Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopānam septiņi vārti un uzvara, Vācijā - viena uzvara pa visiem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Krištopānam septiņi vārti un uzvara, Vācijā - viena uzvara pa visiem
Dainim Krištopānam simtprocentīga rezultativitāte (7/7) un 5 rezultatīvas piespēles SEHA līgas mačā Slovēnijā

Svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu SEHA līgas finālčetriniekā guva Daiņa Krištopāna pārstāvētais Brestas HC "Meshkov", savukārt Vācijas 1. un 2. bundeslīgā mūsu handbolistu pārstāvētajām komandām tikai viena uzvara uz visām.

Lai saglabātu reālas izredzes tikt SEHA līgas finālčetriniekā, Baltkrievijas čempionam vajadzēja noteikti uzvarēt Slovēnijā "Gorenje Velenje" komandu. To izdevās paveikt - 37:34 HC "Meshkov" labā. Teicami spēli aizvadīja Dainis Krištopāns, kurš guva 7 vārtus ar simprocentīgu rezultativitāti - 7 metieni, 7 vārti. Vēl ludzānietim arī 5 rezultatīvas piespēles.

Pēc šīs uzvaras Brestas komanda turnīra tabulā ar 32 punktiem 17 spēlēs pacēlās uz 4. vietu. Priekšā ar 44 punktiem (17) ir Skopjes "Vardar", 41 punkts (17) ir "Veszprem" un 33 punkti - Celjes "Pivovarna Laško". Tikai par punktu mazāk nekā Brestai ir Zagrebas PPD, taču Horvātijas čempioni aizvadījuši par divām spēlēm mazāk. 16. martā Brestas komanda spēlēs Zagrebā un tur viss var arī izšķirties.

Vācijas 1. bundeslīgā no trim mūsu handbolistu pārstāvētajām komandām divas zaudēja, bet viena ieguva punktu - Aivja Jurdža (vieni vārti) Leipcigas SC DHfK viesos nospēlēja 25:25 ar TBV "Lemgo". Mājinieki panāca neizšķirtu 21 sekundi pirms beigām...

HSG "Wetzlar" savā laukumā ar 18:26 zaudēja SC "Magdeburg", pret kuru pēdējā laikā bija spēlējusi sekmīgi - 5 uzvaras un 2 neizšķirti iepriekšējās desmit spēlēs. Evaram Klešnikam gūtu vārtu nav.

Ģirts Lilienfelds guva 4 vārtus Koburgas komandas labā izbraukuma mačā pret "Bergischer HC", taču viņa komandai zaudējums - 25:29.

Vādībā ar 39 punktiem (21 spēle) ir SG "Flensburg-Handewitt", 36 (21) punkti ir THW "Kiel", 34 (19) - čempionam "Rhein-Neckar Lowen" un 32 (21) - Berlīnes "Fuchse". veclāra ar 22 punktiem dala 6.-8. vietu, Leipcigai ir 20 punktu un 9. vieta, bet Koburga ar 6 punktiem ir pēdējā 18. vietā un līdz 15. vietai tai joprojām ir 6 punkti.
Joprojām nav atklājis savu gūto vārtu rēķinu 2. bundeslīgas komandā ThSV "Eisenach" Toms Lielais. Aizenahas komanda uzvarēja Auē ar 27:26, turnīra tabulā palika 7. vietā, taču līdz pirmajam trijniekam ir vairs tikai 5 punkti.