Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Laganovskim desmit vārti, "Ogre/Miandum" garantē trešo vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Laganovskim desmit vārti, "Ogre/Miandum" garantē trešo vietu
Artis Laganovskis
Foto: Ritvars Raits

"SynotTip" Latvijas Virslīgā handbolā trešo vietu nodrošināja "Ogre/Miandum", kas šodien izbraukumā ar 35:26 pārliecinoši tika galā ar aiz muguras esošo Ludzas "Latgolu".

Ogrēnieši uzvarējuši trijās no četrām savstarpējām spēlēm šosezon, zaudējot tikai pirmajā mačā (26:38), pēc tam sekojušas tikai uzvaras (27:24, 35:25, kā arī 27:20 LHF prezidenta kausā). Pirms šīs dienas spēles abām komandām bija pa trijiem punktiem, bet labākas bilances dēļ ogrēnieši bija augstāk.

"Ogre/Miandum" aizvadīja veiksmīgu mača ievadu, pirmos divus vārtus gūstot ar 21 sekundes intervālu. Viesiem bija pa spēkam gūt septiņus no pirmajiem desmit vārtiem, ātri atraujoties no "Latgola" handbolistiem un puslaika pārtraukumā dodoties ar 16:10 pārsvaru. Kāju no gāzes pedāļa ogrēnieši nenoņēma arī mača turpinājumā, tiekot pie pārliecinošas uzvaras ar 35:26.

Uzvarētāju rindās ar desmit vārtiem rezultatīvākais bija Artis Laganovskis, bet ar sešiem precīziem metieniem viņam piebalsoja uzreiz trīs komandas biedri, tostarp Arvis Laganovskis. Laukuma saimnieku līderis Normunds Seņkāns guva 12 vārtus, tomēr palīgi viņam neatradās. Pateicoties panākumam, "Ogre/Miandum" nodrošinājusi trešo vietu, jo kārtu pirms regulārās sezonas beigām tās kontā ir divas uzvaras, kamēr "Latgolam" nav nevienas.

Ja spēcīgāko komandu grupas mačā uzvaru izcīnīja viesi, tad vājāko komandu grupā labāki bija mājinieki – "Vaiņode" ar 34:30 savā laukumā pieveica "MSĢ/Lat-Hertz". Pēc pirmā puslaika viesi atradās vadībā ar divu punktu pārsvaru, bet turpinājumā viņiem lielas problēmas sagādāja Oskara Pāvila apturēšana. Viņš uzvarētāju rindās bija labākais ar 12 vārtiem, bet ar septiņiem palīdzēja Ainārs Pāvils.

"Vaiņode" atrodas 5. līdz 8. vietas grupas vadībā, bet šodien pieveiktie pretinieki ir tuvākie sekotāji – abu komandu kontā ir pa astoņiem punktiem. Taču sekotājas ir tikai viena punkta attālumā, un pirms noslēdzošās kārtas tas sola lielu intrigu. Spēcīgāko komandu grupas divas labākās vienības automātiski iekļūs pusfinālā, bet trešā un ceturtā vieta spēlēs ceturtdaļfinālā pret vājāko komandu grupas divām labākajām vienībām.

SynotTip Virslīga. 2. posms

Latgols – Ogre/Miandum 26:35 (10:16)
Latgols: Seņkāns 12, Kušners 4, Strads 3, Borodkins 3, Gojevs 3, Tretjakovs 1.
Ogre/Miandum: Art. Laganovskis 10/1, Dravnieks 6, Kurmēns 6, Arv. Laganovskis 6/1, Pozņaks 4, Svārups 1, Bauze 1, Lepers 1.

Vaiņode – MSĢ/LAT-Hertz 34:30 (14:16)
Vaiņode: O. Pāvils 12, A. Pāvils 7, R. Plūme 5, Strēlis 3, Mickus 2, Taujēns 2, Pumpurs 1, Sproģis 1, K. Plūme 1.
MSĢ/LAT-Hertz: Strazdiņš 11, Domanskis 6/4, Fadejevs 4, Piļpuks 3, Ābelīte 3, Vilsons 2, Šuleiko 1.

Izmantotie resursi:
Turnīra tabulas