Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" un "Latgols" - Pilvā, "Jūrmalas sports" - Alītā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Celtnieks" un "Latgols" - Pilvā, "Jūrmalas sports" - Alītā
Rīgas "Celtnieks" turnīrā Pilvā ieņēma 3. vietu.

Trīs Latvijas handbola klubi nedēļas nogalē piedalījās starptautiskos turnīros Igaunijā un Lietuvā. Pilvā spēlēja Rīgas "Celtnieks" un Ludzas SK "Latgols", bet Alītā - "Jūrmalas sports".

Vislabāk veicās Latvijas vicečempionam "Celtniekam", kas Pilvā zaudēja tikai vienā spēlē un ieņēma 3. vietu. Mačā par 3. vietu rīdzinieki pieveica vienu no Igaunijas spēcīgākajām komandām HC "Kehra" ar 33:32. "Celtnieka" rindās ir palikuši gan abi baltkrievu spēlētāji Aleksejs Haisa un Aleksandrs Patcikaļiks, gan gandrīz visi pārējie - nav skaidrības pagaidām tikai par Artūru Lazdiņu. Turnīrā Pilvā gan dažādu iemeslu dēļ nebija ne tikai viņa, bet arī Roberta Freiberga un jaunpienācēja Jāņa Gremzdes, savukārt Dmitrijs Petuhovs mazāk spēlēja savainojuma dēļ. Jā, bijušaos Rīgas ASK un Latvijas izlases spēlētājs, kurš pēdējās sezonas ir aizvadījis Vācijā, atgriežas mājās un iesaistīsies "Celtnieka" rindās. Pēc četru gadu pārtraukuma atgriežas handbolā savulaik viens no talantīgākajiem vārtsargiem Lauris Ozoliņš un arī viņš jaunajā sezonā būs "Celtnieka" sastāvā.

Komandas treneris Jānis Smagars:
- Skaidrs, ka uzvarēt gribējām katrā mačā, taču ne mazāk svarīgi bija arī ļaut spēlēt visiem, jo spēļu prakse pirms sezonas starta vajadzīga visiem. Tāpēc, piemēram, mačā ar Vīlandes komandu atstājām malā vairākus pamatspēlētājus. Zaudējām. Gremzde jau ir pieteikts gan Baltijas līgai, gan Latvijas virslīgai, bet viņam vēl jāatgūst sportisko formu. Viņš mums būs labs papildinājums. Kopumā komandas sastāvs apmēram ir skaidrs, kas attiecas uz Lazdiņu, tad viņš vienmēr tiek gaidīts komandā, taču vispirms viņam pašam ir jāizlemj - spēlēs vai nespēlēs. Komandai klāt nākuši četri 15-16 gadus veci puiši, viņi kopā ar mums trenējas, daži spēlēs 1. līgā, kāds varbūt jau parādīsies sezonas laikā virslīgā.

Ludzas SK "Latgols" Pilvā guva vienu uzvaru - ar 32:31 tika pieveikts cits Baltijas līgas jaunpienācējs SK "Tapa" - un ieņēma 6. vietu. Ludzāniešu sastāvs arī nebija labākais.

Komandas treneris Andrejs Narņickis:
- Uz Islandi devies Raivis Gorbunovs, tikai pēc Jaunā gada laikam pilnvērtīgi varēs atsākt spēlēt Normunds Seņkāns. Pluss ir tas, ka arī šosezon paliek komandā Endijs Kušners, turpinās pie mums spēlēt arī serbs Boriss Cvetkovičs. Daži puiši nevarēja tikt uz turnīru, dažiem nelieli savainojumi, tā ka mums turnīrā bija tikai viens vārtsargs - 2003. gadā dzimušais Lauris Matisāns. Baltijas handbola līgā un Latvijas virslīgā sastāvs būs spēcīgāks, jo Pilvā no pieredzējušajiem spēlētājiem mums bija tikai divi - Edgars Rancāns un Aivars Strazds. Atkal turpināsim augt jau sezonas gaitā un pēc gadu mijas vai pavasarī komandai jābūt spēcīgākai nekā sezonas sākumā.

"Jūrmals sporta" komandas treneris kopš šīs sezonas ir Arnis Butāns un viņam uz Alītu nācās vest vēl jaunāku komandu nekā ludzāniešiem uz Pilvu. Spēlējot ar tādiem spēcīgiem klubiem kā Lietuvas čempions Klaipēdas "Dragūnas", Kauņas "Granitas-Karys", Alītas komanda, HC "Vilnius" un vienu no SK "Tapa" sastāviem, jūrmalnieki nevienā spēlē neuzvarēja un palika 6. vietā. Taču ieguvums ir arī no tāda turnīra.

Komandas treneris Arnis Butāns:
- Ja savlaicīgi būtu zinājis, ka tik daudzi spēlētāji netiks, tad varbūt nemaz nebūtu braukuši uz Alīitu, jo komandas kopspēlei šādā sastāvā turnīrs neko daudz nedeva - mums bija trīs spēlētāji, kas spēlēja virslīgā, četri, kas dažreiz tur spēlēja, bet pārējie spēlējuši tikai 1. līgas vai jauniešu komandā. Nebija ne pamatvārtsarga Viktora Turkupola, ne Ričarda Jablonska, ne Edgara Grīnberga. Ar celi problēmas ir Albertam Gulbim, bet cerams, ka viņam nebūs vajadzīga operācija. Savukārt pēc operācijas tikai oktobrī varētu atgriezties Edgars Korzāns, nav pēc operācijas atgriezies ierindā vēl Roberts Frīdenbergs. Tā ka šajā turnīrā nevarēja gūt iespaidu par mūsu komandu, bet toties jaunie puiši pirmo reizi dabūja uz savas ādas izjust šāda līmeņa spēles. Kopumā, ņemot vērā mūsu sastāvu, nebija tik slikti. Turklāt mēs vēl nemaz nebijām trenējušies ar bumbām. Tā ka Latvijas čempionātā, ko mums paredzēts sākt 12. septembrī, komanda būs pavisam cita gan sastāva, gan spēles ziņā.