Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pirmā ielu handbola sezona Latvijā noslēdzas ar "Troko Lidka" un "Krapika Spēks" uzvarām

Jānis Pārums

Pirmā ielu handbola sezona Latvijā noslēdzas ar "Troko Lidka" un "Krapika Spēks" uzvarām
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Piektdienas vakarā Grīziņkalnā "Ghetto Games" Street handbola sezonas noslēdzošajā posmā pie panākumiem tika "Troko Lidka" un "Krapika Spēks" komandas.

Pirmās Street handbola sezonas Latvijā noslēdzošajā ielu handbola turnīrā kopumā piedalījās desmit komandas – sešas vīriešu konkurencē un četras dāmām. Kā kungiem, tā dāmām komandas izspēlēja apļa turnīru, kam sekoja spēles par vietām – labākās divas vienības cīnījās par uzvaru turnīrā, nākamās divas – par trešo vietu.

Vīriešu grupu turnīrā pārsteidza "Troko Lidka" un "Krabixx" komandas, kas aiz sevis atstāja potenciālos favorītus – "Labs Doms" un "Ziloņi & Žirafes". Tādējādi iepriekšējā posma finālisti šoreiz cīnījās tikai par trešo vietu. Piedzīvojuši zaudējumu grupā (14:23) "Ziloņi & Žirafes" reabilitējās un cīņā par goda pjedestāla zemāko pakāpienu apspēlēja "Labs Doms" ar 23:18, izcīnot trešo vietu. Cīņā par uzvaru dramatiskā mača izskaņā "Troko Lidka" ar 14:13 pieveica "Krabixx", kļūstot par pirmās Street handbola sezonas noslēdzošā turnīra uzvarētājiem.

Dāmām grupā pārliecinošu sniegumu demonstrēja "HK Cakiņā", izcīnot uzvaras visās trijās spēlēs. Pārējās trīs komandas izcīnīja vienādu punktu skaitu, tādējādi otro finālisti noteica labāka gūto un zaudēto vārtu bilance savstarpējās spēlēs. Par to kļuva "Krapika Spēks". Lai arī grupā "HK Cakiņā" uzvarēja ar 11:8, finālā "Krapika Spēks" pamatus uzvarai ielika jau pirmajās minūtēs un vadību spēja nosargāt, izcīnot uzvaru ar 14:11. "Krapika Spēkam" tas bija otrais panākums Street handbola turnīros šogad – iepriekš tika gūta uzvara arī Rīgas Sporta naktī. Cīņā par trešo vietu "Kāeskāmī" pārliecinoši revanšējās komandai "Nesportiskā uzvedība" ar 11:8 (grupu turnīrā "Kāeskāmī" piedzīvoja minimālu zaudējumu – 12:13).

Līdz ar to pirmā Street handbola sezona Latvijā ir veiksmīgi noslēgusies. Kopumā debijas sezonā tika aizvadīti seši turnīri, četri no tiem "Ghetto Games" ietvaros – divreiz Grīziņkalnā, pa reizei Jēkabpilī un Salaspilī, kā arī "Krastmalas kauss" un Rīgas Sporta nakts turnīrs.

Street handbolu spēlē bez kontakta, uz vieniem mazākiem vārtiem, ar mīkstu un neatlecošu bumbu. Par atraktīvi gūtiem vārtiem tiek piešķirti divi punkti. Katrā komandā spēlē četri cilvēki, no kuriem viens aizsardzības laikā ieņem vietu vārtos.

Vīrieši
1. Troko Lidka (Žanis Malahovs, Ivars Brics, Gunārs Liepiņš, Kristaps Dombrovskis)
2. Krabixx (Mareks Koroļkovs, Edgars Ernstons, Ģirts Upmalis, Andris Lazda)
3. Ziloņi & Žirafes (Raitis Puriņš, Artis Laganovskis, Kārlis Briedis, Aivars Čikuts)
4. Labs Doms
5. Tava mamma
6. Saļiks

Sievietes
1. Krapika Spēks (Linda Borisanova, Dace Potapova, Renāte Salmane, Natālija Šilova, Gunta Trubače)
2. HK Cakiņā (Kristīne Kirejeva, Annija Grosberga, Linda Sarja, Linda Brikmane, Elza Seržante)
3. Kāeskāmī (Simona Ārmane, Gita Kaulakāne, Ieva Lapsa, Kristīne Iļjasova)
4. Nesportiska uzvedība

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv