Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Dude: "Slovēnijai būs lielāks spiediens, mums nav ko zaudēt"

Dude: "Slovēnijai būs lielāks spiediens, mums nav ko zaudēt"
Foto: handball.lv

Latvijas nacionālās izlases kapteinis Ingars Dude pirms rītvakar gaidāmās spēles Eiropas čempionātā kvalifikācijas turnīrā pret Slovēniju atzīmēja, ka komandai nav ko zaudēt un slovēņi noteikti būs spēles favorīti, bet Latvija izdarīs visu, lai parūpētos par pārsteigumu un parādītu maksimāli labāko sniegumu.

''Nekas jauns. Nav pirmā reize, kad pēc ilgāka pārtraukuma esam visi kopā. Jā, pagājusi visa vasara. Šovakar mums ir pirmais treniņš Slovēnijā. Skaidrs, ka slovēņi ir labs izaicinājums. Slovēnija ir liela komanda, Eiropas top līmeņa komanda. Šādā spēlē mums nebūs ko zaudēt, nav spiediena. Saprotam, ka svētdien priekšā ir ļoti svarīga spēle pret Nīderlandi. Nejūtam tagad uztraukumu, kaut kādu stresu vai spiedienu. Viņi ir favorīti,'' tā pirms treniņa Slovēnijā stāsta Latvijas nacionālās izlases kapteinis Ingars Dude.

Līnijas spēlētājs gan neslēpj, ka kvalifikācijas sistēma ir tāda, pie kuras nozīme būs katriem gūtajiem vārtiem. ''Esam iepazinuši pretinieku. Vēl noteikti kaut ko paskatīsimies. Katriem vārtiem būs nozīme. Ja pat neizcīni punktus, ir jādomā par to, lai nospēlētu pēc iespējas labāk. Ja neizdosies uzvarēt, jādara viss, lai būtu pēc iespējas tuvāk rezultātā. Ja parādīsies iespēja uzvarēt, darīsim visu, lai to arī paveiktu.''

''Slovēnija ir viena no top komandām. Katrā pozīcijā ir ļoti spēcīgi spēlētāji. Slovēņi spēlē vispusīgi. Ārējā līnija ir spēcīga, tāpat saspēle, līnijas spēlētāji...Viss. Tā ir ļoti labi nokomplektēta komanda visās pozīcijās. Slovēņiem atšķirībā no mums nav kādu izteiktu līderu. Šī komanda spēlē ātru un fizisku handbolu. Spēj spēlēt dažādi. Visi spēlētāji ir profesionāļi,'' Latvijas nākamo pretinieci komentē Dude.

Dude piekrita, ka pret spēcīgām komandām ir iespējas nospēlēt labāk nekā pret sava līmeņa vienībām. ''Jāskatās, kā viss sakritīs. Var sanākt dažādi. Es domāju, ka viņiem tas spiediens būs lielāks, kaut kur prātā noteikti ir ierakstījuši sev punktus par uzvaru. Latvijai nav ko zaudēt. Ir tā, ka pret lielām komandām esam aizvadījuši labas spēles. Darīsim visu, lai to izdarītu arī šajā spēlē pret Slovēniju.''

''Pats jūtos labi. Vienmēr, kad dodos uz izlasi, esmu motivācijas pilns. Viss ir kārtībā. Ir sajūta, ka beidzot varam nopietni pacīnīties par vietu finālturnīrā. Varu apsolīt visiem mūsu līdzjutējiem, ka cīnīsimies katrā epizodē. Celsimies, kritīsim par Latvijas izlasi. Nekad nevaru apsolīt rezultātu, bet to, ka nevienai pretiniecei neko tāpat neatdosim, gan varu.''

Kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 32 valstu izlases, kas tika ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Gaidāmais kvalifikācijas turnīrs būs plašākais, kāds jebkad ir noticis. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Slovēnijas pilsētā Mariborā rīt spēles sākums pulksten 21:15 pēc Latvijas laika. Tiešraidē spēli varēsiet vērot TVPlay Premium platformā. Spēli komentēs Anatolijs Kreipāns.

Izmantotie resuresi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.