Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Lielais oficiāli pievienojies Flensburgai

Jānis Pārums

Lielais oficiāli pievienojies Flensburgai
Toms Lielais (#18)
Foto: nordlyset-fotografie.com

Latvijas čempionu Dobeles "Tenax" līderis aizvadītajā sezonā Toms Lielais oficiāli uz vienu gadu pievienojies Vācijas Bundeslīgas kluba "Flensburg Handewitt" sistēmai, un kopā ar komandu šobrīd aizvada treniņnometni, vēsta handball.lv.

Jau ziņojām, ka jūnijā Lielais bija uz "Flensburg Handewitt" jauno talantu nometni, kur izpelnījās treneru atzinību un saņēma piedāvājumu pievienoties kluba sistēmai. Šobrīd visas formalitātes attiecībā par pāreju uz jauno komandu ir nokārtotas un Latvijas handbolists noslēdzis vienošanos uz vienu sezonu.

"Flensburg Handevitt" jau uzsākusi gatavošanos jaunajai sezonai un treniņnometnē piedalās arī Lielais, kurš sarunā ar handball.lv padalījās par saviem pirmajiem iespaidiem.

"Droši varu teikt, ka jau esmu Flensburgas sistēmā. Šobrīd esmu treniņnometnē Zviedrijā ar pirmo komandu, bet sezonas laikā spēlēšu 3. līgas komandā," atklāja Lielais. "Varu droši apgalvot, ka bez Murjāņu skolas [Murjāņu Sporta ģimnāzija] šeit nebūtu. Katru dienu ir treniņi, pēdējās divās dienās esam bijuši svaru zālē un stadionā. Komanda Zviedrijā aizvadījusi vienu pārbaudes spēli, tai biju pieteikts, bet laukumā neizgāju."

"Komanda ir lieliska, tiesa, man pietrūkst vācu valodas zināšanas, lai varētu pilnvērtīgi komunicēt. Viss pārējais šeit ir ļoti labi – komandas biedri palīdz apgūt jaunās lietas gan treniņos, gan ikdienā. No katra var mācīties kaut ko jaunu," atzina Lielais.

Kopā ar jaunajiem komandas biedriem Lielais aizvadītajā nedēļā piedalījās arī pludmales handbola festivālā Zviedrijā, kurā "Flensburg Handevitt" bija pārstāvēta ar divām komandām – vienā spēlēja jaunie talanti (t.sk. Lielais, komandas treneri – Tomass Mogensens un Anderss Egerts), otrā pieredzējušie spēlētāji jeb pirmā komanda, kas galu galā arī triumfēja turnīrā. Lielā pārstāvētā komanda izstājās ceturtdaļfinālā, piedzīvojot zaudējumu sīvā cīņā.

Jāpiebilst, ka šovakar "Flensburg Handewitt" aizvadīs otro pārbaudes spēli Zviedrijā, sacenšoties "IFK Kristianstad".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv