Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobelē nedēļas spēle: "Tenax" un "Celtnieks" duelis

Jānis Pārums

Dobelē nedēļas spēle: "Tenax" un "Celtnieks" duelis
Uzbrukumā Ansis Bilkštis (Dobeles Tenax)
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Šovakar SynotTip handbola Virslīgā tiks aizvadītas trīs spēles, no kurām centrālā, protams, būs Latvijas čempionu "Tenax" un Rīgas čempionu "Celtnieks" duelis Dobelē plkst. 19:30.

Abas komandas SynotTip Virslīgu sākušas ar panākumiem – rīdzinieki pagājušajā piektdienā spraigā cīņā salauza Ludzas "Latgola" pretestību ar 28:26, kamēr dobelnieki šo trešdien iesildījās šīvakara duelim ar pārliecinošu 40:26 uzvaru pār MSĢ/LAT-98.

Pēdējo gadu divas spēcīgākās Latvijas komandas "Tenax" un "Celtnieks" pirms nepilnām divām nedēļām jau tikās Rīgas atklātā čempionāta finālā, kur rīdziniekiem izdevās uzvarēt ar 27:24 un pārtraukt "Tenax" četru gadu saimniekošanu Rīgā. Pēdējo gadu laikā Rīgas komandai izdevies uzvarēt Dobeli ne tikai Rīgas čempionātā, bet arī 2015.gada LHF kausā, taču Latvijas čempionātā tas nav izdevies jau vairāku gadu garumā.

Dobeles komanda veiksmīgo panākumu sēriju pret "Celtnieku" lūkos turpināt arī šovakar savu līdzjutēju priekšā, lai gan jāatzīst, ka starpsezonā aizgājušo līderu (Toms Lielais, Nils Kreicbergs) un joprojām savainoto spēlētāju (Oskars Arājs, Aleksandrs Krastiņš, Gints Grandbergs) šī mērķa izpilde būs apgrūtināta. Būtisks papildus spēks gan būs allaž lojālie dobelnieku līdzjutēji.

Kas attiecas uz "Celtnieku", tad salīdzinot ar Rīgas čempionāta finālu šoreiz ierindā būs arī komandas uzbrukuma līderis Artūrs Lazdiņš, kurš savstarpējā spēlē pirms divām nedēļām nepiedalījās. SynotTip Virslīgas atklāšanas spēlē pret "Latgolu" piecus no astoņiem vārtiem viņš guva pēdējo 18 minūšu laikā, un lielā mērā pateicoties tieši viņam svaru kausi toreiz nosvērās par labu rīdziniekiem. Pērn piecās SynotTip Virslīgas spēlēs pret "Tenax" viņš guva 27 vārtus.

Kā ierasts liela nozīme būs "Tenax" un "Celtnieks" vārtsargu spēlei, kā arī disciplīnai aizsardzībā. Pēdējo sezonu savstarpējo spēļu tendences Latvijas čempionātā liecina, ka parasti uzvar tā komanda, kas neielaiž vairāk par 25 vārtiem.

Plkst. 19:00 SynotTip handbola Virslīgas jauno sezonu sāks arī "Ogre/Miandum" un "Vaiņode". Ogres komandai vismaz sezonas ievadā darba dēļ nevar palīdzēt Arvis Laganovskis un Iļja Želna, savukārt Dzintars Dravnieks devies meklēt laimi Islandē. Tā kā vārtsargs Lauris Ozoliņš arī plāno šosezon iepauzēt mācību dēļ, tad par komandas pirmo vārtsargu faktiski kļuvis tās galvenais treneris Andris Molotanovs.

Vaiņodes komanda ir otrā jaunākā komanda SynotTip handbola Virslīgā aiz MSĢ/LAT-98 - spēlētāju vidējais vecums ir 22 gadi. Vecākajiem (Artūram Auderam un Andim Grundmanim) ir 29, bet jaunākajam (Kristeram Plūmem) tikai decembrī apritēs 16. K. Plūme savu debiju SynotTip Virslīgā vēl tikai gaida, bet viņa vienaudzis (vasarā apritēja 16) Jurģis Strēlis, kurš pēc trenera Zigmunda Mickus vārdiem, tuvākajā nākotnē par sevi liks nopietni runāt, debiju piedzīvoja jau pērn un izcēlās ar sešiem vārtiem 17 spēlēs. Jauno spēlētāju progresam būs interesanti pasekot abās komandās.

Tāpat kā interesanta solās būt MSĢ/LAT-98 (Latvijas U-18) handbolistu izaugsme. Pērn murjāņiešiem divas uzvaras 21 spēlē, bet šosezon no viņiem tiek gaidīts vairāk. Sezonas ievadā gan nācās spēlēt pret potenciālajām titula tīkotājām "Latgols" (27:37) un "Tenax" (26:40), bet trešajā mačā pretiniekos būs komanda, kas sezonas ievadā pie panākuma vēl nav tikusi – ASK/LSPA (pirmajā mačā kapitulēja "Jūrmalas Sportam" ar 20:37). Kura no komandām ierakstīs pirmo uzvaru turnīra tabulā?

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

1. līga

Šovakar plkst. 20:00 1.līgas turnīru atklās iepriekšējās sezonas čempioni Skrīveri/Aizkraukle, kas savā laukumā uzņems pērnās sezonas vājāko vienību "Salaspils/Mērnieks ZM". Tiesa, šo sezonu salaspilieši uzsākuši ar pavisam citām ambīcijām (arī pastiprinājušies ar vairākiem spēlētājiem, piemēram, Latvijas vicečempionu Žani Malahovu), ko apliecināja šīs nedēļas vidū, kad ar 31:29 apspēlēja ASK/LSPA-2.

Par 1.līgas čempionu godu sacentīsies deviņas komandas, un zīmīgi, ka pirmajos mačos panākumus guvušas divas vienības, kas iepriekšējā sezonā bija pašā turnīra tabulas lejasgalā – MSĢ/LAT-2000 un jau pieminētā "Salaspils/Mērnieks ZM". Turnīrs iesācies intriģējoši, un tas sola tikpat intriģējošu sezonu!

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2016-09-23 18:13, pirms 8 gadiem
Nedēļas spēli translēs arī live ???