Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" un "Ogre/Miandum" uzsāks cīņu par finālu

Jānis Pārums

"Celtnieks" un "Ogre/Miandum" uzsāks cīņu par finālu
Foto: GL Sports Photography

Svētdien plkst. 15:00 pusfināla sēriju uzsāks "Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum", tiekoties O. Kalpaka Rīgas tautas daiļamatu pamatskolā. Spēles tiešraide rīdzinieku "Facebook" lapā.

Otrajā posmā rīdzinieki un ogrēnieši ierindojās otrajā un trešajā pozīcijā, kas bija augstāk nekā pirmajā posmā, kad komandas bija, attiecīgi, trešajā un ceturtajā vietā. Abas otrajā posmā apsteidza Ludzas "Latgolu", kas pēc veiksmīga pirmā posma (otrā pozīcija) aizvadīja ne pārāk veiksmīgu otro (ceturtā vieta). Jāpiebilst, ka piektdien un sestdien "Latgols" ar regulārā čempionāta uzvarētāju Dobeles "Tenax" aizvadīja divas spēles 24 stundu laikā, noskaidrojot pirmo finālistu. Dobelnieki uzvarēja abās spēlēs (35:26, 34:25), nokārtojot uzvaru sērijā ar 2-0 un iekļūstot finālā, kur jau gaida savu pretinieku.

Kas attiecas uz otru pusfināla dueli, tad Ogres komandai ierindā jau laiciņu ir atgriezušies Artis Kurmēns un Sandis Lepers, bet savu potenciālo spēku ogrēnieši parādīja ceturtdaļfinālā, kur divu spēļu summā neatstāja nekādas cerības Vaiņodei – 75:49 (33:26, 42:23). Tikmēr "Celtnieks" kā regulārā čempionāta otrā spēcīgākā komanda automātiski kvalificējās pusfinālam.

"Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum" savstarpējie dueļi jau sākot no sezonas sākuma bijuši gana līdzvērtīgi, tiesa, rīdzinieki ne reizi nav zaudējuši. Ieskaitot Rīgas atklātā čempionāta spēli, divas spēles noslēgušās neizšķirti (27:27 RČ, 32:32), bet trijos uzvarējis "Celtnieks" (35:29, 30:24, 29:26). Tiesa, arī uzvarētājās spēlēs rīdziniekiem nemaz tik viegli nav klājies.

Pusfināla pirmajā spēlē abas komandas būs iespējami optimālajos sastāvos. "Celtniekam" iztrūks vien Ričarda Jablonska, toties ierindā varētu atgriezties Toms Popens. Komandas galvenais treneris Arnis Butans atzina, ka tas tiks darīts, ja radīsies tāda nepieciešamība.

"Popens ir gandrīz gatavs spēlēt, izmantosim pēc vajadzības. Pauzi starp regulārā čempionāta noslēgumu un pusfinālu izmantojām treniņiem, turklāt daļai spēlētāju ir spēļu prakse 1. līgā. Noskaņojums kaujiniecisks. Domāsim, kā vienkāršāk tikt uz finālu un nepaļauties uz trim spēlēm. Pēdējo reizi ar Ogri spēlējām pirms trim nedēļām, kopš tā laika viņiem bijusi lielāka spēļu prakse, bet neko būtiski šajā laikā izmainīt nevar. Līdzīgu komandu duelī nozīme ir arī vārtsargu spēlei, veiksmei, tam, kā spēlētāji noskaņosies spēlei. Pusfinālā nav vāju komandu," uzsvēra Butans.

Savukārt ogrēniešu galvenais treneris Andris Molotanovs, kurš aizvien ir arī spēlējošais treneris, norādīja, ka aizvadītais ceturtdaļfināls bijusi kā laba sagatavošanās pusfinālam: "Domāju, ka ceturtdaļfināls palīdzēja mums pilnveidot un uzlabot savu spēli. Sakārtojām sevi mentāli, tāpat arī tehniski un taktiski. Pat otrajā spēlē, kad mums bija lielais pārsvars, par to nedomājām, jo tas, uz ko koncentrējāmies - bija jāuzlabo pozicionālā spēle un aizsardzība. Spēles ar Vaiņodi īsti neierindotu starp mūsu labākajām šosezon, jo pretiniekiem bija savi iemesli, kāpēc viņiem tik labi neklājās, arī tīri emocionālu apsvērumu dēļ. Tagad, gatavojoties spēlēm pret "Celtnieku", papētījām viņu līdera Artūra Lazdiņa darbības uzbrukumā, tāpat arī Kasparu Lisovski un Raiti Puriņu – tie ir trīs viņu līderi, ar kuriem ir jārēķinās. Skatīsimies, kā izvērtīsies pirmā spēle, tad arī varēsim izdarīt secinājumus, vai esam pareizi gatavojušies vai vajadzēja savādāk."

"Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum" pirmā pusfināla spēle būs vērojama rīdzinieku "Facebook" lapā, spēli komentēs pieredzējušais sporta žurnālists un komentētājs Anatolijs Kreipāns.

Svētdien tiks uzsākta cīņa arī par 5. līdz 7. vietu – plkst 17:00 laukumā dosies ASK/LSPA un "Jūrmalas Sports". Armijnieki sezonas otrajā pusē spēlē veiksmīgāk (pirmajā posmā pēdējā vieta, otrajā posmā piektā (neskaitot MSĢ/LAT-Hertz, kas spēlēja bez vietas izcīnīšanas tiesībām), kamēr jūrmalnieki tieši otrajā posmā palika pēdējie un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās. Šosezon četrās savstarpējās spēlēs uzvaras dalītas uz pusēm – pirmajā posmā abos mačos uzvarēja jūrmalnieki (35:32, 21:20), bet otrajā posmā pie diviem panākumiem tika ASK/LSPA (30:24, 25:23).

Izslēgšanas spēles
Rezultatīvākie spēlētāji

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2018-03-25 10:31, pirms 6 gadiem
Spēles tiešraide: https://www.facebook.com/hkceltniek...

Komentēs Anatolijs Kreipāns!