Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Lauvām" pirmais zaudējums, Leipcigai un Brestai - uzvaras

"Lauvām" pirmais zaudējums, Leipcigai un Brestai - uzvaras
Aivis Jurdžs guva 3 vārtus, Leipcigas komanda atkal uzvarēja un vēl drošāk jūtas virs 1.bundeslīgas izkrišanas robežas.

Pirmo zaudējumu Vācijas handbola 1.bundeslīgas čempionātā piedzīvoja Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein-Neckar Lowen", savukārt uzvaras attiecīgi 1.bundeslīgas un EHF Čempionu līgas spēlēs guva Latvijas izlases līderu Aivja Jurdža un Daiņa Krištopāna pārstāvētās komandas.

"Lauvas" bija uzvarējušas 13 spēlēs pēc kārtas un to mačs Kasselē ar vienu no tuvākajiem sekotājiem MT "Melsungen" bija centrālais aizvadītajā spēļu kārtās. 14.reizi pēc kārtas "Lauvām" uzvarēt neizdevās - 25:23 MT "Melsungen" labā. Pirmo puslaiku ar 14:12 uzvarēja viesi, pēc pārtraukuma viņiem bija iespēja panākt triju vārtu pārsvaru, taču teicami spēlēja mājinieku vārtsargs zviedrs Johans Šjēstrands, kurš sezonu mija atnāca tieši no "Rhein-Neckar Lowen". Tieši vārtsarga teicamais sniegums lielā mērā kļuva par pamatu Melzungenas (atrodas apmēram 35 km no Kasseles, taču Kasselē ir daudz lielāka hallē - apmēram 4500 vietu - un tāpēc komanda spēlē šeit) komandas uzvarai. Neizšķirts pēdējo reizi bija 51. minūtē (20:20), bet 54.minūtē mājinieki panāca 22:20 un divu vārtu pārsvaru noturēja.
Pētersons šajā spēlē guva 4 vārtus.
Svarīgu uzvaru pār "Bergischer HC" savā laukumā guva Leipcigas SC DHfK - 31:28. Tas bija pretinieks, kurš savā laukumā noteikti jāuzvar, lai droši justos virs izskrišanas robežas, un Leipcigas komanda to arī izdarīja. Arī šajā spēlē viss izšķīrās pēdējās desmit minūtēs. 51. minūtē viesi bija vadībā ar 25:24. bet tad gandrīz 7 minūtes viņi neguva nevienus vārtus, leipcigieši panāca jau 29:25 un nepilnas trīs minūtes pirms beigām mača liktenis bija izšķirts.
Aivim Jurdžam - 3 vārti.
"Rhein-Neckar Lowen" saglabā turnīra tabulā pirmo vietu - 26 punkti. Ar 24 punktiem seko MT "Melsungen", 23 punkti ir SG "Flensburg-Handewitt", bet 20 punktu pašreizējam čempionam THW "Kiel". Evara Klešnika pārstāvētā HSG "Wetzlar" komanda ar 19 punktiem atrodas 6. vietā (tik pat punktu ir arī Berlīnes "Fuchse"), bet Leipcigas komanda ar 14 punktiem ir 11. vietā (tik pat punktu arī SC "Magdeburg" un VfL 'Gummersbach", kuras ir augstāk).
EHF Čempionu līgas C grupas turnīrā Brestas HC "Meshkov" savā laukumā ar 32:26 pārspēja Prešovas "Tatran". Dainis Krištopāns mačā pret savu bijušo komandu guva 7 vārtus.
Pa 12 punktiem C grupā tagad ir Brestas komandai, Spānijas vicečempionam "Naturhouse La Rioja" un Portugāles čempionam FC "Porto". Jau ir skaidrs, ka tieši divas no šīm trim komandām iekļūs nākamajā turnīra posmā. Brestas klubam nākamā spēle būs 28. novembrī Spānijā.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.