Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Krištopāna klubs līdzīgi cīnās ar EHF ČL uzvarētājiem

Krištopāna klubs līdzīgi cīnās ar EHF ČL uzvarētājiem
Dainis Krištopāns
Foto: slovakhandball.sk

Līdzīgi ar pašreiz spēcīgāko pasaules handbola klubu Spānijas "Barcelona" pārbaudes turnīrā "Champions Doboj" cīnījās Daiņa Krištopāna pārstāvētā Slovākijas čempionvienība "Tatran Prešov", piekāpjoties ar 32:37 (18:13).

Pirmajā puslaikā "Tatran Prešov" bija iekrājusi piecu vārtu pārsvaru, tomēr pēc pārtraukuma salūza un sensācija izpalika. Krištopāns spāņu kluba vārtsargu pārspēja četras reizes. Pirms tam Slovākijas komanda ar 29:31 (15:19) zaudēja spēcīgajai Francijas komandai "Chambery". Pēc zaudējuma Spānijas grandam "Tatran Prešov" ar 40:30 (18:17) pieveica Bosnijas un Hercegovinas vienību "Sloga". Latvieša handbolista kontā attiecīgi divi un astoņi precīzi metieni.

Spēlē par piekto vietu "Tatran Prešov" piedzīvoja zaudējumu, ar 22:27 atzīstot Maķedonijas kluba "HC Metalurg" pārākumu. Par Krištopāna veikumu šajā mačā turnīra oficiālajā mājas lapā informācija nebija pieejama. Uzvaru turnīrā, protams, izcīnīja Spānijas "Barcelona".

Gatavojoties sezonai pārbaudes spēles turpina aizvadīt arī citi Latvijas handbolistu pārstāvētie klubi.

Ar zaudējumu savu jauno sporta halli atklāja Elvija Borodovska "Follo" (Norvēģija), kas ar 24:26 atzina "BSK/NIF" vienības pārākumu. Tiesa, jau nākošajā mačā "Follo" izdevās izcīnīt uzvaru, ar 37:23 sagraujot "Opposal" komandu. Šajās spēlēs Borodovskis guva attiecīgi vienus un divus vārtus. Ārpus turnīrā "Follo" vienībai pat ar vērienīgu Elvija Borodovska palīdzību - astoņi vārti - neizdevās atriebties "BSK/NIF" par zaudējumu iepriekš - 28:29.

Tikmēr Aivja Jurdža pārstāvētais Vācijas 1. bundeslīgas klubs izcīnīja trešo vietu "Schindler" kausa izcīņā. Pirmajā spēlē vācieši ar 29:22 pieveica Čehijas "Wacker Thun", taču pusfinālā ar 33:34 zaudēja Dānijas "Aarhus Handbold". Spēlē par trešo vietu Hanoveres klubs ar 35:27 pieveica citu Vācijas vienību "HSG Nordhorn-Lingen". Diemžēl arī šī turnīra vārtu guvēji nav pieejami.

Uzvaru "Kreiswohnbau" kausa izcīņā izcīnījusi Evara Klešnika "GWD Minden" (Vācija). Finālā latvieša pārstāvētais klubs ar 32:30 pieveica "Eintracht Hildesheim" komandu. Klešniks uzvaru kaldināja ar trīs gūtajiem vārtiem. Zaudējumu Bolzano kausa izcīņas finālā piedzīvoja Dmitrija Bražņikova "ULZ Sparkasse Schwaz" (Austrija), kas ar 21:32 zaudēja mājiniekiem, Itālijas "SSV Bozen".

Pārliecinošu uzvaru pārbaudes spēlē izcīnīja Ingara Dudes "HG Saarlouis" (Vācija) ar 38:21 (15:9) sagraujot Luksemburgas "HB Dudelange" komandu. Dudes kontā seši precīzi metieni. Ar uzvaru no maza pārbaudes turnīra mājās devās arī Mareka Skabeiķa "EHV Aue" (Vācija), kas ar 24:8 sagrāva "HC Güstrow" un 34:31 pieveica "HC Empor Rostock".

Uzvaru pār "TuSpo Obernburg" ar 27:19 (14:10) izcīnīja Margota Valkovska un Jāņa Pavloviča pārstāvētā "HSC Bad Neustad" (Vācija). Pavlovičs guva 6/5 vārtus, bet Valkovskis - trīs. Panākumu pārbaudes spēlē ar vieniem gūtajiem vārtiem kaldināja Mārtiņš Lībergs, kura pārstāvētā "HSG Varel" ar 30:23 pieveica "TV Neerstedt", savukārt "Dessau-Roßlauer HV 06" pietika ar pieciem Armanda Uščina precīzajiem metieniem, lai pieveiktu "SV 63 Brandenburg-West" - 32:22.

Ar divām uzvarām un vienu zaudējumu no mini pārbaudes turnīra atgriezās Jāņa Grišanova "TV Jahn Duderstadt" (Vācija). Pirmajā mačā latvieša klubs ar 22:26 zaudēja "HSG Gensungen", bet pēc tam pieveica "TSV Vellmar" (23:19) un "GWD Minden II" (19:13). Grišanovs attiecīgi šajās spēlēs guva divus, sešus un divus vārtus.

Jau šajā nedēļas nogalē startēs Vācijas kausa izcīņa, kurā pirmās oficiālās spēles aizvadīs lielākā daļa no Latvijas handbolistu pārstāvētajiem klubiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-23 10:58, pirms 13 gadiem
Vecis! 4 vārti Bercelona'i tas ir daudz !
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.