Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Prešovai un Krištopānam grūts uzdevums

Prešovai un Krištopānam grūts uzdevums
"MT Melsungen" aizsardzībai izdevās neitralizēt Daini Krištopānu un tas kļuva par vienu no galvenajiem pārliecinošās uzvaras iemesliem.

EHF kausa izcīņas 3. kārtas pirmajā spēlē Daiņa Krištopāna pārstāvētais Slovākijas čempions rokasbumbā Prešovas "Tatran" viesos ar 24:31 (11:17) zaudēja Vācijas 1. bundeslīgas klubam "MT Melsungen". Revanšēties ar vismaz 8 vārtu pārsvaru 29. novembrī savā laukumā būs ļoti grūti.

Mājinieki Kasseles "Rothenbach" hallē vairāk nekā 2500 skatītāju klātbūtnē uzvaras pamatus ielika jau pirmajā puslaikā - 17:11. Viņi bija labi sagatavojušies taktiskā ziņā, spēlēja daudzveidīgāk nekā viesi, bet Daini Krištopānu jau kopš pirmā "Tatran" uzbrukuma īpaši uzmanīja horvāts Marino Maričs un patiesībā neitralizēja mača garāko spēlētāju - ludzānieša rēķinā šoreiz tikai 2 vārti. Arī pārējā viesu ārējā līnija šoreiz tika "sasieta". Tiesa, tieši pēc Krištopāna metiena otrā puslaika sākumā viesi panāca 17:19, tad vēl bija 18:21. bet tad sekoja izrāviens līdz 24:18 un pat 27:19 piecas minūtes pirms spēles beigām. Teicami spēlēja mājinieku vārtsargs zviedrs Mikaels Apelgrens, kurš atvairīja 14 no 23 metieniem, kamēr abi Prešovas vārtsargi kopā atvairīja tikai 7 metienus... Viesu treneris pēc mačva atzina, ka viņa komanda aizvadījusi tikai 20 labas minūtes, ka padoties tā negrasās, taču atgūt 7 vārtu deficītu pret tik spēcīgu komandu kā "MT Melsungen" būs ļoti grūti (Prešovai, piemēram, derēs arī uzvara ar 30:23 vai jebkuru citu 7 vārtu starpību, lai tikai vācu klubs gūtu mazāk nekā 24 vārtus pretinieka laukumā).

Vācijas 2. bundeslīgas spēlē neveiksmi piedzīvoja Ģirta Lilienfelda un Aivja Jurdža pārstāvētais ThSV "Eisenach", kas viesos ar 29:36 (15:19) zaudēja HSC "Coburg" komandai un sāk iestrēgt turnīra tabulas vidusdaļā - pašreiz tiek dalīta 9./10. vieta ar Aues komandu (pa 13 punktiem). Jurdžs guva 6 vārtus, bet Lilienfeldam šoreiz gūtu vārtu nav.
Nākamā spēle Aizenahas komandai būs 29. novembrī savā laukumā ar TV "Emsdetten", kam ir tikai par vienu punktu mazāk.


Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.