Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāna 8 vārti "Vardar" ... atvadu spēlē?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Krištopāna 8 vārti "Vardar" ... atvadu spēlē?
"Vardar" handbolisti vakar pēc spēles ar "MOL-Pick" atvadījās no saviem līdzjutējiem...

Pēc EHF Čempionu līgas pirmās ceturtdaļfinālā spēles pārpildītajā Skopjes "Jane Sandanski" sporta centrā, kurā "Vardar" ar 31:23 pārspēja vienu no spēcīgākajām Ungārijas komandām Segedas "MOL-Pick", bija daudz prieka un ... skumju un asaru. Pastāv liela vārbūtība, ka tā bija pēdējā šāda līmeņa "Vardar" komandas spēle savā laukumā jeb kluba pastāvēšanas "Zelta ērā".

"Dainis Dymanite" - tāds virsraksts ludzānietim Dainim Krištopānam bija veltīts EHF mājaslapā. Guvis 8 vārtus (tik pat arī Igoram Karačičam) un ar neatvairāmu metienu pēdējā sekundē pielicis punktu Skopjes komandas uzvarai, Dainis kļuva par vienu no galvenajiem vakara varoņiem vairāk nekā 5500 skatītāju klātbūtnē un apliecināja, ka ne velti komandu treneri viņu ielika sezonas simboliskajā septiņniekā jeb All Star.

Pēc spēles vēl ilgi ne skatītāji, ne spēlētēji nepameta arēnu, notika ilga, sirsnīga un skumja atvadīšanās... Pirma kāda laika komandas īpašnieks, krievu biznesmenis Sergejs Samsoņenko paziņoja, ka viņš pēc sezonas pamet komandu un šādā veidolā un līmenī komanda beigs pastāvēt. Pirms pāris gadiem beidza pastāvēt "Vardar" sieviešu komanda, kas arī bija viena no spēcīgākajām Eiropā, bet tagad pienākušas beigas "Zelta ērai" arī vīriešu komandā - Samsoņenko līdz šim sedza apmēram 90 procentus no visiem izdevumiem, bet turpmāk viņš to vairs nedarīt... Viņš ir uzrakstījis un publicējis emocionālu atvadu vēstuli komandas līdzjutējiem un izteicis cerību, ka valsts sporta lepnums netiks pamests likteņa varā.

Pagājušajā nedēļā jau notika komandas sapulce, kurā spēlētājiem tika paziņots kluba īpašnieka lēmums. Bija dzirdēts, ka "Vardar" jau kādu laiku nemaksā algas, taču Samsoņenko solīja ar visiem norēķināties un spēlētāji viņam tic - līdz šim viņš nevienam nav palicis pārādā. Spēlētāji savā starpā ir vienojušies, ka - par spīti visam - viņi katrā no atlikušajām spēlēm cīnīsies par uzvaru, darīs visu, lai iekļūtu EHF Čempionu līgas finālčetriniekā un nospēlētu tajā pēc iespējas labāk (2017. gadā "Vardar" uzvarēja Čempionu līgā). Vakardienas mačs pret Segedas komandu bija ļoti spilgts apliecinājums "Vardar" spēlētāju apņēmībai un nav šaubu, ka arī atbildes spēlē Segedā viņi darīs visu, lai uzvarētu divu spēļu summā.

Kāds būs Daiņa Krištopāna karjeras turpinājums? Zināms, ka no 2020./2021. gada sezonas ludzānietis uz trim gadiem kļūs par Francijas kluba Parīzes PSG spēlētāju, bet - ko līdz tam? Kaut kādā izskatā "Vardar", visticamāk, pastāvēs, taču diezin vai Dainim der viņa komandas "kaut kāds" izskats. Jau ir zināms, ka komandu vasarā pametīs 8 spēlētāji ar Karačiču, Dibirovu, vārtsargu Milosavljevu, Čupiču un Borožanu priekšgalā, taču pašreiz spēlētāji par aiziešanas tematu negrib runāt - viņi vispirms grib godam un līdz galam paveikt savu darbu.