeslīgas spēlētāji.

Latvijas atklātais pludmales handbola čempionāts norisināsies pirmo reizi. Tas notiks trijos posmos Jūrmalā, Jēkabpilī un Ventspilī, bet fināls ar sešu labāko vīriešu un četru labāko sieviešu komandu piedalīšanos norisināsies 23. augustā Rīgā. Finālposma dalībnieki tiks noteikti pēc pirmajos trijos posmos izcīnītajiem punktiem.

Latvijas čempionāta uzvarētāji iegūs tiesības pārstāvēt valsti Eiropas pludmales handbola klubu turnīrā.

Čempionāts startēs ar tradicionālo pludmales turnīru "Nemo", kas norisināsies jau 18. reizi. Sacensībām pieteikušās deviņas vīriešu un sešas sieviešu komandas. Vīriešu konkurencē viena no galvenajām favorītēm uz uzvaru būs komanda "Who the f is Morten Olsen?", kuras sastāvā ir Latvijas izlases kreisais insaids Aivis Jurdžs, kā arī vairāki Vācijas Bundeslīgas spēlētāji, igauni Maitu Patrailu, zviedru Gustavu Rīdegārdu un dāni Mortenu Olsenu ieskaitot. Vācijas Bundeslīga šobrīd tiek uzskatīta par pasaulē labāko. Dāmu turnīrā starptautisko pieskaņu dos Igaunijas komanda "Eesti".

Savukārt citās komandās gan vīriešiem, gan sievietēm pulcēti Latvijas izlašu dalībnieki – Ģirts Lilienfelds, Oskars Arājs, Ēriks Blūms, Austris Tuminskis, Artis Kurmēns, Lita Lisovska, Linda Brikmane, Laura Ņeverovska un citi. Jāpiemin arī Jānis Glušaks, kurš aizvadītajā handbola sezonā nespēlēja savainojuma dēļ.

Gan vīriešu, gan sieviešu komandas izspēlēs apļa turnīru un pēc tam labākās četras komandas aizvadīs cīņas par vietām - divas labākās cīnīsies par uzvaru posmā, bet trešās un ceturtās vietas - par trešo vietu. Izšķirošās spēles notiks svētdien, 29. jūnijā pēc grupu turnīra noslēguma. Grupu turnīrā spēles laiks būs 2x8 minūtes, finālspēlēs – 2x10 minūtes.

"Nemo" 2014 komandas

VīriešiSievietes
HK RVRREIR
Saules dēliEesti
Who the f is Morten Olsen?Jēkabpils SS/SC
HK VaiņodeSSS
HK OgreLSPA
ZaļieOlaines dīvas
Meilink Groep - Tenax
Lindorff Blue Jackets
Celtnieks

Nemo turnīra spēļu kalendārs

2013. gadā par "Nemo" pludmales handbola turnīrā uzvarēja "Kestutis" vīriešiem un "LSPA1" sieviešu konkurencē.

Atšķirībā no parastā handbola pludmalē par atraktīvi gūtajiem vārtiem (vērtē tiesneši), tāpat, ja precīzs ir vārtsargs (spēlētāji mainās) vai viņš tiek pārspēts no soda metiena līnijas, komandas rezultātam tiek pieskaitīti divi punkti. Par pārējiem iemestajiem vārtiem piešķir vienu punktu. Laukuma izmēri ir mazāki, spēlētāju skaits sarucis līdz četriem, kā arī viens mačs ilgst tikai divreiz pa desmit minūtēm, no handbolistiem pieprasot maksimālu koncentrēšanos jau no paša spēles sākuma. Ja katrā puslaikā uzvaras tiek dalītas uz pusēm, tad mača iznākums atkarīgs no soda metienu izpildes.

2014. gada Latvijas pludmales handbola atklātais čempionāts

PosmsTurnīrsVietaDatums
1. posms18. starptautiskais pludmales handbola turnīrs "Nemo"Jūrmala28.-29.jūnijs
2. posmsJēkabpils kauss 2014Jēkabpils12.jūlijs
3. posmsOstu turnīrs 2014Ventspils9. augusts
FINĀLSLatvijas pludmales čempionāta finālsRīga23.augusts

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2014-06-26 17:51, pirms 10 gadiem
Komandai labs nosaukums :Who the f is Morten Olsen
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.