Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Salaspils un Jēkabpils handbolistes gūst uzvaras virslīgas mačos

Salaspils un Jēkabpils handbolistes gūst uzvaras virslīgas mačos
Foto: Handball.lv

LETA. Pie uzvarām Latvijas sieviešu handbola virslīgas mačos sestdien tika Salaspils un Jēkabpils sporta skolu komandas.

Salaspils SS vienība izbraukumā ar rezultātu 34:32 (17:17) uzvarēja LSPA komandu.

Uzvarētājām desmit vārtus iemeta Dace Potapova, kamēr astoņus pievienoja Agrita Bērtiņa. Tikmēr LSPA vienībā ar deviņiem precīziem metieniem atzīmējās Kristīne Daņiļenko.

Savukārt Jēkabpils SS handbolistes sestdien savā laukumā ar rezultātu 50:34 (24:16) sagrāva "LAT-2002/"REIR Dobele".

Mājinieču rindās 12 vārtus iemeta Anete Čeiča, kamēr 11 guva Dinija Purviņa. Savukārt "LAT-2002/"REIR Dobele" labā ar desmit vārtiem atzīmējās Madara Cibuļska

Virslīgas kopvērtējuma vadībā ar 18 punktiem 11 spēlēs ir Jēkabpils SS, kamēr divus punktus tai zaudē desmit cīņas aizvadījusī Salaspils SS. Tālāk ar astoņiem punktiem ir Ludzas "Latgols" un LSPA, kamēr bez punktiem ir "LAT-2002/"REIR Dobele".

2018./2019.gada sieviešu virslīgas čempionātā spēlē Ludzas "Latgols", Salaspils SS, Jēkabpils SS, LSPA vienības, kā arī "LAT-2002/"REIR Dobele", kas piedalās bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nestartēs.

Tikmēr Latvijas čempionāta virslīgā vairs nepiedalās titulētā Stopiņu NHK vienība, kas par valsts čempioni kļuva iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas.

Sacensību pirmajā posmā visas piecas komandas aizvadīs četru apļu turnīru.

Izslēgšanas spēļu turnīrā piedalīsies četras komandas, kuras pusfinālā cīnīsies līdz divām uzvarām. Regulārā turnīra pirmās vietas ieguvējas spēlēs ar ceturto spēcīgāko komandu, bet otrajā pusfinālā tiksies otro un trešo vietu izcīnījušās vienības. Arī finālā un cīņā par bronzu spēles notiks līdz kādas komandas divām uzvarām.

Izmantotie resursi:
LETA


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.