Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase pret Ukrainu, Grieķiju un Kipru

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Latvijas izlase pret Ukrainu, Grieķiju un Kipru
Viens no Ukrainas izlases līderiem Sergejs Onufrijenko jauno sezonu sāks "Paris St.Germain" komandā.

2017. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas vīriešu rokasbumbas izlase spēlēs 3. grupā kopā ar Ukrainu, Grieķiju un Kipru. Tikai grupas uzvarētāji iekļūs izslēgšanas spēļu posmā. Pirmās spēles Latvijas izlasei būs oktobra beigās ar Ukrainas izlasi - vispirms savā laukumā, bet tad viesos.

Latvijas izlase tika izsēta pirmajā grozā, kas gan negarantēja izvairīšainos no spēcīgām izlasēm(piemēram, Šveices vai Rumānijas), taču trešdien Vīnē notikusī izloze uzskatāma par labu, kaut gan viena spēcīga pretiniece tik un tā ir - Ukrainas izlase - un ir Grieķija, kas arī ir vērā ņemama pretiniece (īpaši viesos). Šajā grupā Latvijas izlasei nav nereāli ieņemt pirmo vietu un tikai tādam arī jābūt mērķim.
Galvenā konkurente būs Ukrainas izlase. Ja ukraiņiem izdosies sapulcēt visus savus labākos spēlētājus, tad viņiem būs ļoti spēcīga izlase, ko galvenokārt veidos Zaporožjes klubu "Motor" un ZTR spēlētāji. Ukrainas čempions "Motor", piemēram, aizvadītajā sezonā spēlēja EHF Čempionu līgas grupu turnīrā un guva trīs uzvaras - abas reizes uzvarēja Šveices čempionu "Kadetten-Schaffhausen" (37:32 un 31:26) un viesos pārspēja dāņu "Aalborg" (36:30), bet pērn "Motor" bija ČL 1/8 finālā, kur zaudēja THW "Kiel". Savukārt ZTR šosezon spēlēja "Challenge Cup" 1/4 finālā. Abos klubos ir arī ārzemnieki, taču galvenokārt to sastāvus veido ukraiņu handbolisti.
Ukrainas izlase 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā savā grupā palika ceturtā aiz Ungārijas, Krievijas un Portugāles, taču tikai problēmas, kas radušanās sakarā ar visiem zināmajiem notikumiem Ukrainā, neļāva dzeltenzilajiem nospēlēt sekmīgāk. Lielākā Ukrainas izlases zvaigzne ir kreilis Sergejs Onufrijenko, kurš nesen parakstīja līgumu ar Francijas čempionu PSG - viņš aizstās horvātu Marko Kopljaru, kurš devies uz FC "Barcelona", un būs Francijas izlases spēlēja Ksavjera Barašē dublieris.
Latvijas un Ukrainas izlases tikās vēl 1996. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā un toreiz abās spēlēs Brovaros zaudējām ar 18:22 un 22:28. Ukrainas izlase piecas reizes ir spēlējusi Eiropas čempionāta finālturnīros un divas reizes - pasaules čempionātu finālturnīros. Ukrainas izlase vairākas reizes ir spēlējusi Rīgas domes kausa izcīņā un divreiz tajā arī uzvarējusi.
Ar Grieķijas izlasi kvalifikācijas turnīros neesam spēlējuši. Grieķijas izlasē ir trīs spēlētāji no Vācijas 2. bundeslīgas un viens no Šveices virslīgas, pašreiz Katārā spēlē 36 gadus vecais Aleksandross Vasilakis, kuram ir 11 sezonu pieredze Vācijas 1. un 2. bundeslīgas klubos. 2012. gadā grieķu klubs A.C. "Diomidis Argous" spēlēja "Challenge Cup" finālā. Grieķijas izlase 2018. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas 1. posmā ieņēma grupā otro vietu aiz Beļģijas un izslēgšanas spēlēs par tikšanu kvalifikācijas pamatturnīrā neiekļuva.
Ar Kipras izlasi esam spēlējuši četras reizes un visas četras reizes esam to uzvarējuši - 2005. gada pasaules čempionāta kvalifikācijā ar 27:25 un 35:26, bet 2009. gada pasaules čempionāta kvalifikācijā ar 33:26 un 36:19. Kiprieši ir mūsu grupas pastarīši un visas trīs pārējās komandas, protams, cer paņemt no viņiem visus četrus punktus.
Pārējās grupas:
1. grupa - Bosnija un Hercegovina, Lietuva, Slovākija un Kosova
2. grupa - Austrija, Somija, Rumānija un Itālija
4. grupa - Portugāle, Izraēla, Igaunija un Gruzija
5. grupa - Čehija, Turcija un Beļģija
6. grupa - Nīderlande, Šveice un Luksemburga.

     [+] [-]

, 2015-06-23 13:14, pirms 9 gadiem
Vajadzētu jau nu izcīnīt 1vietu grupā!!

     [+] [-]

, 2015-06-23 13:25, pirms 9 gadiem
Var aizķerties.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-23 13:42, pirms 9 gadiem
Ja nebūs lielu problēmu ar sastāvu, tad problēmām nevajadzētu būt...