Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Arī Slovēnija un Nīderlande nosauc sastāvus

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Arī Slovēnija un Nīderlande nosauc sastāvus
Ja jau Slovēnijas izlasē iekļauts tās pieredzējušākais spēlētājs Vids Kavtičniks, tad slovēņi noteikti nebrauks uz Latviju izklaidēties.

Latvijas vīriešu handbola izlases pretinieču Slovēnijas un Nīderlandes izlašu galvenie treneri arī nosaukuši savu komandu paplašinātos sastāvus pēdējām divām 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Pārsteigumu nav.

Ja kāds cerēja, ka Slovēnijas izlase uz spēli 12. jūnijā Valmierā ieradīsies ar otro sastāvu, tas tas ir maldījies - slovēņu galvenais treneris, savulaik viens no labākajiem handbolistiem pasaulē melnkalnietis Veselins Vujovičs vedīs uz Latviju spēcīgu sastāvu, kurā būs gan jau labi zināmi meistari, gan talantīgi jauni spēlētāji.

Nebūs Slovēnijas izlasē Deana Bombača no Segedas "MOL-Pick" un Marko Bezjaka no SC "Magdeburg", taču viens no labākajiem saspēles vadītājiem Vācijas 1. bundeslīgā Bezjaks nepiedalījās arī iepriekšējās spēlēs, savukārt Bombaču slovēņiem ir, ar ko aizstāt. Galu galā - viņi jau ir nodrošinājuši vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā un tāpēc var atļauties dažus eksperimentus. Bet - tikai dažus.

Kā izteicās Vujovičs, tad uz spēli ar Latviju viņam sākotnēji bija doma aicināt galvenokārt jaunākus spēlētājus, tomēr viņš pārdomāja, jo svarīgi ir uzvarēt grupā, lai būtu izdevīgāka pozīcija pirms apakšgrupu izlozes finālturnīram. Jaunie vairāk spēlēs pēdējā mačā savā laukumā ar Igauniju, tā ka nekāda punktu dāvināšana Valmierā nenotiks.

Slovēnijas izlasē joprojām ir vēl 2004. gada Eiropas vicečempions (un 2017. gada pasaules čempionāta "bronzas" ieguvējs) 35 gadus vecais Vids Kavtičniks no pagājušā gada Čempionu līgas uzvarētājas Monpeljē komandas, spēlei ar Latviju gatavosies arī tādi meistari kā Blažs Blagotinšeks, Boruts Mačkovšeks, Gašpers Margučs (visi - "Telekom Veszprem"), Miha Zarabecs (THW "Kiel"), Jure Dolenecs (FC "Barcelona"), Darko Cingesars ("Pays d'Aix HB"), Matejs Gabers, Mario Šoštaričs (abi - Segedas "MOL-Pick"), Urhs Kasteličs (Zagrebas PPD), Nejcs Cehte ("Hannover Burgdorf")...

Ir arī vairāki jauni spēlētāji, kā arī vairāki spēlētāji, kuri sevi šosezon labi apliecināja Slovēnijas klubos, tā ka Vujovičam ir, no kā izvēlēties (starp kandidātiem ir 23 spēlētāji).

Nīderlandes izlases galvenais treneris islandietis Erlingurs Ričardsons spēlēs ar Igauniju viesos un Latviju savā laukumā varēs izmantot visus labākos spēlētājus ar Dani Baijensu (TBV "Lemgo"), Džefriju Būmhoveru ("Bergischer HC"), Bobiju Šagenu ("TBV 1898 Stuttgart"), Iso Slujtersu (Zabžes "Gornik"), Luku Steinu ("Tremblay en France") un Elphrahimu Džefriju ("Sporting NELO") priekšgalā. Nīderlandes izlase vispirms pati cer uzvarēt Igaunijā, bet tad cer uz Latvijas zaudējumu slovēņiem, lai tad jau savā laukumā izšķirīgajā mačā pārspētu Latvijas izlasi ar vismaz 5 vārtu pārsvaru un pirmo reizi vēsturē iekļūtu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Viena no divām komandām - Latvija vai Nīderlande - no mūsu grupas pilnīgi noteikti pirmo reizi vēsturē spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā. Atgādināšu, ka mums iekļūšanai finālturnīrā pietiks arī ar neizšķirtu mačā pret Slovēniju, bet skaidrs, ka jānoskaņojas tikai uzvarēt (Vujovičs par Latvijas izlasi izteicās ļoti atzinīgi, bet Daini Krištopānu nosauca par vienu no labākajiem handbolistiem pasaulē), neko neatliekot uz pēdējo maču 16. jūnijā Almerē.