Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Tuminskim 13 vārti, vārtsargam Lācim divi, "Tenax" iesoļo Latvijas čempionāta finālā

Tuminskim 13 vārti, vārtsargam Lācim divi, "Tenax" iesoļo Latvijas čempionāta finālā
Austris Tuminskis
Foto: GL Sports Photography, handball.lv

Kamēr otra pusfinālsērija starp Rīgas "Celtnieku" un "Ogri"/"Miandum" sāksies tikai rīt, jau ir zināma Latvijas handbola čempionāta pirmā fināliste. Par to kļuva Dobeles "Tenax", atkārtoti pārspējot "Latgolu" – vakar mājās (35:26) un šovakar Ludzā (34:25) -, sērijā uzvarot ar 2-0.

Savu līdzjutēju atbalstīti "Latgols" iesāka lieliski un pirmo sešu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 5:1, un pārliecinoši spēles grožus savās rokās turēja līdz pat 13.minūtei, kad Armands Usāns panāca 9:5. Taču puslaika otrā puse ludzāniešiem bija pagalam neveiksmīga, dobelnieki pārņēma iniciatīvu, saimniekoja laukumā un veicot iespaidīgu 10:2 izrāvienu puslaiku noslēdza jau savā labā – 15:11.

Otrā puslaika ievadā, izmantojot mājinieku kļūdas "Tenax" guva vēl trīs vārtus, panākot jau 18:11, un ofensīvu turpināja arī vēlāk. 40.minūtē pēc Nila Kreicberga vārtu guvuma dobelnieki pirmoreiz sasniedza desmit vārtu pārsvaru (25:15), bet puslaika vidū vārtsarga Ivara Lāča jau otrais precīzais metiens pāri visam laukumam SynotTip handbola Virslīgas regulārā čempionāta uzvarētājiem nodrošināja jau +12 (29:17). Vēlāk "Tenax" pārsvars sasniedza arī 13 vārtus, bet visā spēlē viesi bija pārāki ar 34:25, sērijā triumfējot ar 2-0 un iekļūstot finālā.

Ar 13 vārtiem izcēlās Tuminskis, kurš realizēja četrus no pieciem septiņu metru soda metieniem, bet divus vārtus iemeta vārtsargs Ivars Lācis. Mājinieku rindās pa septiņiem precīziem metieniem Jānim Pavlovičam un Normundam Seņkānam. "Latgols" regulārajā sezonā ieņēma ceturto vietu un ceturtdaļfinālā pieveica ASK/LSPA (33:26, 29:26).

Latgols – Tenax 25:34 (11:15)
Latgols: Seņkāns 7, Pavlovičs 7/1, Borisenko 3, Matvejenko 2, Piļpuks 2, Tretjakovs 2, Usāns 1, Rancāns 1
Tenax: Tuminskis 13/4, Kreicbergs 6, Ērmanis 5, Politers 3, Jonuška 2, Lācis 2, Lazda 1, Arājs 1, Kurzemnieks 1

Tikmēr dāmu pusfinālā iekļuva REIR "Dobele" un Jēkabpils SS, kas šodien atkārtoti apspēlēja attiecīgi Salaspils SS (37:26) un LSPA (31:26). Dobelnieces divu spēļu summā bija pārākas ar 72:51, bet jēkabpilietes – ar 66:49. REIR "Dobele" labā 11 vārtus guva Anna Aleksa Stankeviča, kura trāpīja visus sešus soda metienus (pretiniecēm 11 vārti Dacei Potapovai), bet Jēkabpils SS labā desmit vārti Simonai Ārmanei (pretiniecēm deviņi vārti Marijai Zaščerinskai). Pusfinālā REIR "Dobele" spēlēs pret Stopiņu HNK, bet jēkabpilietes – pret "Latgolu".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Kalendārs
Latvijas Handbola federācija - Kalendārs
Latvijas Handbola federācija - Kalendārs


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.