Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Čempiones "Latgols" viesos apspēlē "REIR Dobele" un sasniedz finālu

Čempiones "Latgols" viesos apspēlē "REIR Dobele" un sasniedz finālu
Foto: Laura Grišāne

Šodien Latvijas sieviešu handbola čempionāta finālā iekļuva Ludzas "Latgols" handbolistes, kas izbraukumā ar 28:25 pieveica "REIR Dobele" un sērijā bija pārākas ar 2-1.

Pēc divām spēlēm rezultāts sērijā bija 1-1. Abas komandas bija tikušas pie panākumiem savā laukumā - pirmajā spēlē uzvaru ar 31:29 izcīnīja dobelnieces, bet otrajā spēlē pašreizējās Latvijas čempiones "Latgols" pārliecinoši revanšējās – 29:19.

Izšķirošās spēles pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā. Tā sākumā vadībā pārmaiņus pabija abas komandas, bet noslēdzot pirmās desmit minūtes 5:3 vadību bija ieguvušas dobelnieces. Puslaika vidū pie rezultāta 6:5 mājinieču labā trīs vārtus pēc kārtas guva "Latgols" (divreiz izcēlās Kristīne Daņiļenko, reizi Inese Šļubčenko) un panāca 8:6. "REIR Dobele" handbolistēm izdevās rezultātu līdzsvarot, tomēr puslaiku savā labā noslēdza ludzānietes – 12:10.

Otrā puslaika sākumā divu minūšu laikā "Latgols" guva trīs vārtus, palielinot savu pārsvaru jau līdz 15:10. Mājiniecēm izdevās vairākkārt pietuvoties triju vārtu attālumā, tomēr grūtības ar pretinieču līderu neitralizēšanu, kā arī pašu ne pārāk veiksmīgā spēle uzbrukumā neļāva pietuvoties vēl tuvāk. Pēc puslaika vidū pieprasītā minūtes pārtraukuma "REIR Dobele" veica izrāvienu 4:1, kas ļāva sadeldēt deficītu līdz -2 (23:21), tomēr panākt pretinieces tā arī neizdevās un "Latgols" nosargāja uzvaru – 28:25.

Tādējādi sērijā ar 2-1 pārākas bija ludzānietes, kas tādējādi iekļuva finālā, kur mēģinās nosargāt pērn izcīnīto titulu pret regulārā čempionāta uzvarētājām Stopiņu NHK. Savukārt "REIR Dobele" handbolistēm priekšā cīņa par trešo vietu ar Jēkabpils sporta skolas komandu.

Sieviešu Virslīga. Pusfināls

REIR Dobele – SK Latgols 25:28 (10:12)
REIR Dobele: Ņeverovska 10/6, Rozenfelde 4, Purviņa 4/1, Freiberga 4, Šteinerte 3.
Latgols: Daņiļenko 9/2, Rutkovska 5, Kalašņikova 5, Šļubčenko 4, Sidorova 3, Daukste1, Borisenko 1.
Sērijā: REIR Dobele 1 – 2 Latgols (finālā iekļūst Latgols)

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.