Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Eksprestestu nepieejamības dēļ handbola virslīga vēl neatsāksies

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eksprestestu nepieejamības dēļ handbola virslīga vēl neatsāksies
"Dobeles Tenax" Foto: Ritvars Raits

Latvijas Handbola federācija (LHF) izplatījusi paziņojumu, ka ''SynotTip'' virslīga vēl neatsāksies, kā tas bija paredzēts iepriekš. Kā iemesls tiek minēts Covid-19 eksprestestu nepieejamība, ko federācija bija plānojusi iegādāties no Eiropas Handbola federācijas (EHF).

Iepriekš Latvijas Handbola federācija (LHF) lēma atsākt ''SynotTip'' virslīgu janvāra beigās vai februāra sākumā. Lai nodrošinātu sportistu drošību saistībā ar Covid-19 pandēmiju, tika plānots izmantot eksprestestus, kas bija sevi pierādījuši kā efektīvu pārbaužu veidu Latvijas izlases kvalifikācijas spēļu sabraukumā.

Šos testus federācija Latvijas izlases vajadzībām iegādājās no Eiropas Handbola federācijas (EHF). Līdzīgs plāns bija saistībā ar ''SynotTip'' virslīgas spēlētājiem, taču lielā pieprasījuma dēļ tie šobrīd nav pieejami. Nav arī zināms, kad šādus testus varētu saņemt. Līdz ar to pieņemts lēmumus šobrīd neatsākt handbola čempionātu, lai izvairītos no ģimeņu un sportistu inficēšanās riska. LHF aicina visus rūpīgi izturēties pret savu veselību un ievērot valstī noteiktos ierobežojumus, lai pasargātu sevi un pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties ikdienas dzīvē.

Pēc deviņām aizvadītām spēlēm virslīgas līderi ir Dobeles ''Tenax'', kas deviņos mačos nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu. Otrajā vietā ar astoņām uzvarām ir Rīgas ''Celtnieks'', kamēr trešajā ''Jūrmalas Sports'', kas izcīnījusi četras uzvaras septiņās cīņās.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Handbola federācija (LHF)

     [+] [-]

, 2021-01-25 13:21, pirms 3 gadiem
Vai tad hokeja, basketbola un volejbola čempionātā izmanto tādus testus?

     [+] [-]

, 2021-01-25 15:49, pirms 3 gadiem
Amatierisms no federācijas puses ! Sākumā vajadzēja noskaidrot vai testi ir pieejami un tad tikai paziņot par sezonas turpinājumu.