Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Karabatičs un Amorima – 2014.gada pasaules labākie handbolisti

Karabatičs un Amorima – 2014.gada pasaules labākie handbolisti
Nikola Karabatičs
Foto: AFP/Scanpix

Par 2014.gada labākajiem handbolistiem pasaulē atzīti francūzis Nikola Karabatičs un brazīliete Eduarda Amorima.

Pasaules labākos handbolistus aizvadītajā gadā noteica balsojumā – par saviem favorītiem varēja balsot gan līdzjutēji, gan plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un Starptautiskās Handbola federācijas eksperti.

Vīriešu konkurencē četri no pieciem pretendentiem uz balvu jau reiz bija to ieguvuši – Nikola Karabatičs to ieguva 2007.gadā, viņa tautietis Tjerī Omejērs gadu vēlāk, dānis Mikels Hansens šo atzinību izpelnījās 2011.gadā, bet horvāts Domagojs Duvņaks par labāko tika atzīts pirms gada. Vienīgi spānis Joans Kaneljass līdz šim nebija kļuvis par pasaules labāko handbolistu.

2014.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks un rezultatīvākais spēlētājs Kaneljass balsojumā saņēma vismazāko balsu skaitu (12%), ieņemot piekto vietu

Pārliecinoši lielāko balsu skaitu (gandrīz 34%) nopelnīja Nikola Karabatičs. Pērn Karabatičs Francijas izlases sastāvā kļuva par Eiropas čempionu un tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, bet kopā ar "Barcelona" komandu ieguva Spānijas kausu un superkausu, Katalonijas superkausu un uzvarēja "IHF Super Globe" turnīrā.

Spraigā cīņā par otro vietu dānis Mikels Hansens apsteidza francūzi Tjerī Omejēru – dānis ieguva 21% balsu, savukārt francūzis tika pie 19.5% balsu. Ceturto lielāko balsu skaitu saņēma 2013.gada pasaules labākais handbolists Domagojs Duvņaks.

Savukārt sieviešu konkurencē 35% balsu saņēma un uzvarēja brazīliete Eduarda Amorima, kas 2014.gadā kopā Ungārijas klubu "Győri ETO" uzvarēja EHF Čempionu līgā, Ungārijas čempionātā un Ungārijas kausa izcīņā. Turpmākās vietas balsojumā ieņēma Kristīna Ņegu, Heidi Loke, Izabella Guldena un Marta Mangē.

Visi IHF gada spēlētāji


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.