Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" spēlē neizšķirti ar titulētajiem rumāņiem, bet noslēdz Eirokausu sezonu

Ints Megnis
Ints Megnis

"Tenax" spēlē neizšķirti ar titulētajiem rumāņiem, bet noslēdz Eirokausu sezonu
Nils Aivis Miķelsons uzbrūk spēlē pret Rumānijas klubu. Foto: Andris Pintans

Latvijas čempionvienība handbolā Dobeles "Tenax" svētdien Eiropas Izaicinājuma kausa trešās kārtas atbildes spēlē viesos cīnījās neizšķirti 32:32 (15:16) ar titulēto Rumānijas komandu Turdas "Potaissa", tomēr divu spēļu summā piedzīvoja neveiksmi un noslēdza starptautisko sezonu.

Svētdienas mačs bija ļoti līdzīgs, nevienai no komandām tā arī neiegūstot pārsvaru, kas lielāks par diviem punktiem. Tas bija izdevīgi rumāņiem, jo pirms astoņām dienām Dobelē viņi uzvarēja ar trīs vārtu pārsvaru. Spēles beigās dobelnieki vairākkārt izvirzījās minimālā vadībā, tomēr beigās jau paši izrāva neizšķirtu, kad vārtus guva Antons Šuleiko.

Rezultatīvākie dobelniekiem bija Aivis Jurdžs un Ņikita Pančeko, kuri abi trāpīja septiņus no desmit izpildītajiem metieniem, piecas reizes izcēlās Oskars Arājs, kamēr pa četriem vārtiem guva Andis Ērmanis un Egils Politers.

Kā vēstīts, pirms nedēļas "Tenax" zaudēja pretiniekiem ar 35:38. Līdz ar to Rumānijas komanda sasniegusi turnīra astotdaļfinālu.

Deviņi Rumānijas komandas spēlētāji ir 2018. gada Eiropas Izaicinājuma kausa čempioni, turklāt vēl sezonu pirms tam vienība spēlēja Eiropas Izaicinājuma kausa finālā. Kopumā dažādas rumāņu komandas iepriekšējās piecās sezonās šī turnīra finālā spēlējusi četras reizes.

"Tenax" - "Potaissa Turda" 32:32 (15:16)

Tenax: Jurdžs 7, Pančenko 7, Arājs 5, Ērmanis 4, Politers 4, Miķelsons 3, Šuleiko 2.
Potaissa: Tālmeiers 5, Gita 5, Soke 5, Pintoiu 4, Givils 3, Čintečs 3, Pops 2, Talass 2, Sandru 1, Rohozneau 1, Pavels 1.