Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

LHF kausa izcīņa 2017: runā treneri

Jānis Pārums

LHF kausa izcīņa 2017: runā treneri
Sandris Veršakovs, Normunds Blome, Andrejs Narnickis un Andris Molotanovs

Jau šajā nedēļas nogalē, 28. un 29. janvārī, Ludzā norisināsies LHF kausa izcīņa, tādēļ situāciju ar sastāvu un mērķiem turnīrā atklāj četru vadošo SynotTip handbola Virslīgas klubu pārstāvji.

Jāatgādina, ka LHF kausa izcīņā startē četras labākās komandas pēc divu apļu rezultātiem SynotTip handbola Virslīgā, kas ir Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum". Vairākas komandas skārusi gripas epidēmija, tomēr treneri nezaudē optimismu, ka nedēļas nogalē varēs sapulcēt maksimāli spēcīgāko sastāvu. Kopš LHF kausa atjaunošanas 2015. gadā to izcīnījušas divas komandas - pirmajā gadā pie kausa Dobelē tika "Celtnieks", bet pērn turpat kausu virs galvas cēla "Tenax" handbolisti. Šogad turnīrs pirmoreiz notiks Latvijas senākajā pilsētā Ludzā.

Sandris Veršakovs: Dobeles "Tenax" galvenais treneris: "Būsim praktiski spēcīgākajā sastāvā, izņemot Ansi Bilkšti, viņš pēc gripas vēl nav īsti gatavs spēlēt. Ierindā būs arī Oskars Arājs, kurš nespēlēja pēdējās Baltijas līgas spēlēs. Ludzas "Latgols" ir vērā ņemams pretinieks, tur nav jautājumu. Pusfināla duelis pret viņiem arī no intrigas viedokļa būs interesants. Tāpat kā citiem pretiniekiem grūti spēlēt Dobelē, tā mums Ludzā, kur vienmēr ir daudz skatītāju un atbalsts mājiniekiem. Tāpat kā pēdējās sezonās mūsu uzdevums paliek nemainīgs – uzvarēt."

Normunds Blome, "Celtnieks Rīga" pārstāvis: "Daži puiši jau nedēļu slimo ar gripu, bet ceru, ka līdz kausam tiks uz kājām. Ceram būt labākajā sastāvā. Šobrīd Dobele, Ludza un mēs rādām sniegumu, kas ir labāks, salīdzinājumā ar citām komandām Latvijā. Taču ņemot vērā, ka Ogrei sastāvā atgriezušies Arvis Laganovskis un Iļja Želna, viņi faktiski ir tajā pašā sastāvā, ar ko pērn izcīnīja bronzu. Turklāt šosezon vārtos arī regulārajā čempionātā, ne tikai finālspēlēs, stāv Andris Molotanovs, tāpēc "Ogre/Miandum" ir nopietns spēks. Ogrei ir labs treneris, kurš komandu gatavo pret katru konkrētu pretinieku, tāpēc teikt, ka kāda komanda mums ir parocīgāka, īsti nevar. Lai gan jā, pret Ogri mums bilance ir labāka, un izspēles kārtība mums ir veiksmīgāka. Tomēr visas četras komandas LHF kausā ir stipras. Kas attiecas uz mūsu mērķiem, tad mēs vienmēr ejam līdz galam – vēlamies tikt finālā un arī tur uzvarēt."

Andrejs Narnickis, Ludzas "Latgols" galvenais treneris: "Visi spēlētāji ir veseli, un skaidrs, ka savu līdzjutēju priekšā var būt tikai viens mērķis. Pusfinālā pretiniekos nāk čempioni "Tenax", taču pret ko jāspēlē, pret to arī spēlēsim. Spēles pret Dobeli mums bijušas līdzīgas – pirmajā tikai beigās zaudējām, otrajā galotnē spējām tikt pie neizšķirta."

Andris Molotanovs, "Ogre/Miandum" spēlējošais treneris: "Esam praktiski optimālajā sastāvā, par 90% noteikti. Ierindā nebūs Sandis Lepers. Vakar aizvadījām pārbaudes spēli pret Skrīveriem, kur parādījās dažas lietas, kas maksimāli ātri jānovērš. Ceturtā vieta pēc diviem apļiem ir mūsu reālais rezultāts, bet to mēs vēl varam uzlabot. Mūsu pusfināla pretinieki "Celtnieks" ir ar labu ārējo līniju, labu pāreju uzbrukumā ar ātrajiem un pusātrajiem uzbrukumiem. Ja tiksim galā ar šiem viņu trumpjiem, Artūru Lazdiņu un malējiem spēlētājiem, tad varam ļoti cienīgi cīnīties. Sezonas sākumā bija izvirzīts mērķis spēlēt LHF kausā, tagad mans mērķis ir iekļūt finālā un cīnīties par visaugstāko vietu. Nebrauksim uz Ludzu, lai jau tajā pašā vakarā brauktu atpakaļ. Viss ir pašu rokās!"

Jāatgādina, ka sestdien pirmajā pusfināla pārī plkst. 17:00 laukumā dosies "Celtnieks Rīga" (2.) un "Ogre/Miandum" (4.) komandas, bet otrajā spēlē plkst. 19:00 sacentīsies Dobeles "Tenax" (1.) un Ludzas "Latgols" (3.). Svētdien plkst. 15:00 finālspēlē sacentīsies uzvarētāji. Pirmoreiz norisināsies arī LHF kausa izcīņa sievietēm. Pusfināla spēles būs redzamas "Latgols" YouTube kanālā, bet abas finālspēles svētdien plkst. 13:00 (sievietēm) un 15:00 (vīriešiem) būs skatāmas Sportacentrs.com TV.

Visa turnīra gaitā darbosies arī bērnu stūrītis, kurā bērnus ar dažādām aktivitātēm nodarbinās Rēzeknes Bērnu un jauniešu centrs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-01-26 15:44, pirms 7 gadiem
Pusfināla spēles būs redzamas "Latgols" YouTube kanālā, bet abas finālspēles svētdien plkst. 13:00 (sievietēm) un 15:00 (vīriešiem) būs skatāmas Sportacentrs.com TV. - šis priecē.