Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks Rīga" pievienojas krievu handbolists Košmans

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

"Celtnieks Rīga" pievienojas krievu handbolists Košmans
Vladislavs Košmans
Foto: celtnieks.com

Turpinot gatavoties EHF Challenge Cup, “Celtnieks” handbola komanda pastiprinājusies ar 27 gadus vecu kreili Vladislavu Košmanu no Krievijas.

Košmans handbolista gaitas uzsāka Ukrainas pilsētā Zaporože. Karjeras laikā 2 metrus garais labais ārējais spēlētājs pārstāvējis arī Krievijas U-20 izlasi, kur bija viens no līderiem 2011. gada pasaules junioru čempionātā.

Krievu handbolists spēlējis vairākos Krievijas un Ukrainas klubos – Čehovas “Medved”, Čeļabinskas “Lokomotiv-Polyet”, Voroņežas “Energija”, Zaparožes “ZNTU-ZAS”. Kopā ar “Medved” Košmans triumfēja 2012./2013. gada Krievijas čempionātā.

Būtisku iespaidu uz karjeras attīstību atstājuši savainojumi, kas traucējuši ilgstoši parādīt savu labāko sniegumu. To starpā arī ceļgala krustenisko saišu plīsums.

“Gribu uzvarēt katrā spēlē,” par mērķiem “Celtnieks” sastāvā saka Košmans. Kā vieno no spēcīgākajām īpasībām spēlētājs min laukuma pārredzēšanu.

Debiju “Celtnieks” sastāvā jaunieuguvums piedzīvoja “Polva Cup 2018” šajā nedēļas nogalē, kur mūsējie cīnīsies vienā apakšgrupā ar Baltkrievijas “SKA Minsk-2”, Somijas “Siuntio IF” un Igaunijas “Polva Serviti”.

Pirmajā spēlē rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu pret “SKA Minsk-2” ar 28:44 (14:24), bet Košmas izcēlās ar sešiem precīziem metieniem.

Latvijas vicečempioni “Celtnieks” šajā sezonā debitēs EHF “Challenge Cup”. Tajā otrajā kārtā cīņā par uzvaru divu spēļu summā rīdzinieki tiksies ar Izraēlas “Holon Yuvalim”. Pirmā spēle 7. oktobrī Salaspilī.

Izmantotie resursi:
https://celtnieks.com