Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Handbola izlase EČ kvalifikāciju sāk ar zaudējumu PČ bronzas medaļniekiem

Handbola izlase EČ kvalifikāciju sāk ar zaudējumu PČ bronzas medaļniekiem
Aivis Jurdžs. Foto: handball.lv

LETA. Latvijas vīriešu handbola izlase trešdien ar zaudējumu sāka Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīru, ar rezultātu 21:27 atzīstot pasaules čempionātā bronzas medaļu ieguvušās Slovēnijas pārspēku.

Lai arī Latvijas komanda spēli iesāka cerīgi, izvirzoties vadībā ar 3:1, pirmā puslaika turpinājums bija ļoti pieticīgs, jo izdevās gūt tikai četrus vārtus, kamēr slovēņi, jau dodoties lielajā atpūtā, soļoja pretī uzvarai (14:7).

Otrajā puslaikā spēles gaita bija līdzvērtīgāka, tomēr Latvijas handbolisti tuvāk par pieciem vārtiem pietuvoties tā arī nespēja. Noslēgumā Latvija piedzīvoja likumsakarīgu zaudējumu ar 21:27.

Nākamajā mačā Latvija svētdien Valmierā tiksies ar Nīderlandi. Vēl šajā apakšgrupā spēlē Igaunija.

Latvija uz Slovēniju devās 15 spēlētāju sastāvā, traumas dēļ mājās paliekot Austrim Tuminskim, bet pirms otrā mača tiks izsaukts vēl kāds handbolists no paplašinātā kandidātu saraksta.

Pirms izlozes Latvijas izlase bija izsēta trešajā grozā, kas nozīmēja, ka tai pretiniekos noteikti nevarēja trāpīties citas šī groza komandas - Lietuva, Šveice, Slovākija, Ukraina, Izraēla un Turcija. No pirmā groza Latvijai pretiniekos tika ielozēta Slovēnija, no otrā groza Nīderlande, bet no vājākā, ceturtā, groza, Latvijas apakšgrupā tika ielozēta kaimiņvalsts Igaunija.

Visas Latvijas izlases pretinieces ir pietiekami labi zināmas. Pret Nīderlandi tika spēlēts jau 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā (27:29, 24:25), bet pret Slovēniju - 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā (28:39, 20:37). Igaunija savukārt ir bieža viešņa Rīgas domes kausā, kur Baltijas kaimiņi tika pārspēti arī 2017.gada nogalē (25:22). Tāpat Rīgas domes kausā tika spēlēts jau ar pieminēto Nīderlandi (24:29).

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 valstu izlases, kas tika ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Gaidāmais kvalifikācijas turnīrs būs plašākais, kāds jebkad ir noticis. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Eiropas čempionāta finālturnīram jau kvalificējušās tā organizatores Zviedrija, Austrija un Norvēģija, kā arī esošā Eiropas čempione Spānija. 2020.gadā Eiropas čempionātā pirmoreiz piedalīsies 24 valstu izlases (iepriekš - 16). Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies no 2020.gada 10. līdz 26.janvārim.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-10-25 00:25, pirms 5 gadiem
Bez variantiem...
, 2018-10-25 07:39, pirms 5 gadiem
Raksts nekāds. Nav statistika, kas cik sametis. Uzraksta, ka izsaukts kaut kāds spēlētājs, bet kurš konkrēti nevar uzrakstīt. Tik pat labi varēja vnk rezultātu tikai ielikt, jo pārējais ir ūdens liešana...
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.