Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Spānija un Horvātija - pusfinālā, Francija noliek titulu

Spānija un Horvātija - pusfinālā, Francija noliek titulu
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas handbolisti neuzvarēs piektajā lielajā turnīrā pēc kārtas un viņi arī zaudēja vienu no saviem trim tituliem - Eiropas čempionu titulu. Otrdien francūži Eiropas čempionāta grupu turnīra otrā posma spēlē ar 22:29 piekāpās Horvātijai un zaudēja cerības iekļūt pusfinālā. Trešdien tiks noskaidrots pēdējais ceturtais pusfinālists.

Horvātijas izlase spēles lielāko daļu bija vadībā, taču tā nebija droša vadība un to noturēt lielā mērā palīdzēja vārtsarga Aliloviča teicamā spēle. 53. minūtē horvāti panāca 25:20, francūži sāka lietot individuālu segšanu, taču arī tā nedeva panākumus. Horvātija uzvarēja pārliecinoši un trešo reizi pēc kārtas iekļuva Eiropas čempionāta 1/2 finālā. Iepriekšējos divos čempionātos horvāti bija otrie un Eiropas čempionu tituls ir vienīgais, ko viņi vēl nav ieguvuši...

Kā pirmie otrdien pusfinālā iekļuva Spānijas handbolisti, kas bez īpašām problēmām pārspēja ar savainojumiem novājināto (traumas dēļ atkal nespēlēja arī Aleksandrs Pētersons) Islandes vienību - 31:26. Spāņi arī vēl nav bijuši Eiropas čempioni...

Ungārijas un Slovēnijas izlašu mačā uzvarēja gados jaunākā un talantīgā slovēņu izlase - 32:30, tādējādi atņemdama ungāriem izredzes vēl paspēkoties par vietu pusfinālā. Arī šī spēle ritēja ļoti līdzīgi kā Horvātijas un Francijas mačs, tikai šeit vienai no komandām - Slovēnijai - izdevās atrauties ātrāk - 35. minūtē Žvižejs panāca 19:14 slovēņu labā. Teicamu sniegumu rādīja slovēņu vārtsargs Škofs, neļaudams ungāriem galotnē lauzt spēles gaitu (10 minūtes pirms beigām slovēņiem bija tikai minimāls pārsvars - 27:26). Slovēnijas izlases labā 13/4 vārtus guva Gajičs.

Līdz ar to šajā sešniekā pirms pēdējās kārtas spēlēm Spānijai ir 7 punkti, Horvātijai - 6, Slovēnijai - 4, Ungārijai - 3, Islandei un Francijai - pa 2 punktiem. Slovēņi uzvaras gadījumā pār Spāniju var panākt horvātus, taču viņi zaudējuši tiem savstarpējā spēlē.

Atlicis noskaidrot pēdējā pusfinālisti. Vai tā būs Vācijas izlase? Varbūt tomēr Polija? Bet varbūt Maķedonija? Pēdējās spēles pirmajā sešniekā trešdien būs īpaši spraigas un beigās vēl var sanākt liela rēķināšana... Grupu turnīra otrajā posmā tika visas četras bijušās Dienvidslāvijas valstu izlases, divas no tām jau ir pusfinālā un teorētiski tur var tikt arī Maķedonija.


, 2012-01-25 00:25, pirms 12 gadiem
a kāpēc ne Dānija ar Hansenu priekšgalā, Anatolij?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-25 16:09, pirms 12 gadiem
..
Handbola klubs HK S&A Skrīveri lūdz jums palīdzību. Lūdzu nobalsojiet par mūsu iesniegto projektu labiedarbi.lv
Atbalstīsim Latvijas sporta un handbola kustību. Nestāviet malā. Paldies jau iepriekš visa kluba un handbola federācijas vārdā.

draugiem.lv

Handbolisti lūdz palīdzību, lai sasniegtu mērķi...
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.