Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtniekam" izšķirošā cīņa par BHL ceturtdaļfinālu

Jānis Pārums

"Celtniekam" izšķirošā cīņa par BHL ceturtdaļfinālu
"Celtnieks Rīga"
Foto: GL Sports Photography

Sestdien abi Latvijas klubi "Celtnieks Rīga" un Dobeles "Tenax" aizvadīs noslēdzošās spēles Baltijas Handbola līgas regulārajā čempionātā.

Ja dobelnieki vietu ceturtdaļfinālā nodrošinājuši jau iepriekš, tad rīdziniekiem viss izšķirsies pēdējā kārtā, izbraukumā sacenšoties ar Kauņas "Granitas". Kārtu pirms pamatturnīra beigām rīdzinieki ir piektajā vietā ar četriem punktiem, bet Kauņas komanda izcīnījusi sešus punktus un ir pozīciju augstāk. Pirmajā savstarpējā spēlē "Celtnieks" savā laukumā pārspēja "Granitas" pieveica ar 29:27.

Lai arī Baltijā "Granitas" startē ar mainīgām sekmēm, par komandas spēku liecina gan pēdējā spēle BHL, kurā pirmais zaudējums tika sagādāts Igaunijas čempionei "Polva Serviti" (34:31), kā arī pārliecinošais sniegums Lietuvas čempionātā – 13 uzvaras 13 spēlēs un triumfs arī Lietuvas kausā, finālspēlē apspēlējot čempioni "Dragūnas" (36:33).

"Celtnieks" pēdējā BHL spēlē apspēlēja "Tallinn", bet Latvijas čempionātā spēlējusi ar mainīgām sekmēm – uzvaras pār "Ogre/Miandum" (30:24) un "Latgols" (29:24) un sakāves pret "Tenax" (29:40, 23:35).

"Spēlēšana nedēļas vidū, šķiet, nav mums piemērota, nedēļas nogalēs spēlējam daudz labāk. Latvijas čempionāta spēlē pret "Tenax" spēlējām patiešām slikti, bet sestdien darīsim visu, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam. Mums der tikai uzvara," atzina "Celtnieka" komandas vadītājs Normunds Blome.

Tikmēr jau pieminētais "Tenax" A apakšgrupā centīsies aizsniegties līdz otrajai vietai. Dobelnieki izcīnījuši 10 punktus un ieņem trešo pozīciju, bet tikpat punktu ir arī otrajā vietā esošajai "Dragūnas", kas gan aizvadījusi par vietu spēli mazāk. Lai dobelnieki izcīnītu otro vietu, noteikti jāuzvar pēdējā spēlē, un jācer, ka "Dragūnas" pēdējās divās spēlēs izcīnīs ne vairāk par punktu (vienāda punktu skaita gadījumā "Tenax" paliks aiz klaipēdiešiem, jo bilance savstarpējās spēlēs ir nedaudz sliktāka).

Pēdējā regulārā čempionāta kārtā "Tenax" viesos spēkosies ar "Viljandi", ko pirmajā aplī savā laukumā sakāva negaidīti pārliecinoši – 36:18.

Igaunijas klubs šo spēli atceras un zīmīgi, ka otrā abu komandu spēkošanās notiek Igaunijas neatkarības dienā. "Viljandi" treneris Marko Kokss uzsvēra: "Spēlētāji un treneri aizvien atceras katastrofālo sniegumu Dobelē un ir apņēmības pilni pierādīt, ka tas nav mūsu reālais līmenis. Motivācijas mums ir pietiekami, un nebūtu nekā labāka kā izcīnīt uzvaru pār latviešiem Igaunijas neatkarības dienā."

Baltijas Handbola līgas ceturtdaļfinālam kvalifcējas katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
News | Baltic Handball league