Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

"Jūrmalas Sports", "SK Latgols" un "HK Ogre" izcīna uzvaras

"Jūrmalas Sports", "SK Latgols" un "HK Ogre" izcīna uzvaras
Austris Tuminskis, Edgars Rancāns un Kaspars Lisovskis
Foto: SK Latgols

Uzvaras Latvijas Virslīgas čempionāta otrā posma turnīra spēlēs izcīnīja spēļu favorīti."Jūrmalas Sports" vienība Spuņņciemā pieveica "RVR/Garšu darbnīca", "SK Latgols" izbraukumā pārspēja "ASK/LU", bet "HK Ogre" uzvarēja "RTU".

"Jūrmalas Sports" handbolisti Spuņņciemā mačā ar "RVR/Garšu darbnīca" pēc līdzīga pirmā puslaika (13:13), otrajā prata nosvērt uzvaras kausus uz savu pusi, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 37:25.

Uzvarētājiem septiņus vārtus guva Edvīns Latkovskis, bet sešus - Raitis Ence. Viesiem astoņas reizes izcēlās Jānis Smagars, bet sešas - Aigars Lazdiņš.

"Jūrmalas Sports" līdz ar to turpina pakaļdzīšanos "HK Ogre" vienībai, lai iekļūtu turnīra ceturtdaļfinālā.

Veiksmīgi parādīto sniegumu mača pirmajās desmit minūtēs (5:2) "ASK/LU" handbolisti neprata demonstrēt visa tā garumā. "SK Latgols" guva desmit (!!) bezatbildes vārtus pēc kārtas un pārņēma spēles grožus savā vadībā (12:5). Rīdzinieki vēl prata samazināt rezultāta starpību līdz četriem vārtiem (13:17), taču reālas izdevības visas spēles laikā apdraudēt "SK Latgols" uzvaru mājiniekiem nebija. "SK Latgols" izcīnīja uzvaru ar 38:29.

"ASK/LU" handbolistus šajā mačā, pēc Gata Ciematnieka aiziešanas no galvenā trenera amata, vadīja Juris Baldiņš un Mārtiņš Krauze. Jau tuvākajā laikā klubs paziņos jauno galveno treneri, ar kuru komanda tika iepazīstināta piektdien.

Viesiem deviņus vārtus guva Austris Tuminskis, bet sešus - Ivars Brics un Kaspars Lisovskis. Mājiniekiem astoņas reizes atzīmējās Emīls Reniņš, sešas - Kristaps Bārbals un Mairis Kazeks.

"SK Latgols" un Dobeles "Tenax" handbolisti jau nodrošinājuši vietu Latvijas Virslīgas čempionāta pusfinālā, bet "ASK/LU" un "HK Vaiņode" no šīs grupas būs jāspēlē ar otrās grupas divām labākajām komandām ceturtdaļfinālā.

"HK Ogre" handbolisti mačā ar "RTU" jau ar pirmajām minūtēm dominēja laukumā, izvirzoties vadībā ar 6:1. Vēl gan mājinieki panāca 6:9, taču ogrēnieši ieslēdza nākošo apgriezienu un līdz puslaika beigām jau ieguva deviņu vārtu pārsvaru (25:16). Otrajā puslaikā spēles gaita nemainījās un "HK Ogre" izcīnīja uzvaru ar 39:32, praktiski nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

"RTU" handbolisti līdz ar to arī zaudējuši jebkādas cerības iekļūt labāko sešiniekā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais, gūstot 13 vārtus, bija Arvis Laganovskis, bet sešas reizes atzīmējās Iļja Želna. Mājiniekiem rezultatīvāko spēli sezonā aizvadīja Rolands Naglis, kurš guva 13 vārtus. Sešas reizes precīzs bija Māris Grēberis.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
24. februāris.
Jūrmalas Sports - RVR/Garšu darbnīca 37:25 (13:13)

Jūrmalas Sports: Latkovskis 7/1, Ence 6, Narme, Šteinbergs un Gulbis 5, Grīnbergs 3, Černousovs un Beznosenko 2, Ķuze un E.Korzāns 1.
RVR/Garšu darbnīca: Smagars 8/2, Lazdiņš 6/3, Melderis 4/3, Grēvelis 3, Adijāns un Strautnieks 2.
ASK/LU - SK Latgols 29:38 (13:19)
ASK/LU: Reniņš 8, Bārbals un Kazeks 6, Lazdiņš 6/1, Malahovs 2, Zvejnieks 1.
Latgols: Tuminskis 9/2, Brics 6, Lisovskis 6/1, Borisenko un Pegasovs 5, Gavrilovs 4, Rancāns 2, Zinovjevs 1.
RTU - HK Ogre 32:39 (16:25)
RTU: Naglis 13, Grēberis 6, Akimovs 4, Vadzītis 3, Vilsons u Eikens 2, Miemis un Kašs 1.
Ogre: Laganovskis 13/5, Želna 6, Dravnieks, Straume un Pozņaks 5, Mancurovs 2, Abiks, Bauze un Avotiņš 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2013-02-25 03:49, pirms 11 gadiem
Sen jau redzams ka Ogrei pashmaaju diikjis ir kljuvis mazliet par sauru.... Kliist baumas ka krievi veelas dibinaat gandbola 'KHL" un Ogre ir viens no pretendentiem uz dalibu tajaa....Ja izdotos notureet liiderus- Poznjaku un Straumi, kuriem piedaavaajumu uz naakmsezonu peec cempionu titula izciiniisanas noteikti netruuks, tad jau vareetu domaat arii par pirmo Latvijas komandu Cempionu liigaa... Tikai Ogre, tikai uzvara!!!!!
, 2013-02-25 10:19, pirms 11 gadiem
vakardienas spēlē pret RTU bija prieks skatīties kā Pozņaks ir atkal uzdzinis fizisko formu tieši pirms play-off, jo bija acīmredzams ka iepriekšējās 3 spēles Pozņaks neaizvadīja labākajā fiziskajā kondīcijā, kas man liek domāt ka tā bija apzināta rīcība, iedzīšana sevi bedrē un tad ar uzviju atgūt visu kas bijis... vakardienas visi 5 vāŗti kurus viņš guva bija ekselenti, protams nevar neatzīmēt Strames filigrānās izspēles un spēja gaisā 7reizs izmānīt vārtusargu... vienīgais vakardienas Ogres mīnuss bija aizsardzība, bet ja vari spēlēt run-shoot un uzvarēt tad jau viss ir kārtībā.. PAR lielu OGRI!!!!
, 2013-02-25 10:35, pirms 11 gadiem
14 Laganovskis Arvis HK Ogre 6 65
15 Straume Arnolds HK Ogre 14 64
16 Dravnieks Dzintars HK Ogre 14 59
20 Pozņaks Andris HK Ogre 13 54

kā mani priecē šitās ailes... 4 HK ogres spēlētāji iekš TOP 20
Latgolam tādi ir 3
ASK/LU 3
Dobelei 3
Jurmala 2
RTU 2
Vaiņode 2
LSPA 1

rodas jautājums, kuru no viņiem segt individuāli???? visus???

Ceru un zinu, ka šie 4 džeki arī pirmie saņems zelta medaļas.. jo viņi to visvairāk ir pelnījuši...
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.