Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" bez lielām problēmām apspēlē ASK/LSPA, kļūstot par vienīgo līderi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Tenax" bez lielām problēmām apspēlē ASK/LSPA, kļūstot par vienīgo līderi
Dobeles "Tenax" handbolisti. Foto: Dobeles Tenax

"SynotTip" Latvijas handbola Virslīgas pirmā posma priekšpēdējā spēlē par turnīra vienīgo līderi kļuva Latvijas čempionvienība Dobeles "Tenax", kas savā laukumā ar 36:22 sakāva pastarīti ASK/LSPA.

Spēles sākumā dobelnieki aizsardzībā nospēlēja visnotaļ pavirši, pirmajās minūtēs viesiem no Rīgas iegūstot 3:1 pārsvaru. Tomēr turpinājumā mājinieki jūtami pielika savā sniegumā, spēlējot rūpīgāk, kas ļāva no nelabvēlīgā 1:3 panākt 8:3 savā labā, apmēram desmit minūtes Dobeles komandas cietoksnim saglabājoties neieņemtam. Pirmā puslaika turpinājumā "Tenax" komanda turpināja palielināt savu pārsvaru, pārtraukumā dodoties ar +10 (19:9).

Arī mača otro pusstundu ar gūtiem vārtiem ievadīja ASK/LSPA, rezultātam šajā puslaikā augot līdzīgāk. Dobelnieki šodien izcīnīja savu 13. uzvaru 13 spēlēs. Pirmā posma pēdējo cīņu valsts meistarkomanda aizvadīs pret MSĢ/LAT 2000 vienību.

Dobelnieku komandā 11 vārtus guva Māris Veršakovs, par diviem mazāk iemeta Oskars Arājs, bet pa četriem pievienoja Antons Šuleiko un Viktors Tarasenko. LSPA komandā seši vārti Mārtiņam Stepuļenokam-Stukanovam, Kristers Rihards Ozols pievienoja piecus precīzus raidījumus, bet par vienu mazāk Ingum Kristiānam Jonuškam.

Turnīra līdere ar 26 punktiem 13 spēlēs ir Dobeles "Tenax", bet tikpat punktu 14 mačos iekrājuši Rīgas "Celtnieks" handbolisti, kamēr trešā ar 17 punktiem 14 cīņās ir "Ogre". Ar 14 punktiem 14 cīņās ceturtā ir "Latgols", tikpat punktu arī "Vaiņodei", kas aizvadījusi par maču mazāk, savukārt pa sešiem ir "Jūrmalas Sports" un MSĢ/LAT 2000, kas aizvadījusi 13 spēles, kamēr ludzāniešiem ir par vienu vairāk. Pēdējo vietu ar trim punktiem ieņem ASK/LSPA.

Izmantotie resursi:
https://handbols-dobele.lv/