Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jurdžam 16 vārti trijās spēlēs pārbaudes turnīrā Ilzenburgā

Jānis Pārums

Jurdžam 16 vārti trijās spēlēs pārbaudes turnīrā Ilzenburgā
Aivis Jurdžs
Foto: Rainer Justen

Latvijas izlases handbolists Aivis Jurdžs, kurš pārstāv Vācijas Bundeslīgas klubu "Leipzig" izcēlies ar 16 vārtu guvumiem pārbaudes turnīrā Ilzenburgā, palīdzot savam klubam izcīnīt trešo vietu.

Starptautiskajā Klausa Mīznera piemiņas turnīrā piedalījās sešas komandas, no kurām četras pārstāvēja Vācijas Bundeslīgu (MT Melsungen, DHfK Leipzig, SC Magdeburg, VFL Gummersbach), bet pa vienai – Zviedrijas (Ystads IF) un Slovēnijas (Gorenje Velenje) līgas.

Turnīra pirmajā spēlē Leipcigas handbolisti sīvā cīņā piekāpās "SC Magdeburg". Pirmo puslaiku komandas noslēdza neizšķirti, bet spēles galotnē nedaudz veiksmīgāki bija Magdeburgas handbolisti – 29:31. Aivis Jurdžs guva trīs vārtus.

Otrajā dienā "DHfK Leipzig" bija jāsacenšas ar pirmās dienas trešā mača uzvarētāju Zviedrijas klubu "Ystads IF", kas pirmajā dienā tika galā ar "VFL Gummersbach". Arī šis mačs izvērtās saspringts, tomēr Leipciga šoreiz izrādījās nedaudz pārāka (30:28), bet Jurdžs kļuva par rezultatīvāko komandā, gūstot septiņus vārtus.

Pēc otrās dienas komandu izcīnītie punkti tika saskaitīti un divas labākās komandas aizvadīja par pirmo vietu, nākamās divas – par trešo, bet divas vājākās – par piekto vietu. "DHfK Leipzig" tādējādi vēlreiz vajadzēja sacensties pret "Ystads IF" par trešo vietu un arī šoreiz spraigā cīņā pārāki izrādījās Leipcigas handbolisti, finišējot turnīrā trešie. Jurdžs atkal bija viens no labākajiem, gūstot sešus vārtus. Turnīrā uzvaru izcīnīja "SC Magdeburg", kam "Leipzig" piekāpās pirmajā dienā.

Vācijas 1. Bundeslīgas čempionātu "DHfK Leipzig" sāks 4. septembrī savā laukumā pret "Bergischer HC". Pērn Leipcigas komanda, atgriežoties 1.Bundeslīgā pēc 23 gadu pārtraukuma, izcīnīja 11.vietu.

Pārbaudes spēles, gatavojoties startam 1. Bundeslīgā, aizvada arī Ģirta Lilienfelda pārstāvētais "2000 Coburg". Pēdējā pārbaudes spēlē Lilienfelda komanda ar 30:23 apspēlēja Rumānijas čempionus Bukarestes "Dinamo", bet Ģirts guva divus vārtus. Pirms tam spēlē pret "Elbflorenz" (27:23) Lilienfelds pretinieku vārtsargu pārspēja četrreiz, bet pret savu bijušo klubu "Eisenach" (23:28) bija precīzs vienreiz. Pret Bukarestes "Dinamo" spēlēja arī Evara Klešnika "Wetzlar" un uzvarēja ar 33:23, bet Latvijas handbolista rēķinā divi vārti. Ar "Flensburg Handewitt" pirmo komandu joprojām turpina trenēties Toms Lielais, kurš "Jakob Cement Cup" spēlē pret vienu no spēcīgākajām Vācijas komandām "THW Kiel" guva divus vārtus, bet viņa pārtāvētā komanda izcīnīja uzvaru ar 41:30.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv
Startseite :: SC DHfK - Handball für Leipzig
Start - HSC 2000
HSG Wetzlar - HSG Wetzlar: DKB Handball-Bundesliga