Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Krištopāna "Vardar" noliek čempiones pilnvaras

Krištopāna "Vardar" noliek čempiones pilnvaras
Dainis Krištopāns
Foto: SEHA League

Sestdien EHF Čempionu līgas "Final Four" pusfinālā Vācijas pilsētā Ķelnē handbolā Daiņa Krištopāna pārstāvētā Skopjes "Vardar" ar rezultātu 27:28, līdz ar to jau pusfinālā noliekot savas pagājušajā sezonā izcīnītās čempiones pilnvaras.

"Vardar" pagājušajā sezonā izcīnīja Čempionu līgas titulu, bet šajā sezonā otro gadu pēc kārtas un otro reizi arī visā kluba vēsturē tika līdz finālčetriniekam. Maķedonijas čempionei pusfinālā pretī stājās franču "Montpellier".

Spēles rezultātu atklāja "Montpellier", kas lielāko daļu pirmā puslaika pavadīja vadībā. "Vardar" jau pirmo minūšu laikā nokļuva iedzinēju lomā ar 1:3 un 2:4, vēlāk gan līdzsvarojot rezultātu un pārņemot vadību (7:6), tomēr tam sekoja trīs zaudēti vārti pēc kārtas (7:9). Epizodiski izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, taču Skopjes handbolisti neveiksmīgi aizvadīja puslaika izskaņu un pārtraukumā devās jau ar triju vārtu deficītu – 11:14. Krištopānam puslaikā divi metieni pa vārtiem, kas mērķi nesasniedza.

Otrā puslaika sākumā "Vardar" ātri spēja pietuvoties līdz minimumam (14:15), taču pretiniekus tā arī nepanāca, saglabājot 1-2 vārtu deficītu. Tomēr pašā mača izskaņā, nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām, pēc Rodžerio Fereiras un Stojančes Stoilova gūtajiem vārtiem Skopjes handbolisti beidzot panāca neizšķirtu – 27:27. Pēdējais vārds tomēr piederēja "Montpellier" – pēdējās minūtes sākumā Melvins Ričardsons bija neprecīzs, bet 20 sekundes līdz beigām Djego Simonē guva uzvaras vārtus Francijas kluba labā, apturot "Vardar" ceļu pretī otrajam Čempionu līgas titulam divos gados – Skopjes kluba zaudējums ar 27:28.

Dainis Krištopāns pusfināla spēle guva vienus vārtus (metieni – 1/4), bet rezultatīvākie "Vardar" rindās bija Lukam Cindričam un Vuko Borozanam, kuri guva pa sešiem vārtiem. "Montpellier" rindās astoņi vārti Valentēnam Portē.

Pirmajā pusfinālā divu Francijas klubu duelī "Nantes" pamanījās apspēlēt par galveno favorīti uzskatīto "Paris Saint Germain". Parīzieši ieguva vadību pašā spēles sākumā (3:1), tomēr pakāpeniski iniciatīva līdz puslaika vidum pārgāja "Nantes" pusē. 18.minūtē "Nantes" ieguva +4, bet piecas minūtes vēlāk pēc Kirila Lazarova vārtu guvuma sasniedza jau piecu vārtu pārsvaru – 15:10. Puslaiks tika noslēgts ar 17:14.

Otrajā puslaikā "Nantes" atjaunoja arī +5, un, lai gan Parīzei izdevās daļu deficītu sadeldēt, lielāko daļu otrā puslaika tuvāk par diviem vārtiem (23:21) tā netika pielaista. Vien nepilnas piecas minūtes līdz beigām "Paris Saint Germain" pietuvojās līdz minimumam (29:28), taču mača izskaņā "Nantes" atbildēja ar trīs vārtiem pēc kārtas, svinot uzvaru ar 32:28. Uzvarētājiem astoņi vārti Kirilam Lazarovam, kamēr PSG rindās sešus guva Nedims Remili.

Tādējādi svētdien plkst. 16:15 par EHF Čempionu līgas bronzu sacentīsies divas komandas, kam vairums ekspertu paredzēja vietu finālā, proti "Vardar" un "Paris Saint Germain". Savukārt par titulu plkst. 19:00 laukumā izies "Montpellier" un "Nantes". Ja "Montpellier" savulaik jau izcīnījusi titulu (2003. gadā), tad "Nantes" handbolistiem ir iespēja gūt nozīmīgāko panākumu kluba vēsturē. Zīmīgi, ka pirms nepilnām desmit dienām abas komandas tikās jau Francijas čempionātā, kur uzvaru ar 33:28 izcīnīja Montpeljē handbolisti.

Gan finālspēle, gan spēle par trešo vietu būs skatāma EHF TV interneta platformā.

Izmantotie resursi:
2017/18 EHF Champions League -


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.