Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā handbola fināla atkārtojums - pasaules čempionāta pusfinālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Olimpiskā handbola fināla atkārtojums - pasaules čempionāta pusfinālā
Dānijas izlase ir vienīgā komanda, kas pasaules čempionātā uzvarēja visās desmit aizvadītajās spēlēs.

Pasaules čempionātā handbolā vīriešiem noskaidrojušās komandas, kas spēlēs pusfinālā, kā arī komandas, kas ieguvušas tiesības piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā - proti, kas spēlēs par 5. un par 7. vietu. Pārtrūka pašreizējo titula īpašnieku Francijas handbolistu nezaudēto spēļu sērija pasaules čempionātos.

Pamatturnīra pēdējā spēļu kārtā vispirms Brazīlija "noņēma trešo Eiropas skalpu", ar 32:29 pārspēdama Islandi, Brazīlieši savā grupā palika 5. vietā, bet visā čempionātā - 9. vietā, kas ir augstākais sasniegums Brazīlijas izlases vēsturē.
Pārtrūka pašreizējās titula īpašnieces Francijas izlases nezaudēto spēļu sērija (25) - francūži ar 20:23 piekāpās Horvātijai. Iepriekšējais zaudējums viņiem bija 2013. gada pasaules čempionāta 1/4 finālā ... arī Horvātijai un toreiz ar 23:30. Horvāti spēja saņemties pēc sāpīgā zaudējuma iepriekšējā mačā Vācijai (dāņu tiesnesis publiski atzina savu kļūdu, kad viņš priekšpēdējā minūtē fiksēja pārkāpumu uzbrukumā Igoram Karačičam) un tagad sanāca tā, ka tieši horvāti atviegloja vāciešiem pirmās vietas iegūšanu savā grupā un izbēgšanu no Dānijas pusfinālā. Tagad, lai iegūtu pirmo vietu grupā, vācieši drīkstēja zaudēt Spānijai ar 7 vārtu starpību, taču skaidrs, ka 19 500 skatītāju klātbūtnē (Vācijā ir "sisti" visi TV skatītāju rekordi - iepriekšējo maču ar Horvātiju skatījās vairāk nekā 10 miljoni cilvēku) vācieši tiecās tikai un vienīgi uzvarēt un viņiem tas izdevās - 31:30. Vācijas izlasē savainoto Martinu Štroblu nomainīja 22 gadus vecais Tims Zutons no "Lemgo", kuram mačs ar Spāniju vispār bija pirmais izlasē oficiālos turnīros un viņš izcēlās ar 4 vārtiem.
II grupā pagājušā gada Āfrikas čempionāta fināla atkārtojumā Ēģipte revanšējās Tunisijai - 30:23. Norvēģija ar 35:26 pārspēja Ungāriju un gaidīja, ar ko beigsies mačs starp Dāniju un Zviedriju. Dāņi revansējās zviedriem par zaudējumu pagājušā gada Eiropas čempionāta pusfinālā un uzvarēja ar 30:26.
Līdz ar to 25. janvārī Hamburgā pusfinālos tiksies Vācija ar Norvēģiju (2016. gada Eiropas čempionāta pusfināla atkārtojums - toreiz Vācija uzvarēja papildlaikā ar 34:33 un vēlāk ieguva titulu) un Dānija ar Franciju (Rio olimpisko spēļu fināla atkārtojums - toreiz ar 28:26 uzvarēja Dānija).
Par 7. vietu spēlēs Spānija ar Ēģipti, bet par 5. vietu - Zviedrija ar Horvātiju. Pasaules čempioni iegūs ceļazīmi uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, bet sešas nākamās komandas ieguva tiesības piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 10:59, pirms 5 gadiem
„Dānijas izlase ir vienīgā komanda, kas pasaules čempionātā uzvarēja visās desmit aizvadītajās spēlēs„.....pagaidām tikai 8 aizvadītas spēles.