Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Vaiņode" mājās joprojām neuzvarama - pieveikts arī "Latgols"

"Vaiņode" mājās joprojām neuzvarama - pieveikts arī "Latgols"
Foto: rekurzeme.lv

Latvijas vīriešu handbola Virslīgā šovakar "Vaiņodes" handbolisti kārtējo reizi apliecināja savu māju sienu spēku, apspēlējot pagājušās sezonas bronzas medaļniekus "Latgols" ar 35:32 un izvirzoties trešajā vietā. Savukārt pārspējot "Jūrmalas Sportu" otrajā vietā nostiprinājās "Celtnieks/LSPA".

"Vaiņodes" un "Latgola" handbolisti pirmoreiz tikās sezonas sākumā, kad Ludzā pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Latgols" (36:23). Vaiņodē gan viņus viegla spēle negaidīja, ņemot vērā to, ka Zigmunda Mickus vadītā komanda savā laukumā šogad vēl nebija zaudējusi un apspēlējusi gan pagājušās sezonas vicečempionus "Ogre/Miandum", gan "Celtnieks/LSPA".

Arī spēli pret "Latgolu" Vaiņodes handbolisti uzsāka pārliecinoši, jau pašā sākumā izvirzoties vadībā un devītajā minūtē panākot 9:4. Vadību mājiniekiem izdevās saglabāt visa puslaika garumā, tiesa, tā izskaņā "Latgols" pietuvojās līdz minimumam – 18:17.

Otrā puslaika sākumā "Vaiņode" panāca +3, bet turpinājumā pašu kļūdas un ludzānieša Austra Tuminska rezultatīvā spēle mainīja ritējumu par labu "Latgolam" – viesi veica izrāvienu 5:1, no sev nelabvēlīgā 18:21 panākot 23:22. Lai arī šķita, ka mājinieki spēles pavedienu ir pazaudējuši, tā nebija – Vaiņode spēja atgūt vadību, bet pēc Oskara un Aināra Pāvilu gūto vārtu sērijas panākt +5 spēles 55.minūtē – 33:28. Uzvaru mājinieki nosargāja, triumfējot ar 35:32 un ierakstot piekto panākumu astoņās spēlēs, kas ļauj pakāpties uz trešo vietu turnīra tabulā.

Andris Grundmanis ar astoņiem gūtajiem vārtiem bija rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā, bet pa septiņiem vārtiem guva Oskars un Ainārs Pāvili. Zaudētājiem pusi no komandas vārtiem (16) guva Austris Tuminskis.

Citā Virslīgas spēlē sesto uzvaru izcīnīja "Celtnieks/LSPA", kas savā laukumā spēja salauzt "Jūrmalas Sporta" pretestību. Ne pārāk rezultatīvā spēlē lielāko daļu pirmā puslaika vadībā pabija jūrmalnieki, taču tālāk par diviem vārtiem atrauties nespēja. Puslaika otrajā pusē uz brīdi mājiniekiem izdevās izvirzīties vadībā (8:7, 9:8), taču pateicoties Alberta Gulbja un Rolanda Ivanova vārtiem puslaiku sava labā tomēr noslēdza "Jūrmalas Sports" – 10:9.

Pēc pārtraukuma svaru kausi lēnām, bet pārliecinoši nosvērās par labu "Celtnieks/LSPA", kas 48.minūtē panāca jau +4 (17:13). Jūrmalas handbolistiem gan izdevās rezultāta starpību samazināt uz pusi, taču "Celtnieks/LSPA" uzvaru nosargāja, pārspējot jūrmalniekus jau otro reizi šajā sezonā – 20:18. Panākums ļāvis Arņa Butana vadītajiem "Celtniekiem" nostiprināties otrajā vietā.

Kārtējo uzvaru izcīnīja "Ogre/Miandum" handbolisti, kuri izbraukumā ar 31:22 apspēlēja "ASK/LU". Ogrei nācās iztikt bez savainotā Arnolda Straumes, savukārt ASK rindās bija papildinājums – no Dobeles izīrētais Renāts Hovratovičs.

Pamatīgus pamatus panākumam ogrēnieši ielika jau pirmajā puslaikā, kurā dominēja laukumā, uzvarot ar 24:9. Otrajā puslaikā, kas lielā mērā bija tikai formalitāte, nedaudz veiksmīgāk laukumā darbojās ASK, taču "Ogre/Miandum" uzvara šaubas neradīja. Ogres komandai tas bija piektais panākums astoņās spēlēs, kas turnīra tabulā tagad ļauj nostāties blakus Vaiņodei.

Vienīgajā sieviešu Virslīgas spēlē šovakar tikās Skrīveri un LSPA. Pēc salīdzinoši līdzīga pirmā puslaika (17:15), kurā gan visu laiku vadībā bija LSPA, otrajās trīsdesmit minūtēs izpaudās diezgan izteikts Dmitrija Bražņikova vadītās komandas pārsvars. Galu galā LSPA handbolistes izbraukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 38:25.

Pateicoties šim panākumam LSPA izvirzījušās līderos – tikpat punktu (11) ir arī Dobeles "SS/REIR", kas aizvadījusi vienu spēli mazāk, bet LSPA komandai ir nedaudz labāka vārtu attiecība.

Virslīga vīriešiem

Vaiņode – Latgols 35:32 (18:17)
Vaiņode: Grundmanis 8, O. Pāvils 7, A. Pāvils 7, Auders 4/1, K. Mickus 4, Lapiņš 2, Tiškus 1, Taujēns 1, Ķergalvis 1.
Latgols: Tuminskis 16/5, Gorbunovs 4, Jansons-Buļs 4, Greckis 3, Matvejenko 2, Strazds 2, Kušners 1.

Celtnieks/LSPA – Jūrmalas Sports 20:18 (9:10)
Celtnieks: Maslaks 4, Lazdiņš 4, Rūtiņš 4/2, Ciematnieks 3, Iljihins 2, Freibergs 1, Jablonskis 1, Blome 1.
Jūrmala: Lībergs 5, Latkovskis 4, Ivanovs 3, Gulbis 2, Naglis 1, Ence 1, Narme 1, Černousovs.

ASK/LU – Ogre/Miandum 31:22 (24:9)
ASK/LU: Drobots 9, Vilsons 4, Grēberis 3, Lubgāns 2, Kivlenieks 2, Hovratovičs 1, Miemis 1.
Ogre: Kurmēns 9, Artis Laganovskis 9, Arvis Laganovskis 5, Dravnieks 4, Mancurovs 3, Ģērmanis 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Skrīveri – LSPA 25:38 (15:17)
Skrīveri: V. Balanda 7, Ozoliņa 6/3, E. Balanda 4, Galvanovska 3, Bērziņa 3, Čubare 2.
LSPA: Nardiševa 11, Eihvalde 7, Ārmane 5/1, Kirejeva 5, Kiršteine 4, Torgunova 2, Jugāne 2, Strauta 1, Niedra 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2014-11-23 21:43, pirms 9 gadiem
Prieks par Vaiņodi,žēl par ASK nevarīgumu.
, 2014-11-23 23:10, pirms 9 gadiem
Kas notiek ar Latgols komandu? Zaudējums pēc zaudējuma... Kā var komandas sniegums tiek ļoti pasliktināties pa nepilnām 2 sezonām - no divkārtējiem, ja nemaldos, čempioniem uz 6.vietu ar bilanci 3 uzvaras un 7 zaudējumi 10 spēlēs? Gribētos dzirdēt komandas pārstāvju viedokli, kāpēc ir šāds kritums komandas sniegumā, kā arī savu nākotnes plānu, kā situāciju uzlabot. Katastrofāls sniegums - tā turpināt nevar.
LSPA malači, sākotnēji, spriežot pēc sastāva, nemaz nešķita, ka šājā sezona viņiem varētu izdoties aizķerties cīņā par medaļām. Patīkami pārsteidz LSPA un arī Ogre. Tenax šogad nav pretinieku, bet par 2. vietu ies karsti: 3 pretendenti - LSPA, Ogre un Jūrmala... 5./6. vieta būs Vaiņodei vai Ludzai. ASK pašvaki tomēr, bet nu ar šībrīža Latgols var spēlēt.
, 2014-11-24 10:35, pirms 9 gadiem
AssKing,viss ir vienkāršāks par vienkāršu. Ja paskatās spēļu protoklus, tad var secināt, ka SK Latgols nevienu spēli nav aizvadījis pilnā optimālā sastāvā. Katrā spēlē iztrūkst 2-3, dažreiz pat vairāki pamatsastāva spēlētāji. Domāju, ka tāpēc arī tagad komanda liek uzsvaru uz jaunajiem spēlētājiem (jo citas izejas nav), lai sezonas izskaņā visi spēlētāji būtu līdzvērtīgi un varētu nomainīt viens otru nepieciešamības gadījumā.
Esmu pārliecināts, ka komanda pēc regulārā turnīra spēļu biruma finišēs trijniekā, tas ir tikai laika jautājums. Un jā, nevienam taču nav noslēpums, uz ko ir spējīga komanda play-off spēlēs, kad arī komandai papildus pievienosies pāris līderi.
, 2014-11-24 12:38, pirms 9 gadiem
Gribētos dzirdēt kuri ta līderi pievienosies komandai uz play off?!?! Un otrs, ja cilvēks nespēlē un atsāk spēlēt tikai play offā, Tu uzskati, ka komanda sāks uzvarēt, ja pārējo komandu spēlētāji intensīvi trenējas un spēlē visas sezonas garumā?
Pagaidām izskatās pēc impotences no Latgols puses, un komanda nebūs pat 4-niekā pēc regulārās sezonas beigām..Bet varbūt tāds arī ir plāns, lai palikt 6 vietā regulārajā sezonā un tad play off 1/4 spēlēt pret 3 vietu(jo nav starpības vai spēlēt pret lspa/jūrmalu vai ogri pirmajā kārtā un tad 1/2 netikt uz Tenax , bet veiksmes gadījumā spēlēt ar Dobeli finālā... Varbūt šādu taktiku šobrīd piekopj Latgols?! Ar šībrīža sniegumu Latgols arī ir zaudējis līdzjutējus, jo , ja apskatamies kāda atmosfēra bija pirms 2 gadiem Ludzā un kāda ir tagad, kad ir klusums kā operā komandas spēlu laikā, tad ir skaidrs, ka komanda nekas nav labi un vadība neko nedara izskatās, lai uzlabotu situāciju....
Sashok rakstīja: AssKing,viss ir vienkāršāks par vienkāršu. Ja paskatās spēļu protoklus, tad var secināt, ka SK Latgols nevienu spēli nav aizvadījis pilnā optimālā sastāvā. Katrā spēlē iztrūkst 2-3, dažreiz pat vairāki pamatsastāva spēlētāji. Domāju, ka tāpēc arī tagad komanda liek uzsvaru uz jaunajiem spēlētājiem (jo citas izejas nav), lai sezonas izskaņā visi spēlētāji būtu līdzvērtīgi un varētu nomainīt viens otru nepieciešamības gadījumā.
Esmu pārliecināts, ka komanda pēc regulārā turnīra spēļu biruma finišēs trijniekā, tas ir tikai laika jautājums. Un jā, nevienam taču nav noslēpums, uz ko ir spējīga komanda play-off spēlēs, kad arī komandai papildus pievienosies pāris līderi.
, 2014-11-24 12:48, pirms 9 gadiem
Lai latgols būtu konkurētspējīgs, tad noteikti ir jāatgriež komandā Brics, Gavrilovs, Kozlovs, kā arī jāpiesaista vēl kāds, piemēram, to pašu Drobotu.
, 2014-11-24 12:57, pirms 9 gadiem
Jameson1, nevajag aizvainot Ludzas fanus ar aplamiem apgalvojumiem, jo, ja tu apskatītos SK Latgols māju spēļu bildes, tad ieraudzītu, ka tribīnes ir pilnas ar līdzjūtējiem. Sagaidi play-off'us un tad, domāju, redzot spēļu rezultātus, smīkņāsi par saviem komentāriem.
, 2014-11-24 13:21, pirms 9 gadiem
Pasaki man, lūdzu, kurā vietā es aizvainoju Ludzas fanus? vienā teikumā Tev paskaidrošu, ka es biju pierakstījis, ka ar savu tagadējo sniegumu Latgols ir zaudējis savus līdzjutējus un šobrīd atmosfēra spēlēs nav tāda, kāda tā ir bijusi pirms 1.5-2 gadiem... Vai tu nepiekritīsi man par to atmosfēru? Nu cerams puiši sanemsies turpmāk, visi izdarīs secinājumus un parādīs to handbolu , kuru bo viniem gaida, jo savādāk , izstājoties play off 1/4 , par saviem komentāriem smīknāsi tu
Sashok rakstīja: Jameson1, nevajag aizvainot Ludzas fanus ar aplamiem apgalvojumiem, jo, ja tu apskatītos SK Latgols māju spēļu bildes, tad ieraudzītu, ka tribīnes ir pilnas ar līdzjūtējiem. Sagaidi play-off'us un tad, domāju, redzot spēļu rezultātus, smīkņāsi par saviem komentāriem.
, 2014-11-24 14:51, pirms 9 gadiem
Tu smagi maldies, runājot par līdzjūtēju zaudēšanu. Handbols Ludzā vienmēr ir bijis cieņā un neatkarīgi no rezultātiem, kamēr šis sporta veids tiks pārstāvēts republikā, vienmēr būs atbalsts no pašmāju publikas. Arī tad, kad iepriekšējās Ludzas komandas nespēja sasniegt tik spilgtus rezultātus kā pašreizējais SK Latgols (piem., PSK), vēl spēlējot mazajā sporta skolā, tribīnes vienmēr bija pārpildītas un atbalsts neizpalika.
Ja tu, rakstot vārdu "līdzjūtējs", esi domājis skeptiķus no Rīgas vai citiem reģioniem, kam nav nekāda sakara nedz ar pilsētu, nedz arī ar komandu, tad gribētos uzdot jautājumu, kuram tas rūp?! Klubam pilnīgi pietiek ar pašmāju līdzjūtējiem.
, 2014-11-24 16:02, pirms 9 gadiem
Saki, kas tiek darīts , lai sniegums uzlabotos? Kas tiek darīts, lai piesaistītu jaunus spēlētājus vai vismaz atgrieztu vecos, kā piemēram, Brics, Dalibo, Kozlovs, Gavrilovs, Drobots?! Jo pašreiz tie, kas spēlē, nevelk, un ar neizskatās, ka arī ko spēs, vismaz šogad, tādējādi visticamāk šogad 4-niekā Ludza netiks
Sashok rakstīja: Tu smagi maldies, runājot par līdzjūtēju zaudēšanu. Handbols Ludzā vienmēr ir bijis cieņā un neatkarīgi no rezultātiem, kamēr šis sporta veids tiks pārstāvēts republikā, vienmēr būs atbalsts no pašmāju publikas. Arī tad, kad iepriekšējās Ludzas komandas nespēja sasniegt tik spilgtus rezultātus kā pašreizējais SK Latgols (piem., PSK), vēl spēlējot mazajā sporta skolā, tribīnes vienmēr bija pārpildītas un atbalsts neizpalika.
Ja tu, rakstot vārdu "līdzjūtējs", esi domājis skeptiķus no Rīgas vai citiem reģioniem, kam nav nekāda sakara nedz ar pilsētu, nedz arī ar komandu, tad gribētos uzdot jautājumu, kuram tas rūp?! Klubam pilnīgi pietiek ar pašmāju līdzjūtējiem.
, 2014-11-24 18:20, pirms 9 gadiem
Lai sniegums uzlabotos, pašreiz tiek iesaistīti jaunie spēlētāji, kuriem, acīmredzami, trūkst pieredze. Vairums spēlētāju pārstāv SK Latgols Junioru komandu, kura sekmīgi piedalās arī 1. līgā. Šie jaunie censoņi ar katru spēli krāj pieredzi, mācās no savām kļūdām un piestrādā pie tā, lai nākotnē kļūtu par spilgtiem un neaizvietojamiem pamatsastāva spēlētājiem. Loģiski, ka pašreizējie pamatsastāva līderi nespēlēs mūžīgi, tāpēc komandas vadībai, gribot vai nē, ir jādomā par nākotni.
Runājot par atsevišķiem spēlētājiem, kuri ir kaldinājuši izcilus panākumus, bet vairāk nespēlē.. Daži ir pielikuši punktu handbolistu karjerai dažādu apstākļu dēļ.
Papildinājumus komandā visdrīzāk, ka varēsi redzēt regulārās sezonas izskaņā, kad tiks likts uzvars play-off spēļu sagatavošanai un saspēlēšanai. Esmu pārliecināts, ka arī dažus no taviem nosauktajiem varēsi redzēt. Tas ir tikai laika jautājums, pārsteigumi arī neizpaliks.
, 2014-11-24 19:06, pirms 9 gadiem
Viss normāli, nav ko uztraukties par Latgolu.
Daudzas spēles tiek spēlētas bez pamatsastāvā spēlētājiem, piemēram, šajās brīvdienās pret LSPA un Vaiņodi nebija ne V.Borisenko, ne E.Rancāna, ne K.Lisovska. Es domāju jebkurš piekritīs, ka Rancāns līnijā ļoti daudz dod, un Lisovskis atbrīvo rokas Tuminskim.
Runājot par spēlētājiem, kuri uzvarēja 2 gadus pēc kārtas virslīgā, tagad no tiem nav - Gavrilova, Kozlova, Dalibo, labā malējā Pegasova, aizsardzību labi cementēja (protams, dažreiz uz noteikumu robežas) Tretjakovs. Pieci (!) spēlētāji, no kuriem jebkurš varētu spēlēt pamatsastāvā!!!
Bet domāju šis viss nāk tikai par labu Latgol'am, jo jauniem tiek dota iespēja spēlēt, a nevis sēdēt tikai ķeksīša pēc. (Gorbunovs, Greckis, Jansons-Buļs, Zinovjevs).
Fanu Ludzā ir pietiekami, un atmosfēra tagad ir pat labāka uz neitrālajām spēlēm (ne playoff) nekā tas bija pirms 2-3 gadiem.
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.