Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas Sports" un "Ogre/Miandum" Spuņciemā sāks cīņu par bronzu

Jānis Pārums

"Jūrmalas Sports" un "Ogre/Miandum" Spuņciemā sāks cīņu par bronzu
Abu komandu galvenie treneri -
Ivars Dumarāns un Andris Molotanovs.
Foto: Sandra Škutāne / Ritvars Raits

Šovakar plkst. 19:30 ar "Jūrmalas Sporta" un "Ogre/Miandum" spēkošanos Spuņciemā sāksies Latvijas vīriešu handbola čempionāta sērija par bronzas godalgām, kas ilgs līdz kādas komandas trīs uzvarām.

Lai arī regulārajā čempionātā savstarpējās spēlēs nedaudz veiksmīgāk klājās ogrēniešiem, kas uzvarēja pirmajos divos mačos (22:20, 30:28), tieši pēdējais mačs izšķīra to, kura no komandām turnīra tabulā būs augstāk. Tajā "Ogre/Miandum" savu līdzjutēju priekšā neveiksmīgi aizvadīja pirmo puslaiku (7:15) un lielāko daļu spēles, kapitulējot ar 22:25 un finišējot ceturtajā vietā, kamēr "Jūrmalas Sports" ieņēma trešo pozīciju.

Pusfināla sērijās komandas zaudēja regulārā čempionāta spēcīgākajiem klubiem – pērnās sezonas vicečempioni "Ogre/Miandum" divās spēlēs atzina čempionu Dobeles "Tenax" pārākumu (27:29, 18:25), savukārt jūrmalnieki trijos mačos bija spiesti piekāpties "Celtnieks/LSPA" (20:24, 21:20, 14:21). Jāatgādina, ka arī ceturtdaļfinālā Jūrmalai bija nepieciešamas trīs spēles, lai pārvarētu "Latgols" barjeru (22:26, 25:19, 37:19), bet "Ogre/Miandum" divās spēlēs tika galā ar "Vaiņodi" (31:27, 33:32).

Abu komandu pārstāvji tic savu pārstāvēto vienību panākumam bronzas sērijā, bet vismaz Spuņciemā nelielu favorīta statusu var atdot mājiniekiem "Jūrmalas Sports". Tiesa, ja ogrēniešiem izdosies atrast kādu viltību, kā neitralizēt pretiniekus (līdzīgi, kā pusfinālā to darīja "Celtnieks/LSPA", izmantojot septīto laukuma spēlētāju), bet jūrmalniekiem viegli neklāsies.

"Jūrmalas Sporta" uzbrukuma līderis Rolands Ivanovs intervijā "Latvijas Radio" norādīja, ka viņam šī sērija ir ļoti principiāla, jo viņš pats ir no Ogres un savulaik LSPA komandas sastāvā spēlējis tagadējā ogrēniešu spēlējošā trenera Andra Molotanova vadībā. Viņu Ivanovs min arī kā vienu no Ogres komandas balstiem.

"Viņiem spēli veido trīs spēlētāji – Artis Kurmēns un brāļi Laganovski, no viņiem būs jāuzmanās visvairāk. Liela barjera, kas būs jāpārvar, būs arī viņu spēlējošais treneris vārtsargs Andris Molotanovs. Ja izmantosim savas izdevības, nevajadzētu rasties šķēršļiem uzvarēt," norādīja Ivanovs.

Tikmēr pats Molotanovs atzina, ka arī jūrmalniekiem vārtos būs nopietns spēks – Viktors Turkupols, kas izsaukts uz jaunāko izlases sasaukumu. Tāpat Molotanovs izcēla arī citus spēlētājus.

"Viņiem ir labi spēlētāji, piemēram, Rolands Ivanovs, uz kuriem akcentēsim savu aizsardzību, neļausim izvērsties. Prognozēju, ka pret mūsu spēlētājiem Arti Kurmēni un Arvi Laganovski būs aktīva aizsardzība, bet tas dos iespēju izpausties Jānim Bauzem un Artim Laganovskim. Mēs, protams, ceram, ka viss mums būs labvēlīgi trīs spēlēs, bet nekad neko nevar zināt," sacīja Molotanovs.

Šīs dienas spēles sākums plkst. 19:30, bet nākamās divas spēles tiks aizvadītas ogrēniešu laukumā, attiecīgi, 6. un 9. maijā (6. maija spēle tiešraidē Sportacentrs.com). Ja nepieciešams, tad ceturtā un piektā spēle norisināsies Spuņciemā.

Parīt finālsērijas par čempiontitulu sāks gan sievietes, gan vīrieši – dāmām pirmajā mačā (14:00) "Latgols" uzņems regulārā čempionāta uzvarētājas LSPA, bet kungiem (17:00) Dobeles "Tenax" mērosies spēkiem ar "Celtnieks/LSPA". Abas spēles tiešraidē būs skatāmas Sportacentrs.com TV.

Virslīga vīriešiem

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv