Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Līdere "Stopiņu NHK" neizmanto iespēju uzvarēt viesos

Līdere "Stopiņu NHK" neizmanto iespēju uzvarēt viesos
Simona Ārmane
Foto: Elvijs Ozoliņš

Latvijas Virslīgā handbolā sievietēm šodien līdere "Stopiņu NHK" viesos cīnījās neizšķirti 28:28 pret "Jēkabpili". Citā duelī pie pārliecinošas uzvaras tika Dobeles "Reir".

Līdzšinējos divus savstarpējos dueļos starp Stopiņu NHK un Jēkabpili bija uzvarējušas stopiņietes (29:26, 28:19), kas jau priekšlaicīgi bija nodrošinājušas uzvaru regulārajā čempionātā un vietu pusfinālā. Jēkabpilietēm savukārt svarīgi bija tikt pie punktiem un turpināt cīņu par otro vietu, kas garantētu otro ceļazīmi uz pusfinālu.

"Jēkabpils" handbolistes pirmajā puslaikā ieguva četru vārtu pārsvaru, bet pārtraukumā viņas devās ar plus trīs. Taču laukuma saimniecēm neizdevās otrā puslaika ievads, divu minūšu un 13 sekunžu laikā ielaižot trīs vārtus pēc kārtas un ļaujot pretiniecēm panākt izlīdzinājumu. Cīņa ritēja punkts punktā, nevienai no vienībām nesasniedzot vairāk par divu punktu pārsvaru, un duelis beidzās neizšķirti – 28:28.

Mājiniecēm labākā ar deviņiem vārtiem bija Simona Ārmane, kura realizēja divus soda metienus, bet ar astoņiem vārtiem viņai piebalsoja Gita Kaulakane, kura visus rezultatīvos metienus izdarīja no spēles. "Stopiņu NHK" rindās lielisku sniegumu kārtējo reizi nodemonstrēja Ivita Asare, kura savā komandā bija rezultatīvāka ar desmit vārtu guvumiem.

Neskatoties uz neizšķirtu, Stopiņu handbolistes ar 17 spēlēs izcīnītajām 13 uzvarām un diviem neizšķirtiem joprojām atrodas kopvērtējuma vadībā. Otro vietu ieņem "Latgols", kas uzvarējis par diviem mačiem mazāk. "Jēkabpils" ar identisku bilanci atrodas trešajā pozīcijā.

Citā spēlē Dobeles "Reir" izbraukumā ar 35:23 pieveica LSPA. Anna Aleksa Stankeviča uzvaru kaldināja ar deviņiem vārtiem, bet par vienu precīzu metienu mazāk izdarīja Laura Ņeverovska. Pretinieču rindās ar septiņiem vārtiem labākā bija Darja Saveļjeva. LSPA atrodas sestajā vietā septiņu komandu konkurencē, kamēr Dobeles vienība ar desmit uzvarām seko labāko trijniekam.

Latvijas čempionāts sievietēm

Jēkabpils SS – Stopiņu NHK 28:28 (15:12)
Jēkabpils: Ārmane 9/2, Kaulakane 8, Minova 7/1, Gerasimova 3, Lapsa 1.
Stopiņu NHK: Asare 10/4, Seržante 5, Fenogenova 5, Ozoliņa 3, Nikolajeva 3/1, Savčenko 2.

LSPA – REIR Dobele 23:35 (10:15)
LSPA: Saveļjeva 7, Damberga 6, Makarova 3, Liepiņa 3, Eihvalde 2, Daukste 1, E. Balanda 1.
REIR Dobele: Stankeviča 9/4, Ņeverovska 8, Veinberga 5, Rozenfelde 4, Veldze 4, Freiberga 2, Egle 1, Valtere 1, Dalbiņa 1.


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.